Etsitkö ekaa SATO-kotia?

Oletko muuttamassa pois lapsuudenkodista ja etsimässä omaa asuntoa? Olemme koonneet vinkkejä, ohjeita ja neuvoja juuri sinulle, jotta asunnon etsiminen ja vuokraaminen sujuisivat mutkattomasti, ja saisit ripauksen lisää itsevarmuutta isossa elämänmuutoksessa.

Miten haen vuokra-asuntoa?
 1. Poimi mieleisesi asunnot asuntohakemukselle Löydä koti -sivulta ja lähetä hakemus. Varaudu tunnistautumaan pankkitunnustesi tai mobiiliavaimen avulla.

 2. Jos et tunne kaupunkia, josta etsit vuokra-asuntoa, asiakaspalvelumme (p. 020 334 443, asiakaspalvelu@sato.fi) auttaa sinua löytämään sopivat kaupunginosat hakemuksellesi.

 3. ARA-merkki asunnon tiedoissa kertoo, että kyseistä kotia voivat hakea vain sellaiset ihmiset, joiden varallisuus (siis omaisuus, ei palkkatulo) ei ylitä tiettyjä kaupunkikohtaisia rajoja. Lue lisää »

 4. Voit hakea SATOn vuokra-asuntoa jo ennen kuin olet täyttänyt 18 vuotta, mutta vuokrasopimuksen teemme pääsääntöisesti vain 18 vuotta täyttäneiden kanssa.

 5. Hakemuksesi tietoturvasta löydät infoa käyttöehdoistamme.

 6. Vesi ja sähkö eivät sisälly SATO VuokraKotien vuokraan. Vesimaksu on 24 €/kk/hlö (10/2019) ja sähkön hintoja kannattaa vertailla eri sähköyhtiöiden nettisivuilla.

 7. Lemmikit ovat tervetulleita SATOn vuokra-asuntoihin. Poikkeuksena Ida Aalbergin tie 1:n opiskelija-asunnot.

 8. Vuokravakuutemme on pääsääntöisesti 0 euroa. Jos luottotiedoissasi on häiriöitä, saatamme periä isomman vuokravakuuden, yleensä kahden kuukauden vuokraa vastaavan summan. Maksuhäiriöt voivat olla asunnon saamisen este.

Uuteen kotiin tutustuminen ja vuokrasopimuksen allekirjoittaminen
 1. SATOn kodeissa tehdään muuttotarkastus ennen uuden asukkaan muuttoa asuntoon. Käy kuitenkin aina tutustumassa asuntoon ennen kuin teet vuokraamispäätöksen.

 2. Jos asunto kaipaa mielestäsi remonttia, juttele asiasta myyntineuvottelijan kanssa.

 3. Jos asunto on hyvässä kunnossa, mutta kaipaa mielestäsi jotain, joka tekisi siitä enemmän sinun näköisesi, voit pyytää meiltä SATOn remonttisetin maaleineen (vuokrauksen yhteydessä myyntineuvottelijalta tai jos asut jo SATOn asunnossa, isännöitsijältä). Jos valitset tehostemaalit SATOn valikoimasta, saat ne ilmaiseksi. Lue lisää omatoimiremontista »

 4. Voit hakea asuntoa jo ennen kuin täytät 18, mutta vuokrasopimuksen teemme pääsääntöisesti vain täysi-ikäisen kanssa. Valitse siis muuttopäiväksi hakemukseen sellainen päivä, jolloin olet jo täyttänyt 18 vuotta.

 5. Kun tulet allekirjoittamaan vuokrasopimuksen, ota mukaan henkilötodistuksesi. Sovi vuokrasopimuksen allekirjoitusaika myyntineuvottelijan kanssa etukäteen.

 6. Vuokrasopimuksen allekirjoittamistilanteessa ei tarvitse hätäillä. Ota rauhallisesti aikaa ja tutustu varsinkin vuokrasopimuksen ehtoihin kunnolla. Ja kysy, jos jokin on epäselvää. Autamme mielellämme!

 7. Ennen muuttoa kannattaa käydä tutustumassa muuttajan usein kysyttyihin kysymyksiin

Jos olosi on epävarma asunnon hakemiseen, vuokrasopimuksen allekirjoittamiseen, muuttotilanteeseen tai ihan vain asumiseen liittyvissä asioissa, soita meille tai laita viestiä, niin autamme oitis.

Ota yhteyttä »

Osaomistusasunto elämäsi alkuihin.

SATO JoustoKoti

Kotona