Vastuullisuus

Kannamme vastuuta kodista, yhdestä ihmisen perustarpeesta. Perinteisten arvojen kuten pitkäjänteisen liiketoiminnan, hyvin hoidetun omaisuuden ja osaavan henkilöstön lisäksi haluamme toimia asiakasta ja ympäristöä vaalien, yhteiskunnan ja elinkeinoelämän kehittymistä tukien. Kuljemme kohti hiilineutraaleja kaupunkeja.

Kotitaloja, jotka kestävät aikaa

Olemme olleet suomalaisen asumisen asiantuntijoita jo yli 80 vuoden ajan ja sadat tuhannet suomalaiset asuvat rakennuttamissamme kodeissa.

Hankimme ja rakennutamme vuokra-asuntoja pitkäaikaiseen omistukseemme kasvukeskuksiin hyvien joukkoliikenneyhteyksien ja palveluiden lähelle. Olemme mukana kaupunkien kanssa kehittämässä kokonaisia naapurustoja, ja haluamme rakentaa viihtyisiä koteja ja monimuotoisia asuinympäristöjä vuosikymmeniksi eteenpäin.

Vastuullisuus ohjaa toimintaamme

Huolehdimme kannattavasta liiketoiminnasta pitkäjänteisesti ja kestävästi. Vastuullisen liiketoimintamme perustana ovat yhtenäiset ja läpinäkyvät toimintatavat, avoin viestintä ja raportointi sekä yhteistyö sidosryhmiemme kanssa.

Mahdollistamme asukkaillemme vastuullisen tavan asua ja pitkäaikaisena omistajana pidämme huolta kotiemme arvosta. Maksamme verot Suomeen. Edellytämme myös kumppaneiltamme vastuullisuutta heidän toiminnassaan.

Vastuullisuus­ohjelma

Vastuullisuustyötämme ohjaavat SATOn strategia, vastuullisuusohjelma ja teemat, jotka olemme arvioineet olennaisiksi sidosryhmädialogin perusteella. Olemme valinneet vastuullisuuden painopisteet strategiastamme tulevien tavoitteiden mukaisesti.

Vastuullisuusraportti ja -tavoitteet

Vastuullisuusraportoinnin lähtökohtana ovat yhdessä sidosryhmiemme kanssa tunnistetut ja SATOn johtoryhmässä työstetyt vastuullisuuden olennaisimmat näkökohdat liiketoiminnassamme. Raportista löydät mm. vuoden 2023 vastuullisuustavoitteet ja toteuman sekä niiden yhteyden YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin (Sustainable Development Goals).

Lataa vastuullisuusraportti 2023 (.pdf)

Hiilitiekartta

Laadimme vuonna 2023 hiilitiekartan, jossa on määritelty välitavoitteemme ja toimenpiteemme, joiden avulla voimme saavuttaa hiilineutraaliustavoitteemme käytönaikaisen energian osalta vuoden 2030 loppuun mennessä.

Luonnon monimuotoisuus

Rakennetulla ympäristöllä on ilmaston lisäksi merkittävä vaikutus luontoon ja myös rakentamisen toimitusketjuilla on tunnistettuja luontovaikutuksia. Luonnon monimuotoisuus on yksi SATOn vastuullisuusohjelman ympäristöteemoista. Tavoitteenamme on hidastaa luontokatoa ja parantaa luonnon monimuotoisuutta rakennuttamisessa ja nykyisten kiinteistöjemme alueilla.

Huomioimme luonnon monimuotoisuuden kaikessa toiminnassamme. Kehitämme SATOssa osaamistamme ja varmistamme, että jatkossa myös kumppaneillamme on riittävä osaaminen luonnon monimuotoisuuteen liittyvissä asioissa. Kannustamme tulevina vuosina myös asukkaita osallistumaan luonnon monimuotoisuuden edistämiseen. Parannamme toimintaamme luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi jatkuvasti ymmärryksemme, osaamisemme ja resurssiemme lisääntyessä.

Vastuullisuus sisäänrakennettuna satolaisten arjessa

Olitpa sitten myyntineuvottelija, talomestari, palveluasiantuntija, Controller tai liiketoimintajohtaja, vastuullisuus on osa arkeasi SATOssa.

Tutustu satolaisiin
Kuvassa Lupajantie 2:n luhtitalon parveke, jonka lasitusten läpi näkyy pihamaata, viereinen rakennus ja sininen syystaivas.

SATOn Osta vastuullisesti -kodit

Ulkopuolinen vastuullisuuspaneeli on valinnut 15 SATOn uutta ja vanhempaa vuokrakotitaloa mukaan Ostavastuullisesti.fi-sivuston kestävämpien valintojen joukkoon. Nämä kotitalot ovat energiatehokkaita ja myös materiaaliensa puolesta mainio valinta kestävämpiä valintoja suosivalle vuokralaiselle.

Lue lisää

SATO on yksi Green homes -toimijoista

1 100 SATOkotia on mukana Raklin Green homes -vastuullisuustoiminnassa. Green homes -vuokrakotien asukkaat saavat vuokranantajaltaan säännöllisesti tietoa asumisesta aiheutuvista ilmastopäästöistä ja opastusta kestävämpään asumiseen.

Lue lisää

SATOtalolla on Green Office -sertifikaatti

Green Office on maailman johtavan ympäristöjärjestön WWF:n kehittämä ja ylläpitämä sertifikaatti sekä ympäristöjärjestelmä, joka toimii yhtenä SATOn ympäristöjohtamisen apuvälineenä. Green Officen avulla olemme rakentaneet tarpeisiimme sopivan ympäristöohjelman, jonka mukaan pienennämme työpaikkamme hiilijalanjälkeä ja käytämme luonnonvaroja säästeliäästi. SATOn päätoimipiste on myös sertifioitu Green Officeksi.

WWF:n tekemä sertifiointi varmistaa, että organisaatiomme täyttää Green Office -kriteerit ja työskentelee ympäristöohjelman tavoitteiden saavuttamiseksi.

Green Office työtä arvioidaan tulevaisuudessa vuosittain ja auditointi WWF:n toimesta tehdään jatkossa kolmen vuoden välein.