Minkä suuruinen vakuus SATOlla on?

Vuokra-asuntojemme vakuudet ovat suurimmassa osassa asuntoja 0 euroa ja muutamissa 250 euroa (esimerkiksi Ida Aalbergin tie 1a:n opiskelija-asunnoissa).

  • Vakuus 0 euroa: Suurimmassa osassa vuokra-asuntojamme vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi. Sopimukseen sisältyy kuitenkin ehto sopimuksen kestosta. Jos et viihdykään SATOkodissasi ehdossa sovittua vähimmäisaikaa ja haluat irtisanoa° vuokrasopimuksen päättymään sitä ennen, laskutamme sinulta yhden kuukauden vuokraa vastaavan summan sopimuksesi päätyttyä. Sopimuksen vähimmäiskesto on 12 kuukautta.

Huomioithan, että vakuus voi poiketa edellä mainitusta, jos sinulla on maksuhäiriömerkintöjä tai jos kotipaikkasi on Suomen ulkopuolella, emmekä sen vuoksi voi tarkistaa luottotietojasi. Tällaisissa tilanteissa vakuus voi olla korkeampi, jopa lain sallima enimmäisvakuus, joka on kolmen kuukauden vuokraa vastaava määrä.

°Irtisanomisaika on vuokra-asunnoissa yksi täysi kalenterikuukausi. Irtisanomisaika lasketaan siis alkavaksi sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jolloin irtisanomisesi vastaanotetaan SATOssa.