Kiva saada sinut SATOn asukkaaksi! Tästä muistilistasta löydät muuttomeiningin tärkeimmät muistettavat.

kotivakuutus

Uuden kotisi vuokrasopimuksen ehtojen mukaisesti sinulla täytyy olla voimassa oleva laaja kotivakuutus, joka sisältää sekä koti- että vastuuvakuutuksen. Vakuutuksen voit ottaa itse valitsemaltasi vakuutusyhtiöltä.

avaimet

Saat uuden kotisi avaimet huoltoyhtiöltä vuokrasopimuksen alkamispäivänä. Älä vastaanota avaimia suoraan edelliseltä asukkaalta, koska huoltoyhtiö pitää kirjaa avaimista ja veloittaa puuttuvista.
Jos alkamispäivä osuu viikonloppuun tai se on juhlapyhä, saat avaimet seuraavana arkipäivänä kello 12:n jälkeen.
Kun haet avaimet, ota mukaasi:
voimassa oleva virallinen henkilötodistus (esimerkiksi passi tai ajokortti)
allekirjoitettu vuokrasopimus
kuitti vakuusmaksusta
Huom! Toistaiseksi emme luovuta avaimia valtakirjalla. Ainoastaan sopimuksen allekirjoittaja voi noutaa avaimet.

Muuttopäivä

Muuttopäivä on useimmiten kuun ensimmäinen arkipäivä.

TULO- JA MUUTTOILMOITUS, OSOITTEENMUUTOS

Muutto- ja tuloilmoitus ovat kaksi eri asiaa, mutta molemmat yhtä tärkeitä. Muuttoilmoitus tehdään Väestörekisterikeskukseen, kun taas tuloilmoitus tehdään asuintalon huoltoyhtiölle.
Väestörekisteriin tehdystä muuttoilmoituksesta menee yhdellä kertaa tieto myös maistraatille ja Postille. Virallinen muuttoilmoitus tulee tehdä viimeistään viikon kuluttua muutosta. Voit täyttää sen Postin sivuilla.
Osoitteenmuutos ja jälleenlähettämissopimus Postin kanssa on maksuton kuukauden ajan. Postista saat myös osoitteenmuutospostikortteja. Muista ilmoittaa osoitteenmuutoksesta muun muassa lehtitilauksille, pankille, vakuutusyhtiölle ja muille tarvittaville tahoille. Monet viranomaiset saavat tiedon osoitteenmuutoksesta suoraan väestörekisteristä tai Postilta. Lue lisätietoja ja ohjeita Postin sivuilta.
Tuloilmoituksella huoltoyhtiö pystyy kirjaamaan sinut ja muut asuntoon muuttajat talon asukkaiksi. Näin huolto voi vaihtaa nimenne oveen sekä porraskäytävän nimitauluun. Muista kuitenkin, että tuloilmoitus ei korvaa lakisääteistä muuttoilmoitusta, vaan se tulee hoitaa erikseen.
Täytä tuloilmoitus huoltoyhtiösi nettisivuilla tai tulosta ja postita »

NETTI-, SÄHKÖ- JA VESISOPIMUS

Muista päivittää muuttaessasi asuntoon liittyvät sopimukset.
Sähkö ei sisälly vuokraan, ellei sitä ole mainittu erikseen vuokrasopimuksessa. Tee näin ollen sähkösopimus haluamasi sähköyhtiön kanssa jo ennen muuttoa, jotta uuden kodin sähköt toimivat muuttopäivästä alkaen. Kannustamme valitsemaan vihreän sähkön.
Vedestä ei tarvitse tehdä erillistä sopimusta, mutta se ei sisälly vuokraan. Vesimaksusta on maininta asunnon sivuilla.
Nettiyhteys kuuluu useimmiten SATOn vuokra-asuntojen vuokraan. Uudessa kotitalossasi on todennäköisesti valmius Telian laajakaistayhteyteen. Laajakaistayhteyden saat käyttöösi soittamalla Telian asiakaspalveluun, p. 020 690 400.

SATOn asiakaspalvelu

Autamme sinua kaikissa muuttoon liittyvissä kysymyksissä ja jos tarvitset apua toimistoaikojen ulkopuolella, huoltoyhtiösi päivystää. Kaikki yhteystiedot löydät Ota yhteyttä -sivulta. Tsemppiä muuttoon ja onnea uuteen kotiin!

TULOSTA MUISTILISTA »
Huomioithan, että toistaiseksi emme luovuta avaimia valtakirjalla. Ainoastaan sopimuksen allekirjoittaja voi noutaa avaimet.

Tutustu myös näihin