SATO sai Kestävä Kivitalo -palkinnon

10 October 2008

Asunto Oy Tampereen Charlotan paikalla muurattu julkisivu on toteutettu laadukkaasti vanhaa ympäristöä kunnioittaen

Kestävä Kivitalo -yritysryhmä on myöntänyt nimeään kantavan palkinnon tänä vuonna SATOn rakennuttamalle omistusasuntokohteelle, Asunto Oy Tampereen Charlotalle. Kestävä Kivitalo -palkinto myönnetään tahoille, jotka ovat osallistuneet laadukkaasti tiilestä ja betonista paikalla rakennettujen rakennusten toteutukseen.

Asunto Oy Tampereen Charlotta on kuuden pienimuotoisen kerrostalon kokonaisuus Finlaysonin alueella. Yhteensä 60 asunnon ja kolmen liiketilan yhtiö valmistui tämän vuoden keväällä Tampereen vanhaksi kaupungiksikin mainittuun Makasiinikortteliin, joka on osa ydinkeskustaa.

"Rakennuspaikka oli erittäin haasteellinen suunnitella ja toteuttaa", toteaa SATOn Asuntorakennuttamisen Tampereella oleva aluejohtaja Kari Koponen. "Aikaisemmin alueella oli ollut Finlaysonin vanhoja varastoja ja halusimme rakennusten muistuttavan alueen historiasta ja sopivan arvokkaaseen naapurustoon", hän jatkaa. Charlotan naapurissa sijaitsevat Finlaysonin kirkko ja Palatsi, Näsinpuiston virkistysalue, Tallipiha ja Taidekeskus Mältinranta.

Palkinnon myöntänyt Kestävä Kivitalo -yritysryhmä arvioi toteutuksen henkivän kodikasta arvokkuutta. Rakennukset on sijoitettu tontin reuna-alueille ja talojen keskelle jää viihtyisä piha. Rakennuksista korkein on viisikerroksinen ja matalin, kirkkoa lähinnä oleva on yksikerroksinen. Näin kirkon ympäristöä hallitseva asema säilyy. Julkisivut ovat pääosin punatiilestä paikalla muuratut, osa julkisivuista on vaaleaksi rapattu. Jokaisessa rakennuksessa on vain yksi porrashuone ja korkeintaan kolme asuntoa kerrostasossa. Kahdessa talossa on myös ullakot otettu asuinkäyttöön. Asuntojen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota esteettömyyteen ja muuntojoustavuuteen, mm. välipohjat on valettu paikalla betonista asuntopohjien monimuotoisuuden mahdollistamiseksi.

Palkinnon jakavat SATOn kanssa arkkitehtisuunnittelusta vastannut KSOY Arkkitehtuuria Oy, rakennesuunnittelija A-Insinöörit Oy ja pääurakoitsija NCC Rakennus Oy.

Lisätietoja:

SATO Oyj
Asuntorakennuttaminen
Tampereen aluejohtaja Kari Koponen, puh. 0400 386 271, etunimi.sukunimi@sato.fi

Kestävä Kivitalo -yritysryhmä
Projektipäällikkö Pentti Lumme, puh. 0400 107 231, etunimi.sukunimi@rudus.fi

KSOY Arkkitehtuuria Oy
Arkkitehti SAFA Erkki Karvala, puh. 0400 625 263, etunimi.sukunimi@ksoy.fi

Liitteet:

Kestävä Kivitalo –yritysryhmään kuuluvat yritykset sekä palkinnon 2008 saaneet tahot ja henkilöt
Kuva kohteesta

 

Home added to your application!

Show applicationReturn to apartment search