Onko SATOlla senioriasuntoja? Entä palvelutaloja?

SATOn omistuksessa on noin 550 senioreille tarkoitettua vuokra-asuntoa. Senioriasunnot pyritään suunnittelemaan ikääntyviä ajatellen ja niissä on muun muassa hissit. Suurin osa senioreille suunnatuista vuokrattavista kodeista sijaitsee pääkaupunkiseudulla.

Selaile vapaita ja vapautuvia senioriasuntoja »

Asuntojen tiedoissa on turkoosi seniori-tunnus.

Seniori- ja palvelutalon erot

Senioritalot sisältävät yleensä vain vuokra-asuntoja, kun taas palvelutaloissa on vuokrattavien asuntojen lisäksi palvelun järjestämiseen tarvittavia tiloja, kuten ruokailu- ja keittiötilat, oleskelu-, kirjasto- ja IT-tilat, kunto- ja liikuntatilat sekä hoitohuoneet. Senioritaloissa voi olla asuntojen lisäksi pienehköjä yhteistiloja muun muassa jumpan tai muun virkistystoiminnan järjestämiseen.

Palvelutaloissa on usein ympäri vuorokauden henkilökuntaa paikalla. Senioritaloissa taas henkilökuntaa ei ole, mutta asukkailla on mahdollisuus tilata SATOn yhteistyökumppanina toimivalta ammattimaiselta palveluntuottajalta kodinhoitoon tai hoivaan liittyviä palveluja. Osassa seniorikohteista on myös muun muassa vuokraan sisältyvä turvapuhelinpalvelu, sairaanhoitajan vastaanotto kerran kuukaudessa tai palveluohjausta esimerkiksi tukiin tai muihin etuuksiin. Joissain kohteissa asukkaan tulee tehdä vuokrasopimuksen yhteydessä erillinen palvelusopimus hoivapalveluiden tuottajan kanssa. Kysy tarkempia tietoja myyntineuvottelijalta tai SATOn asiakaspalvelusta.

Ikärajat

SATOn senioriasunnoissa on ikärajat, jotka vaihtelevat 55–65 ikävuoteen. Ikäraja on mainittu jokaisen senioritalon yhteystiedoissa nettisivuillamme. Ikäraja koskee vain yhtä asunnossa asuvaa henkilöä.

Jos ikärajaa ei ole mainittu, asuntoja voivat vuokrata kaikki, jotka katsovat olevansa senioreille suunnattujen palvelujen tarpeessa.

Senioriasuntojen rajoitukset

Jos senioriasunnon tiedoissa nettisivuillamme on maininta varallisuusrajat, on kyseessä valtion tukema arava- tai korkotukiasunto, jonka asukkaaksi valittavan henkilön tai perheen tulojen ja/tai varallisuuden tulee mahtua valtion asettamiin rajoihin. Lue lisää varallisuusrajoista

Muut senioriasunnot voidaan vuokrata ilman edellä mainittuja ehtoja.

Senioriasunnon hakeminen

Voit hakea senioriasuntoja kuten "tavallisiakin" SATO VuokraKoteja. Selaile asuntoja Löydä koti -sivulla ja poimi haluamasi hakemukselle.

Selaile vapaita ja vapautuvia senioriasuntoja »

Jos et jostain syystä voi tehdä hakemusta netissä, voit myös tulostaa hakemuksen ja toimittaa sen meille esimerkiksi postitse.

Tulostettava asuntohakemus

Lue lisää vuokra-asunnon hakemisesta »