Tuunaa kodista itsesi näköinen

Suhde31 kaksio HR MG 3268
Toivomme, että viihdyt kodissasi ja saat sisustettua siitä mieleisesi. Huonekalujen ja sisustustekstiilien lisäksi kodin pintamateriaaleilla on iso rooli oman kodin tunnelmassa, ja siksi SATO antaa sinulle mahdollisuuden toteuttaa omatoimiremontin vuokra-asunnossasi.

Voit tehdä myös pienimuotoisemman maalausremontin, johon voit pyytää meiltä maalaussetin.

Säännöt

Jos harkitset omatoimiremontin tekemistä, muista että

• remontti on omakustanteinen
• voit itse päättää, mitä tuotteita ja materiaaleja haluat remontissa käyttää.
• halutessasi voit tilata veloituksetta SATOn maalaussetin (ohjeet tällä sivulla jäljempänä)
Suhde31 omatoimiremontti maalaus
• sinun tulee ilmoittaa remontista SATOn asiakaspalveluun (asiakaspalvelu@sato.fi) kirjallisesti tällä lomakkeella »
• remonttia tehdessäsi sitoudut noudattamaan materiaalitoimittajien ja SATOn työohjeita
• jos omatoimiremontistasi aiheutuu vahinkoa asunnolle siksi, ettet ole noudattanut työohjeita, sinun tulee korvata vahinko
• sitoudut jättämään tekemäsi remontin korvauksetta huoneistoon siitä pois muuttaessasi
• omatoimiremontin ei ole tarkoitus korvata SATOn huoneistoremontteja, joita tehdään koteihin siinä vaiheessa, kun asunnon pintamateriaalien elinkaari on lopussa
• jos kodissasi on kuntonsa puolesta SATOn remonttia kaipaavia huoneita, ota yhteyttä palvelupäällikköön tai isännöitsijään ja juttele hänen kanssaan tilanteesta

Yleisohjeet
Ennen remonttia

Ilmoita SATOlle omatoimiremontista ennen töiden aloittamista tällä lomakkeella. Lähetä lomake osoitteeseen asiakaspalvelu@sato.fi
Lomakkeella ilmoittaminen riittää alla olevien remonttien tekoon:

• kodin kuivien tilojen seinien sabloni- ja struktuurimaalaustyöt (perusmaalauksen voit tehdä ilman erillistä ilmoitusta ja voit tilata SATOlta maalaussetin OmaSATOn kautta)
• kodin kuivien tilojen seinien tapetointityö
• kodin kylpytilojen ja erillis-wc:n maalattujen seinien maalaustyö
• kodin kiintokalusteiden maalaustyö
• kodin kiintokalusteiden ovien ja vetimien uusiminen
• keittiön kalusteiden välitilalaatoituksen päällystäminen laminaattilevyllä
Suhde31 omatoimiremontti kylppari
Jos olet kiinnostunut tekemään em. listasta poikkeavan omatoimiremontin, ota yhteyttä palvelupäällikköön/isännöitsijään ja kerro toiveistasi. Esimerkiksi laminaattilattioiden uusiminen tai vanhan muovimaton korvaaminen laminaatilla vaatii erillisen luvan palvelupäälliköltä/isännöitsijältä. Lattiaremontissa on otettava huomioon muun muassa askelääninormit ja siksi muovimaton korvaaminen laminaatilla ei aina ole mahdollista.

Muista, että olet vastuussa tekemästäsi remontista

Omatoimiremonttia tekevä asukas sitoutuu noudattamaan materiaalitoimittajan ja SATOn työohjeita. Asukas sitoutuu myös jättämään omakustanteisesti tehdyn omatoimiremontin korvauksetta huoneistoon muuttaessaan huoneistosta pois. Mikäli työ tehdään työohjeiden vastaisesti, asukas sitoutuu korvaamaan virheellisen työnjäljen korjaamisesta, purkamisesta ja tarvittaessa työn uudelleen teettämisestä SATOlle aiheutuvat kustannukset.

Apua ja neuvoja

Kotitalosi palvelupäällikkö/isännöitsijä vastaa omatoimiremonttiasi yleisesti koskeviin kysymyksiisi. Palvelupäällikön/isännöitsijän tiedot löydät OmaSATOsta tai syöttämällä katuosoitteesi Ota yhteyttä -sivun osoitekenttään.

Varsinaisia remonttiohjeita on internet pullollaan. Noudata kuitenkin materiaalitoimittajien ja SATOn työohjeita, jotta työn jälki on laadukasta ja virheiden mahdollisuus vähäinen.

Maalaamiseen löydät ohjeita Tikkurilan nettisivuilta. Vinkkejä voit kysyä myös Tikkurilan maalilinjalta, p. 010 860 8600, ark. 8-19.

Inspiraatiota sisustamiseen löydät tietenkin #SATOjaideoita-sivuiltamme.

Työohjeet

Omatoimiremontin hauskuus on tietenkin se, että materiaalit ja tuotteet saa valita itse. Jos päätät remontoida kotisi, alla olevissa työohjeissa on vinkkejä etenkin sellaisista materiaaleista ja tuotteista, joiden valinta saattaa tuottaa päänvaivaa harvoin remontoivalle.

Ohje - Seinien maalaus, kuivat tilat

Ohje - Seinien maalaus, kosteat tilat
Ohje - Seinien sablonimaalaus, kuivat tilat
Ohje - Seinien struktuurimaalaus, kuivat tilat
Ohje - Seinien tapetointi, kuivat tilat

Ohje - Kalusteiden maalaus, kuivat pinnat
Ohje - Kalusteovien, vetimien ja keittiön välitilan työt

Englanninkieliset työohjeet löydät vaihtamalla sivuston kielen sivun oikeasta ylänurkasta.

To see the work instructions in English, please change the language of this website from the top right corner of the page.

Huomioi naapurit ja ympäristö
Ilmoita remontista naapureille

Remontista ei saa aiheutua haittaa muille talon asukkaille. Muista ilmoittaa remontistasi kotitalosi ilmoitustauluilla viimeistään päivää ennen töiden aloittamista. Voit tehdä ilmoituksen kokonaan itse tai käyttää valmista ilmoituspohjaa.

Kerro ilmoituksessa

• missä asunnossa remonttia tehdään
• remontin suorittajan yhteystiedot
• vaikuttaako työ merkittävästi muihin huoneistoihin, esimerkiksi melun muodossa

Vie ilmoitus kaikkiin talon porraskäytäviin.

Huolehdi erityisesti suojauksesta, jätteiden lajittelusta ja remonttimateriaalien laadusta

Suojaa kaikki kodin mahdolliset vahingoittuvat pinnat ja rakennusosat niin, etteivät ne tahriinnu tai vahingoitu remontissa. Suojaaminen tulee tehdä niin huolellisesti, ettei rakennuspöly missään olosuhteissa leviä työskentelytilan ulkopuolelle.
Suhde31 Kierratys
Vie korjaustöistä aiheutuvat jätteet kaatopaikalle tai jätteenkeräyspisteeseen noudattaen tarkasti niistä annettuja määräyksiä. Vie nestemäinen maalijäte ongelmajätteiden keräyspisteeseen ja tyhjät tai kuivuneet purkit kierrätykseen tai kaatopaikalle. Mitään remontista aiheutuvia jätteitä ei saa viedä taloyhtiön jäteastiaan.

Käytä remontissasi vain kodin sisätiloihin soveltuvia materiaaleja. Voit korvata työohjeissamme suositellut tuotteet ominaisuuksiltaan ja laadultaan vastaavilla tuotteilla.

Maalaussetti helposti OmaSATOn kautta

Suhde31 Remonttisetti

SATO tarjoaa omatoimisesti remontoiville maalaussetin.

1. Jos tarvitset vain maalaussetin, lähetä meille viesti OmaSATOn kautta ja kerro siinä maalaussetin tarpeestasi ja mistä K-Raudasta haluaisit setin hakea. Kerro myös, mitä maaleja haluaisit setissä olevan. Lisätietoa SATOn maaliväreistä alempana. Muistathan, että voit hakea maalit vasta, kun saat meiltä kuittauksen.
2. Jos teet samalla isompaa omatoimiremonttia, voit tilata maalaussetin samalla lomakkeella, jolla ilmoitat omatoimiremontistasi. Kerro lomakkeessa, mistä K-Raudasta haluaisit setin hakea. Kerro myös, mitä maaleja haluaisit setissä olevan. Lisätietoa SATOn maaliväreistä alempana.

SATO tekee arvion maalien määrästä kotisi koon perusteella. Jos tarvitset maalia pienempään tilaan, esimerkiksi vain yhteen huoneeseen, kerrothan siitä meille maalaussettiä pyytäessäsi.

Setin työkalut

maalausohjeet, hiontapaperia, remonttitasoite, maalarinlakki, maalipesu, maalarinteippiä, maalaustela ja sen varsi, rajaaja, sivellinsarja, tasoituslasta.

Setin maalit

Saat settiin tarvitsemasi määrän Tikkurilan "Nova 7" -pintamaalia, kun maalaat seinäsi SATOn esivalituilla sisustusväreillä.

HUOM!
• Voit tilata maalaussettiin vain värikartan mukaisia maalisävyjä.
• Tähdellä merkityt värit värikartassa ovat tehostevärejä, joita voit käyttää vain yhdellä seinällä.
• Maalaussetin voit tilata ilman erillistä omatoimiremontista ilmoittamista, kun teet ns. perusmaalaustöitä. Jos haluat tehdä struktuuri- tai sabluunamaalaustyön, täytä sitä varten meille ilmoituslomake.

Katso SATOn sisustusvärit tästä »
Tietokoneen näyttö vääristää värejä aina jonkin verran. Parhaan tuloksen saat hakemalla kaupasta koodeja vastaavat värilastut kotiisi vertailtavaksi.

Yleisohjeet yhdeksällä kielellä

Omatoimiremontit (suomi)
Huom! Käännöksissä mainitaan, että remontista pitää ilmoittaa isännöitsijälle. Tieto on vanha - ilmoita remontista tällä lomakkeella SATOn asiakaspalveluun. Lisäksi maalaussetin tilaustapa on muuttunut. Lisätietoa löydät tältä sivulta kohdasta "Maalaussetti helposti OmaSATOn kautta.
Do-it-yourself renovations (englanti)
Egenrenoveringar (ruotsi)
Üürikorterite remontimine (viro)
Ремонт квартиры своими руками (venäjä)
Dayactirrada adiga samaysiga ah (somalin kieli)
Travaux à faire soi-même (ranska)
Kendi Kendinize Yenileme ve Tadilat (turkki)
الإصلاحات الذاتية / إصلاح المنازل المؤجَّرة (arabia)

Kotona