Mistä saan uuden kotini avaimet?
Kun muutat SATOkotiin

Sinulla on kaksi tapaa saada uuden kotisi avaimet haltuusi:

  1. Voit hakea ne itse

  2. Tietyillä alueilla° voit tilata avainkuriirin tuomaan ne sinulle maksua vastaan

Muistathan, että kummassakin tapauksessa avaimet luovutetaan ainoastaan vuokrasopimuksen SATOn kanssa allekirjoittaneelle. Valtakirjaa vastaan avaimia ei saa.

Ohje | Jos haet avaimet itse

Löydät avaimen noutopaikan osoitteen joko SATOn sähköpostiisi lähettämästä viestistä tai (jos kirjoitit paperisen vuokrasopimuksen) saamasi Viihdytään kotona -oppaan takataskusta.

Älä vastaanota avaimia suoraan edelliseltä asukkaalta äläkä luovuta niitä seuraavalle asukkaalle, sillä pidämme kirjaa avaimista ja veloitamme puuttuvista.

Kun haet avaimet, ota mukaasi
• voimassa oleva virallinen henkilötodistus (esimerkiksi passi tai ajokortti)
• allekirjoitettu vuokrasopimus°°
• kuitti vakuusmaksusta (jos vakuus on 0€, se näkyy sopimuksestasi)

Avaimet luovutetaan ainoastaan vuokrasopimuksen SATOn kanssa allekirjoittaneelle.

Ohje | Jos tilaat avainkuriirin tuomaan sinulle avaimen

SATOn asukkaana voit tilata avainkuriirin kuljettamaan kotiavaimesi. Hinta uudelle asukkaalle on 29,90€ ja SATOkodista toiseen vaihtajalle 14,95€.

• Jos muutat ensimmäistä kertaa SATOkotiin, täytä tilauslomake täällä
• Jos vaihdat SATOkodista toiseen, tilaa avainkuriiri OmaSATOn kautta. OmaSATO tunnistaa sinut kodinvaihtajaksi ja tarjoaa palvelun sinulle puoleen hintaan.

Avainkuriiri toimittaa avaimet sinulle etukäteen sopimanne kahden tunnin aikaikkunan sisällä. Valmistauduthan siis olemaan sovitussa noutopaikassa kahden tunnin ajan. Tarkkaa aikaa kuriirin kanssa ei edellä mainittuun etuhintaan voi sopia.

Näytä avainkuriirille
• voimassa oleva virallinen henkilötodistus (esimerkiksi passi tai ajokortti)
• allekirjoitettu vuokrasopimus
• kuitti vakuusmaksusta (jos vakuus on 0€, kuriiri näkee tämän sopimuksesta)

Avainkuriiri kuljettaa avaimet, mutta ei säilytä niitä. Jos haluat hakea avaimet itse, ethän ota avainkuriiriin yhteyttä. Avainkuriiri on SATOn yhteistyökumppani, ei osa SATOa, eikä siksi osaa vastata muihin kuin avaimen kuljettamiseen liittyviin kysymyksiin.

Yleisiä huomioita

Voit hakea tai tilata kotisi avaimet vuokrasopimuksen alkamispäivänä. Jos alkamispäivä osuu viikonloppuun tai se on juhlapyhä, saat avaimet seuraavana arkipäivänä kello 12:n jälkeen.

Lisäavaimia voit tilata OmaSATOsta.

Jos avaimesi katoaa, ota meihin yhteyttä esimerkiksi OmaSATOn kautta. Avainten sarjoitusten hinnat näet asiakaslaskutushinnastosta.

°Avainkuriiri toimii Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Järvenpäässä, Keravalla, Tuusulassa, Nurmijärvellä ja Porvoossa
°°Jos olet allekirjoittanut vuokrasopimuksen sähköisesti, voit näyttää sen esimerkiksi puhelimesta avaimia noutaessasi.

Kun muutat pois SATOkodista

Kun olet siivonnut asunnon ja muuttanut tavarasi uuteen kotiin, palauta kaikki vanhan kodin avaimet viimeistään sopimuksen päättymispäivää seuraavana arkipäivänä klo 12:een mennessä.

Voit palauttaa avaimet kahdella tavalla: Joko viemällä ne itse avaimia säilyttävälle toimijalle tai tilaamalla avainkuriirin° hakemaan avaimet sinulta.

  1. Jos viet avaimet itse, varmista avainten palautuspaikka SATOn sinulle lähettämästä sähköpostista tai SATOn asiakaspalvelusta. Avaintenpalautuspaikan aukioloajat kannattaa tarkistaa jo etukäteen netistä.

  2. Jos tilaat avainkuriirin hakemaan avaimet sinulta, saat palvelun hintaan 29,90€. Muistathan, että avainkuriiri ainoastaan kuljettaa avaimet, ei säilytä niitä. Jos haluat palauttaa avaimet itse, ethän tilaa avainkuriiria.
    • Jos muutat kokonaan pois SATOlta, tilaa avainkuriiri tästä
    • Jos muutat SATOkodista toiseen, tilaa avainkuriiri OmaSATOn kautta. OmaSATO tunnistaa sinut kodinvaihtajaksi ja tarjoaa palvelun sinulle puoleen hintaan.
    • Kun palautat avaimet avainkuriirin kautta, kuriiri ottaa avaimista kuvat ja palauttaa ne suljetussa kuoressa avainhallintaan.

Muista palauttaa myös turvalukon ja mahdollisen autopaikan lämpötolpan avaimet. Jätäthän turvalukon auki pois muuttaessasi.

On tosi tärkeää, että et luovuta kotiavaimiasi suoraan seuraavalle asukkaalle. Pidämme kirjaa avaimista ja laskutamme sinulta puuttuvat avaimet sekä lukkojen uudelleensarjoituksen.

°Avainkuriiri toimii Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Järvenpäässä, Keravalla, Tuusulassa, Nurmijärvellä ja Porvoossa