Näin haet asuntoa

Löydä sinulle sopiva vapaa tai vapautuva vuokra-asunto ja tee siitä elämäsi koti.

Asioi sujuvasti netissä

1. Lisää koteja hakemukselle

Tutustu vapaisiin ja vapautuviin vuokra-asuntoihin Löydä koti -sivulla ja keräile rohkeasti hakemuksellesi kaikki sinua kiinnostavat vuokra-asunnot. Jos mielesi muuttuu tai lisää kiinnostavia koteja vapautuu, voit myöhemmin muokata hakemustasi ja lisätä tai poistaa asuntoja.

2. Tunnistaudu ja lähetä asuntohakemus

Kun olet valinnut kodit hakemuksellesi, tunnistaudu pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tunnistautumisen avulla voimme tallentaa tietosi turvallisesti, tarkistaa luottotietosi, välttyä väärinkäytöksiltä sekä tunnistaa sinut vaihtajaksi, jos asut jo SATOkodissa.

Tarkistamme hakijoiden luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n tietokannasta. Huomaathan, että jos vuokraat asunnon yhdessä toisen henkilön kanssa, tieto luottotietotarkistuksen läpimenosta näkyy teille molemmille. Tarkistamme myös mahdollisen aiemman SATO-asiakkuutesi tiedot, mukaan lukien asumishäiriömerkinnät.

Jos et halua tunnistautua, voit hakea vain ARA-asuntojamme.

3. Tutustu ja tee päätös

Kun olet lähettänyt hakemuksen ja siinä on kaikki kunnossa, saat meiltä nopeasti automaattisen yhteydenoton lisäohjeineen. Joskus hakemuksesi saatetaan käsitellä manuaalisesti ja silloin voi mennä hetki ennen kuin otamme yhteyttä, jos voimme tarjota sinulle hakemaasi asuntoa.

On tärkeää, että käyt tutustumassa asuntoon paikan päällä tai virtuaalisesti ennen kuin päätät, haluatko vuokrata sen kodiksesi. Kunhan hakemuksesi on käsitelty, pääset useimmiten varaamaan asuntonäytön itse netissä. Helppoa!

Kun olet tutustunut asuntoon ja vahvistanut meille olevasi siitä kiinnostunut, voit halutessasi tehdä sopimuksen vielä asuntonäytöllä ollessasi. Muussa tapauksessa myyntineuvottelijamme on sinuun yhteydessä ja sopimuksen allekirjoituskin sujuu joutuisasti netissä!

Hyvä tietää:

  • Annamme samanaikaisen tutustumismahdollisuuden usealle hakijalle. Joskus voi käydä niin, että samaan kotiin on niin monta hakijaa, ettemme voi esitellä sitä kuin osalle kiinnostuneista.
  • Koska asuntoon tutustuu useampi asiakas samaan aikaan, voi käydä niin, ettemme voikaan tarjota sitä juuri sinulle. Jos näin käy, saat meiltä lisäohjeita hakemuksen jatkamiseen.

Jos tarvitset apua hakemuksen täyttämisessä, asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään. Valitse sinulle sopivin yhteydenottotapa alta.

Psst...oletko jo kokeillut SATOmaattia?

Sopisiko sinulle kompakti keskustayksiö vai viihtyisitkö paremmin väljemmissä neliöissä luonnon helmassa? Anna SATOmaatin kertoa!

Testaa täällä
Nuori tummatukkainen mies istuu pesutuvan lattialla ja selailee kännykkää. Vieressä korillinen vaatteita.

Haaveilun tueksi hakuvahti

Kun teet hakuvahdin, saat tiedon toiveitasi vastaavista vapautuneista kodeista sähköpostiisi. Hakuvahteja voit tehdä yhden tai useamman ja halutessasi jakaa ne kavereiden kanssa.

Tee hakuvahti