Tuunaa kodista itsesi näköinen

Suhde31 kaksio HR MG 3268
Toivomme, että viihdyt kodissasi ja saat sisustettua siitä mieleisesi. Huonekalujen ja sisustustekstiilien lisäksi kodin pintamateriaaleilla on iso rooli oman kodin tunnelmassa, ja siksi SATO antaa sinulle mahdollisuuden toteuttaa omatoimiremontin vuokra-asunnossasi.

Säännöt

Jos harkitset omatoimiremontin tekemistä, muista että

• remontti on omakustanteinen
• voit itse päättää, mitä tuotteita ja materiaaleja haluat remontissa käyttää.
• halutessasi voit tilata veloituksetta SATOn tee-se-itse -remonttisetin
Suhde31 omatoimiremontti maalaus
• sinun tulee ilmoittaa remontista SATOn asiakaspalveluun (asiakaspalvelu@sato.fi) kirjallisesti tällä lomakkeella »
• remonttia tehdessäsi sitoudut noudattamaan materiaalitoimittajien ja SATOn työohjeita
• jos omatoimiremontistasi aiheutuu vahinkoa asunnolle siksi, ettet ole noudattanut työohjeita, sinun tulee korvata vahinko
• sitoudut jättämään tekemäsi remontin korvauksetta huoneistoon siitä pois muuttaessasi
• omatoimiremontin ei ole tarkoitus korvata SATOn huoneistoremontteja, joita tehdään koteihin siinä vaiheessa, kun asunnon pintamateriaalien elinkaari on lopussa
• jos kodissasi on kuntonsa puolesta SATOn remonttia kaipaavia huoneita, ota yhteyttä palvelupäällikköön tai isännöitsijään ja juttele hänen kanssaan tilanteesta

Yleisohjeet
Ennen remonttia

Ilmoita SATOlle omatoimiremontista ennen töiden aloittamista tällä lomakkeella. Lähetä lomake osoitteeseen asiakaspalvelu@sato.fi
Lomakkeella ilmoittaminen riittää alla olevien remonttien tekoon:

• kodin kuivien tilojen seinien sabloni-, struktuuri- sekä perusmaalaustyöt
• kodin kuivien tilojen seinien tapetointityö
• kodin kylpytilojen ja erillis-wc:n maalattujen seinien maalaustyö
• kodin kiintokalusteiden maalaustyö
• kodin kiintokalusteiden ovien ja vetimien uusiminen
• keittiön kalusteiden välitilalaatoituksen päällystäminen laminaattilevyllä
Suhde31 omatoimiremontti kylppari
Jos olet kiinnostunut tekemään em. listasta poikkeavan omatoimiremontin, ota yhteyttä palvelupäällikköön/isännöitsijään ja kerro toiveistasi. Esimerkiksi laminaattilattioiden uusiminen tai vanhan muovimaton korvaaminen laminaatilla vaatii erillisen luvan palvelupäälliköltä/isännöitsijältä. Lattiaremontissa on otettava huomioon muun muassa askelääninormit ja siksi muovimaton korvaaminen laminaatilla ei aina ole mahdollista.

Muista, että olet vastuussa tekemästäsi remontista

Omatoimiremonttia tekevä asukas sitoutuu noudattamaan materiaalitoimittajan ja SATOn työohjeita. Asukas sitoutuu myös jättämään omakustanteisesti tehdyn omatoimiremontin korvauksetta huoneistoon muuttaessaan huoneistosta pois. Mikäli työ tehdään työohjeiden vastaisesti, asukas sitoutuu korvaamaan virheellisen työnjäljen korjaamisesta, purkamisesta ja tarvittaessa työn uudelleen teettämisestä SATOlle aiheutuvat kustannukset.

Apua ja neuvoja

Kotitalosi palvelupäällikkö/isännöitsijä vastaa omatoimiremonttiasi yleisesti koskeviin kysymyksiisi. Palvelupäällikön/isännöitsijän tiedot löydät syöttämällä katuosoitteesi Asukkaalle-sivun osoitekenttään.

Varsinaisia remonttiohjeita on internet pullollaan. Noudata kuitenkin materiaalitoimittajien ja SATOn työohjeita, jotta työn jälki on laadukasta ja virheiden mahdollisuus vähäinen.

Maalaamiseen löydät ohjeita Tikkurilan nettisivuilta. Vinkkejä voit kysyä myös Tikkurilan maalilinjalta, p. 010 860 8600, ark. 8-19.

Inspiraatiota sisustamiseen löydät tietenkin kotona.fi:stä.

Työohjeet

Omatoimiremontin hauskuus on tietenkin se, että materiaalit ja tuotteet saa valita itse. Jos päätät remontoida kotisi, alla olevissa työohjeissa on vinkkejä etenkin sellaisista materiaaleista ja tuotteista, joiden valinta saattaa tuottaa päänvaivaa harvoin remontoivalle.

Ohje - Seinien maalaus, kuivat tilat

Ohje - Seinien maalaus, kosteat tilat
Ohje - Seinien sablonimaalaus, kuivat tilat
Ohje - Seinien struktuurimaalaus, kuivat tilat
Ohje - Seinien tapetointi, kuivat tilat

Ohje - Kalusteiden maalaus, kuivat pinnat
Ohje - Kalusteovien, vetimien ja keittiön välitilan työt

Englanninkieliset työohjeet löydät vaihtamalla sivuston kielen sivun oikeasta ylänurkasta.

To see the work instructions in English, please change the language of this website from the top right corner of the page.

Huomioi naapurit ja ympäristö
Ilmoita remontista naapureille

Remontista ei saa aiheutua haittaa muille talon asukkaille. Muista ilmoittaa remontistasi kotitalosi ilmoitustauluilla viimeistään päivää ennen töiden aloittamista. Voit tehdä ilmoituksen kokonaan itse tai käyttää valmista ilmoituspohjaa.

Kerro ilmoituksessa

• missä asunnossa remonttia tehdään
• remontin suorittajan yhteystiedot
• vaikuttaako työ merkittävästi muihin huoneistoihin, esimerkiksi melun muodossa

Vie ilmoitus kaikkiin talon porraskäytäviin.

Huolehdi erityisesti suojauksesta, jätteiden lajittelusta ja remonttimateriaalien laadusta

Suojaa kaikki kodin mahdolliset vahingoittuvat pinnat ja rakennusosat niin, etteivät ne tahriinnu tai vahingoitu remontissa. Suojaaminen tulee tehdä niin huolellisesti, ettei rakennuspöly missään olosuhteissa leviä työskentelytilan ulkopuolelle.
Suhde31 Kierratys
Vie korjaustöistä aiheutuvat jätteet kaatopaikalle tai jätteenkeräyspisteeseen noudattaen tarkasti niistä annettuja määräyksiä. Vie nestemäinen maalijäte ongelmajätteiden keräyspisteeseen ja tyhjät tai kuivuneet purkit kierrätykseen tai kaatopaikalle. Mitään remontista aiheutuvia jätteitä ei saa viedä taloyhtiön jäteastiaan.

Käytä remontissasi vain kodin sisätiloihin soveltuvia materiaaleja. Voit korvata työohjeissamme suositellut tuotteet ominaisuuksiltaan ja laadultaan vastaavilla tuotteilla.

Tee-se-itse -remonttisetti

Suhde31 Remonttisetti
SATO tarjoaa omatoimisesti remontoiville maalaussetin. Setin voit tilata samalla lomakkeella, jolla ilmoitat omatoimiremontistasi. Lomakkeen saatuaan olemme sinuun yhteydessä ja kerromme, mistä K-raudan tai RTV:n toimipisteestä voit hakea maalaussetin.

Setin työkalut

maalausohjeet, hiontapaperia, remonttitasoite, maalarinlakki, maalipesu, maalarinteippiä, maalaustela ja sen varsi, rajaaja, sivellinsarja, tasoituslasta.

Setin maalit

Saat settiin tarvitsemasi määrän Tikkurilan Nova 7 pintamaalia, kun maalaat seinäsi SATOn esivalituilla sisustusväreillä. Jos käytät muita värejä, tulee sinun ostaa maalit itse.

SATO tekee arvion maalien määrästä, kun on ensin jutellut kanssasi remontin laajuudesta.

HUOM!
• Voit valita tehoste- ja sävymaalit teemavärin sisältä. Esimerkiksi jos valitset punaisen teeman, voit ottaa vaikkapa sävyt L418, Y319 ja F497, ja sommitella niistä itsellesi sopivan kokonaisuuden.
• Käytäthän vain yhtä teemaa yhdessä huoneessa. Näin varmistat, että kaikki huoneen värit sointuvat keskenään yhteen.
• Osaan teemoista on valittu maalarinvalkoisen sijasta murrettu valkoinen, joka sopii kauniisti teeman muihin väreihin.

Katso SATOn sisustusvärit tästä »
Tietokoneen näyttö vääristää värejä aina jonkin verran. Parhaan tuloksen saat hakemalla kaupasta koodeja vastaavat värilastut kotiisi vertailtavaksi.

Yleisohjeet yhdeksällä kielellä

Esimerkkejä maalivärien valitsemisen avuksi

Kotona - ideoita kotiin ja kodista