Tuunaa kodista itsesi näköinen

Suhde31 kaksio HR MG 3268
Toivomme, että viihdyt kodissasi ja saat sisustettua siitä mieleisesi. Huonekalujen ja sisustustekstiilien lisäksi kodin pintamateriaaleilla on iso rooli oman kodin tunnelmassa, ja siksi voitkin pyytää SATOlta maalaussetin ja toteuttaa pienimuotoisen maalausremontin vuokra-asunnossasi.

Jos haluat tehdä vuokra-asunnossasi kattavamman omatoimiremontin, voit pyytää siihen lupaa kotitalosi palvelupäälliköltä.

Maalaussetti helposti OmaSATOn kautta

Suhde31 Remonttisetti

SATO tarjoaa omatoimisesti remontoiville asukkailleen maalaussetin.

Voit pyytää maalaussetin lähettämällä meille viestin OmaSATOn kautta (Kodin kunnossapito -osio). Kerro viestissäsi, mitä maaleja haluaisit setissä olevan ja mistä K-Raudasta haluaisit sen hakea. SATO tekee arvion maalien määrästä kotisi koon perusteella. Jos tarvitset maalia pienempään tilaan, esimerkiksi vain yhteen huoneeseen, kerrothan siitä meille maalaussettiä pyytäessäsi. Lisätietoa SATOn maaliväreistä alempana.

Asiakaspalvelumme käsittelee tilauksesi kahden arkipäivän kuluessa, tilaa maalit valitsemaasi K-Rautaan ja lähettää sinulle vahvistusviestin. Muistathan, että voit hakea maalit vasta vahvistuksen saatuasi.

Huomaathan, että tietyissä tilanteissa emme myönnä maalaussettiä, esimerkiksi jos sopimuksesi on päättymässä tai vireillä on haastehakemus.

SETIN TYÖKALUT

maalausohjeet, hiontapaperia, remonttitasoite, maalarinlakki, maalipesu, maalarinteippiä, maalaustela ja sen varsi, rajaaja, sivellinsarja, tasoituslasta.

SETIN MAALIT

Saat settiin tarvitsemasi määrän Tikkurilan "Nova 7" -pintamaalia, kun maalaat seinäsi SATOn esivalituilla sisustusväreillä.

HUOM!

• Setin maaleja voidaan käyttää vain seinäpintojen maalaamiseen. Kiinteiden kalusteiden maalaamiseen tarvitaan aina erillinen lupa.
• Maalausjälkeä tarkastetaan pistokokein.
• Voit tilata maalaussettiin vain värikartan mukaisia maalisävyjä.
• Tähdellä merkityt värit värikartassa ovat tehostevärejä, joita voit käyttää vain yhdellä seinällä.
• Maalaussetin voit tilata ilman erillistä omatoimiremontista ilmoittamista, kun teet ns. perusmaalaustöitä. Jos haluat tehdä struktuuri- tai sabluunamaalaustyön, pyydäthän ensin luvan kotitalosi palvelupäälliköltä tällä lomakkeella.

Katso SATOn sisustusvärit tästä »
Tietokoneen näyttö vääristää värejä aina jonkin verran. Parhaan tuloksen saat hakemalla kaupasta koodeja vastaavat värilastut kotiisi vertailtavaksi.

MAALAUSOHJEET

Ohje - seinien maalaus, kuivat tilat

VASTUUT

Mikäli työ tehdään työohjeiden vastaisesti, asukas sitoutuu korvaamaan virheellisen työnjäljen korjaamisesta ja tarvittaessa työn uudelleen teettämisestä SATOlle aiheutuvat kustannukset.

Omatoimiremontin säännöt

Jos harkitset omatoimiremontin tekemistä, muista että

• sinun tulee aina ensin pyytää lupa remonttiin kirjallisesti OmaSATO-viestillä (Kodin kunnossapito -osiossa) »
• remontti on omakustanteinen
• voit itse päättää, mitä tuotteita ja materiaaleja haluat remontissa käyttää
• halutessasi voit tilata veloituksetta SATOn maalaussetin
Suhde31 omatoimiremontti maalaus
• remonttia tehdessäsi sitoudut noudattamaan materiaalitoimittajien ja SATOn työohjeita, jotka SATOn palvelupäällikkö toimittaa sinulle hyväksyttyään remontin
• jos omatoimiremontistasi aiheutuu vahinkoa asunnolle siksi, ettet ole noudattanut työohjeita, sinun tulee korvata vahinko
• sitoudut jättämään tekemäsi remontin korvauksetta huoneistoon siitä pois muuttaessasi
• omatoimiremontin ei ole tarkoitus korvata SATOn huoneistoremontteja, joita tehdään koteihin siinä vaiheessa, kun asunnon pintamateriaalien elinkaari on lopussa
• jos kodissasi on kuntonsa puolesta SATOn remonttia kaipaavia huoneita, ota yhteyttä palvelupäällikköön tai isännöitsijään ja juttele hänen kanssaan tilanteesta

Yleisohjeet
Ennen remonttia

Pyydä lupa omatoimiremonttiin OmaSATO-viestillä Kodin kunnossapito -valinnan kautta ennen töiden aloittamista. Erittele viestissä kaikki työt, jotka aiot tehdä tai teettää kodissasi.

Kotitalosi palvelupäällikkö käsittelee pyyntösi ja ilmoittaa päätöksensä kahden viikon kuluessa. Remontin toteutettavuus arvioidaan tapauskohtaisesti. Muistathan, että voit aloittaa työt vasta, kun pyyntösi on hyväksytty.

Suhde31 omatoimiremontti kylppari

Muista, että olet vastuussa tekemästäsi remontista

Omatoimiremonttia tekevä asukas sitoutuu noudattamaan materiaalitoimittajan ja SATOn työohjeita, jotka SATOn palvelupäällikkö toimittaa asukkaalle hyväksyttyään remontin. Asukas sitoutuu myös jättämään omakustanteisesti tehdyn omatoimiremontin korvauksetta huoneistoon muuttaessaan huoneistosta pois. Mikäli työ tehdään työohjeiden vastaisesti, asukas sitoutuu korvaamaan virheellisen työnjäljen korjaamisesta, purkamisesta ja tarvittaessa työn uudelleen teettämisestä SATOlle aiheutuvat kustannukset.

Apua ja neuvoja

Kotitalosi palvelupäällikkö/isännöitsijä vastaa omatoimiremonttiasi yleisesti koskeviin kysymyksiisi. Palvelupäällikön/isännöitsijän tiedot löydät OmaSATOsta tai syöttämällä katuosoitteesi Ota yhteyttä -sivun osoitekenttään.

Varsinaisia remonttiohjeita on internet pullollaan. Noudata kuitenkin materiaalitoimittajien ja SATOn työohjeita, jotta työn jälki on laadukasta ja virheiden mahdollisuus vähäinen.

Maalaamiseen löydät ohjeita Tikkurilan nettisivuilta. Vinkkejä voit kysyä myös Tikkurilan maalilinjalta, p. 020 191 2002, ark. 8-19.

Inspiraatiota sisustamiseen löydät tietenkin #SATOjaideoita-sivuiltamme.

Huomioi naapurit ja ympäristö
Ilmoita remontista naapureille

Remontista ei saa aiheutua haittaa muille talon asukkaille. Muista ilmoittaa remontistasi kotitalosi ilmoitustauluilla viimeistään päivää ennen töiden aloittamista. Voit tehdä ilmoituksen kokonaan itse tai käyttää valmista ilmoituspohjaa.

Kerro ilmoituksessa

• missä asunnossa remonttia tehdään
• remontin suorittajan yhteystiedot
• vaikuttaako työ merkittävästi muihin huoneistoihin, esimerkiksi melun muodossa

Vie ilmoitus kaikkiin talon porraskäytäviin.

Huolehdi erityisesti suojauksesta, jätteiden lajittelusta ja remonttimateriaalien laadusta

Suojaa kaikki kodin mahdolliset vahingoittuvat pinnat ja rakennusosat niin, etteivät ne tahriinnu tai vahingoitu remontissa. Suojaaminen tulee tehdä niin huolellisesti, ettei rakennuspöly missään olosuhteissa leviä työskentelytilan ulkopuolelle.
Suhde31 Kierratys
Vie korjaustöistä aiheutuvat jätteet kaatopaikalle tai jätteenkeräyspisteeseen noudattaen tarkasti niistä annettuja määräyksiä. Vie nestemäinen maalijäte ongelmajätteiden keräyspisteeseen ja tyhjät tai kuivuneet purkit kierrätykseen tai kaatopaikalle. Mitään remontista aiheutuvia jätteitä ei saa viedä taloyhtiön jäteastiaan.

Käytä remontissasi vain kodin sisätiloihin soveltuvia materiaaleja. Voit korvata työohjeissamme suositellut tuotteet ominaisuuksiltaan ja laadultaan vastaavilla tuotteilla.

Yleisohjeet seitsemällä kielellä

Kotona