Tulo- ja muuttoilmoitus, osoitteenmuutos

Mitä eroa on tulo- ja muuttoilmoituksella?

Muutto- ja tuloilmoitus ovat kaksi eri asiaa, mutta molemmat yhtä tärkeitä. Muuttoilmoitus tehdään Väestörekisterikeskukseen, kun taas tuloilmoitus tehdään asuintalon huoltoyhtiölle.

Väestörekisteriin tehdystä muuttoilmoituksesta menee yhdellä kertaa tieto myös maistraatille ja Postille. Virallinen muuttoilmoitus tulee tehdä viimeistään viikon kuluttua muutosta. Voi tehdä sen puhelimitse soittamalla numeroon 0295 535 535 tai Postin sivuilla.

Osoitteenmuutos ja jälleenlähettämissopimus Postin kanssa on maksuton kuukauden ajan. Jos haluat jatkaa jälleenlähettämistä pidempään, palvelu muuttuu maksulliseksi. Postista saat myös osoitteenmuutospostikortteja. Muista ilmoittaa osoitteenmuutoksesta muun muassa lehtitilauksille, pankille, vakuutusyhtiölle ja muille tarvittaville tahoille. Monet viranomaiset saavat tiedon osoitteenmuutoksesta suoraan väestörekisteristä tai Postilta. Lue lisätietoja ja ohjeita Postin sivuilta.

Tuloilmoituksella huoltoyhtiö pystyy kirjaamaan sinut ja muut asuntoon muuttajat talon asukkaiksi. Näin huolto voi vaihtaa nimenne oveen sekä porraskäytävän nimitauluun. Muista kuitenkin, että tuloilmoitus ei korvaa lakisääteistä muuttoilmoitusta, vaan se tulee hoitaa erikseen.

Tulosta tuloilmoitus »

satofi-ssr-4daeb12-5-gd43c71a