Miten haen SATOn vuokra-asuntoa?

Hakuohjepallurat pun FI

1. Lisää koteja hakemukselle

Tutustu tarjontaamme ja lisää koteja hakemuksellesi Löydä koti -sivulla. Keräile rohkeasti hakemuksellesi kerralla useampi koti. Pääset muokkaamaan hakemustasi myöhemmin ja voit lisäillä ja poistella asuntoja mielesi mukaan.

2. Tunnistaudu ja lähetä asuntohakemus

Kun olet valinnut sopivat kodit hakemuksellesi, tunnistaudu pankkitunnusten, mobiiliavaimen tai OmaSATOn avulla. Tarkistamme hakijoiden luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n tietokannasta. Jos vuokraat asunnon yhdessä toisen henkilön kanssa, tieto luottotietotarkistuksen läpimenosta näkyy teille molemmille. Tarkistamme myös mahdollisen aiemman SATO-asiakkuutesi tiedot, ml. asumishäiriömerkinnät.

Lue lisää asiakastietojen käsittelystä SATOssa »

Jos et halua tunnistautua, voit hakea vain ARA-asuntojamme.

3. Tutustu ja tee päätös

On tärkeää, että käyt tutustumassa asuntoon paikan päällä tai virtuaalisesti ennen kuin päätät, haluatko vuokrata sen kodiksesi. Annamme samanaikaisen tutustumismahdollisuuden usealle hakijalle. Joskus voi käydä niin, että samaan kotiin on niin monta hakijaa, ettemme voi esitellä sitä kuin osalle kiinnostuneista.

Kun olet tutustunut asuntoon ja ilmoittanut meille olevasi siitä kiinnostunut, myyntineuvottelijamme on sinuun yhteydessä. Koska asuntoon tutustuu useampi asiakas samaan aikaan, voi käydä niin, ettemme voikaan tarjota sitä juuri sinulle. Tällöin saat meiltä lisäohjeita hakemuksen jatkamiseen.