Vuokra-asunto värikkäässä Pikku Huopalahdessa

Ratikkamatkan päässä keskustasta

Pikku Huopalahdessa voi uppoutua shakin syövereihin, nautiskella elämästä tikka masalan äärellä tai ottaa irtioton arjesta yhteisöteatterin voimalla. Kaupunkimaisen lähiön värikäs arkkitehtuuri ja persoonalliset vuokra-asunnot ihastuttavat ja kutsuvat tutustumaan.

Länsi-Helsingin Pikku Huopalahdessa parasta on kaupunkimaiseman ja kätevän sijainnin ohella luonnonläheisyys – isoimpien juoksutapahtumien reitit kulkevat Pikku Huopalahden rantatietä ja Keskuspuistosta voi hiihtää vaikka Nurmijärvelle asti. Mannerheimintien ja Paciuksenkadun väliin solahtava kaupunginosa on värikäs vastaisku 1970-luvun betonitaloille. Valtaväylien läheisyys takaa erinomaiset kulkuyhteydet ja Pikku Huopalahden molemmille laidoille pääsee raitiovaunulla: Meilahden puolelle nelosella ja Manskun puolelle kympillä.

Tutustu Pikku Huopalahteen kuuden vinkin avulla.

1. Maamerkkinä tunnettu Terassitalo

Pikku Huopalahti muodostaa arkkitehtonisesti kirjavan ja omalaatuisen kokonaisuuden värikkäine julkisivuineen. Kokonaisuuden kruunaa Helsingin erikoisimmaksi rakennukseksi kutsuttu Terassitalo.

Arkkitehti Reijo Jallinojan suunnittelema kerrostalo valmistui vuonna 1994 ja kohoaa Mannerheimintien ja Korppaanmäentien kulmassa koko kaupunginosan ylle muodostaen alueelle selkeän maamerkin.

Terassitalo, Korpaanmäentie 1

2. Taidetta merellisissä tunnelmissa

Kävelylenkin voi tehdä mukavasti meren rannassa Tilkanniityn maisemien kävelyteillä. Samalla voi ihastella taiteilija Sanna Karlsson-Sutisen suunnittelemaa taidepuistoa. Veistospuisto syntyi taiteilijan omasta aloitteesta ja kasvaa vuosittain eri teoksilla. Jos kaipaa pidenpää kävelylenkkiä, on Pikku Huopalahdesta vain parin kilometrin matka Keskuspuiston ja Seurasaaren ulkoilumaastoihin.

Tilkanniitty

3. Vapaapalokunta varautuu kriisitilanteisiin

Pitkään Lill-Hoplax vapaapalokuntana tunnettu palokunta pitää nykyisin majaansa naapurissa Haagassa. Vuonna 1904 perustettu palokuntayhdistys varautuu kriisitilanteisiin pohtimalla toimintamalleja ja erilaisilla harjoituksilla. VPK antaa turvallisuuskoulutusta yrityksille sekä taloyhtiöille ja toimii puolen tunnin lähtövalmiudessa Helsingin pelastuslaitoksen reservinä.

Haagan VPK, Kylänevankuja 5

4. Nepalilaista perinneruokaa ravintola Guransissa

Kun ravintola Guransin oven avaa, voi tuntea hurmaavan tuoksun. Se on sekoitus tikka masalaa, valkosipulia ja omassa tandooriuunissa paistettua naan-leipää sekä paljon muuta. Guransissa tarjotaan tyypillistä nepalilaista perinneruokaa, joten ei ihme, miksi ravintola on usein lounasaikaan tupaten täynnä. Nepalilainen ruoka on usein vahvasti maustettua ja tyypillisesti aterioissa on ainesosina erilaisia yrttejä ja inkivääriä.

Guransissa kannattaa kokeilla esimerkiksi Nepalissa hyvin tyypillistä ruokaa, palak paneeria eli tuorejuustoa pinaatti-inkiväärikastikkeessa.

Ravintola Gurans, Mannerheimintie 168 B

Uuteen SATOkotiin?

Haluatko olla kotisi ensimmäinen asukas? Haaveiletko raikkaista pintamateriaaleista ja ajattomasta ilmeestä? Tutustu uusiin ja uudistettuihin vuokra-asuntoihimme.

Katso vapaat kodit

5. Irtiotto arjesta yhteisöteatterilla

Pikku Huopalahden yhteisöteatterissa eri aloilla päivätyönsä tekevät pikkuhuopalahtelaiset harrastavat käsikirjoitusta ja näyttelemistä ohjaajan johdolla. Näytteleminen saa ajatuksen tehokkaasti irti arjesta.

Kausi alkaa syksyisin improvisaatioharjoituksilla, joissa luodaan runko kevään näytelmälle. Vaatimuksena on avoin mieli ja sitoutuminen harjoitteluun. Jokainen voi oppia näyttelemään, jos haluaa. Se on vain asenteesta kiinni.

Pikku Huopalahden yhteisöteatteri ry

6. Leikkipuisto Viirissä viihtyy koko perhe

SATOlla on Pikku Huopalahdessa paljon myös isoja, lapsiperheille sopivia vuokra-asuntoja. Pienten jokien ja viljelyspalstojen rauhassa sijaitseva leikkipuisto Viirille on tilausta, ja siitä muodostuu helposti koko perheen lempihengailumesta. Puiston toiminta-ajatuksena on tarjota turvallinen ja mukava vapaa-ajanviettopaikka lapsille ja aikuisille, ja sitä voi myös vuokrata vaikkapa perhetapahtumiin.

Leikkipuisto Viiri

Vapaat vuokra-asunnot | Pikku Huopalahti

Miksi SATO?

Meidän asuntomme on sinun kotisi kaikissa elämäntilanteissa ja asuminen on vaivatonta. Huolehdimme kodistasi vuosikymmenten kokemuksella ja kehitämme uusia palveluja iloksesi. Meiltä ja kumppaneiltamme saat myös mainiot asiakasedut.

Lue lisää

Ihastuitko Pikku Huopalahteen? Löydä elämäsi koti.