Sisältyykö netti asunnon vuokraan?

Asiakasetuna SATO tarjoaa noin 22 000 SATOn vuokra-asunnossa Telian -laajakaistayhteyden ja kaapeli-tv-palvelun, jotka sisältyvät SATO VuokraKodin vuokraan. Vuokraan sisältyvän laajakaistayhteyden perusnopeus nousee kevään 2022 aikana 10 megasta 50 megaan. Palvelut on toteutettu pääosin Telian valokuituyhteyksillä.

Kaapeli-tv-palveluun sisältyvät peruskanavat. Maksulliset tv-kanavat asukas voi tilata lisäpalveluna Telialta.

Mitä sopimus tarkoittaa käytännössä?

Sopimus koskee kaapeli-TV- ja laajakaistapalvelua, jonka SATO on tilannut Telialta.

Sopimuksen piirissä olevissa asunnoissa on valmius laajakaistaan, jonka perusnopeus nousee kevään 2022 aikanaa 10 megasta 50 megaan. Laajakaistan käytöstä ei perusnopeudella peritä erillistä kuukausimaksua. Asukkaat voivat tämän lisäksi itsenäisesti tilata lisänopeuksia ja -palveluita Telialta.

Laajakaistan käyttöönotto edellyttää yhteyden rekisteröimistä omalle nimelle (myös maksuttoman yhteyden käyttöönotto). Rekisteröiminen tapahtuu soittamalla Telian myyntipalveluun p. 0200 11611.

Millä laitteilla laajakaista- ja TV-palveluja voi käyttää?

Asunnossa, jossa laajakaistayhteys tulee puhelinverkon kautta, tarvitaan VDSL2-modeemi. Modeemin hankinnasta vastaa asukas itse.

Jos asunnossa on tietoverkkokaapelointi, erillistä päätelaitetta ei tarvita. Tämän tunnistaa siitä, että asunnossa on RJ45-liittimellä varustettu datarasia yhdessä tai useammassa huoneessa. Asunnossa voi myös olla huoneistojakamo, jossa valitaan mikä huoneiston datarasioista on aktiivisena. Datakaapeli liitetään suoraan huoneiston RJ-45 liittimellä varustettuun datarasiaan.

Kaapeliliittymätapa edellyttää kaapelimodeemin käyttöä. Modeemi kytketään antennirasiaan ja tietokone modeemiin mieluiten verkkokaapelilla. Mikäli samaan antennirasiaan kytketään televisio tai digiboksi, on käytettävä haaroitinta jakamaan signaali molempiin laitteisiin.

Samalla, kun rekisteröi laajakaistaliittymän, kannattaa kysyä neuvoa Telialta, jos on epävarma, millä tekniikalla laajakaistayhteys tulee omaan kotiin. Lisätietoja kiinteistön sisäverkosta saa myös isännöitsijältä.

Kaapeli-TV-palveluihin asukas tarvitsee kaapelijakeluun (DVB-C) soveltuvan digiboksin tai digitelevision. Päätelaitteet asukas voi hankkia itse valitsemastaan ostopaikasta. Kaapelijakeluun soveltuvan digiboksi tai digitelevisio tulee virittää uusille TV-kanaville.

Mistä tiedän, onko talomme sopimuksen piirissä?

Sopimuksen piirissä on valtaosa SATOn asunnoista, mutta valitettavasti palvelua ei ole tällä hetkellä mahdollista saada aivan kaikkiin taloihin. Syynä tähän ovat joko tekniset tai hallinnolliset syyt. SATO pyrkii edesauttamaan, että nyt sopimuksen ulkopuolella oleviin asuntoihin saataisiin jatkossa vastaavat palvelut.

Osaomistusasunnoissa ja asunto-osakeyhtiöissä palvelun käyttöönotosta päätetään taloyhtiöiden hallituksissa.

Tarkista onko kotitalossasi Telian laajakaista »

Erikoistarjous: Jos talosi ei kuulu sopimuksen piiriin, saat silti Telialta tuntuvan edun laajakaistasta. Katso tarjous »