Vastuullisuus

Kannamme vastuuta kodista, yhdestä ihmisen perustarpeesta. Perinteisten arvojen kuten pitkäjänteisen liiketoiminnan, hyvin hoidetun omaisuuden ja osaavan henkilöstön lisäksi haluamme toimia asiakasta ja ympäristöä vaalien, yhteiskunnan ja elinkeinoelämän kehittymistä tukien. Kuljemme kohti hiilineutraaleja kaupunkeja.

Kotitaloja, jotka kestävät aikaa

Olemme olleet suomalaisen asumisen asiantuntijoita jo yli 80 vuoden ajan ja sadat tuhannet suomalaiset asuvat rakennuttamissamme kodeissa.

Hankimme ja rakennutamme vuokra-asuntoja pitkäaikaiseen omistukseemme kasvukeskuksiin hyvien joukkoliikenneyhteyksien ja palveluiden lähelle. Olemme mukana kaupunkien kanssa kehittämässä kokonaisia naapurustoja, ja haluamme rakentaa viihtyisiä koteja ja monimuotoisia asuinympäristöjä vuosikymmeniksi eteenpäin.

Vastuullisuus ohjaa toimintaamme

Huolehdimme kannattavasta liiketoiminnasta pitkäjänteisesti ja kestävästi. Vastuullisen liiketoimintamme perustana ovat yhtenäiset ja läpinäkyvät toimintatavat, avoin viestintä ja raportointi sekä yhteistyö sidosryhmiemme kanssa.

Mahdollistamme asukkaillemme vastuullisen tavan asua ja pitkäaikaisena omistajana pidämme huolta kotiemme arvosta. Maksamme verot Suomeen. Edellytämme myös kumppaneiltamme vastuullisuutta heidän toiminnassaan.

Vastuullisuusohjelma

Vastuullisuustyötämme ohjaavat SATOn strategia, vastuullisuusohjelma ja teemat, jotka olemme arvioineet olennaisiksi sidosryhmädialogin perusteella. Olemme valinneet vastuullisuuden painopisteet strategiastamme tulevien tavoitteiden mukaisesti.

Tutustu ohjelmaan

Vastuullisuusraportti ja -tavoitteet

Vastuullisuusraportoinnin lähtökohtana ovat yhdessä sidosryhmiemme kanssa tunnistetut ja SATOn johtoryhmässä työstetyt vastuullisuuden olennaisimmat näkökohdat liiketoiminnassamme. Raportista löydät mm. vuoden 2022 vastuullisuustavoitteet ja toteuman sekä niiden yhteyden YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin (Sustainable Development Goals).

Lataa vastuullisuusraportti 2022 (.pdf)

Vastuullisuus sisäänrakennettuna satolaisten arjessa

Olitpa sitten myyntineuvottelija, talomestari, palveluasiantuntija, Controller tai liiketoimintajohtaja, vastuullisuus on osa arkeasi SATOssa.

Tutustu satolaisiin
Kuvassa Lupajantie 2:n luhtitalon parveke, jonka lasitusten läpi näkyy pihamaata, viereinen rakennus ja sininen syystaivas.

SATOn Osta vastuullisesti -kodit

Ulkopuolinen vastuullisuuspaneeli on valinnut kuusi SATOn vuokrakotitaloa mukaan Ostavastuullisesti.fi-sivuston kestävämpien valintojen joukkoon. Vuonna 2022 valmistuneet tai tulevina vuosina valmistuvat kotitalot ovat energiatehokkaita ja mainio valinta kestävämpiä valintoja etsivälle vuokralaiselle.

Lue lisää

SATO on yksi Green homes -toimijoista

1 100 SATOkotia on mukana Raklin Green homes -vastuullisuustoiminnassa. Green homes -vuokrakotien asukkaat saavat vuokranantajaltaan säännöllisesti tietoa asumisesta aiheutuvista ilmastopäästöistä ja opastusta kestävämpään asumiseen.

Lue lisää

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin