Näin haet asuntoa

Tutustu vapaisiin ja vapautuviin vuokra-asuntoihimme ja löydä elämäsi koti.

Täytä hakemus helposti netissä

Voit hakea SATOn vuokra-asuntoa nopeasti ja helposti täyttämällä sähköisen asuntohakemuksen.

1. Lisää koteja hakemukselle
Tutustu asuntotarjontaamme Löydä koti -sivulla ja lisää koteja hakemuksellesi. Keräile rohkeasti hakemuksellesi kaikki sinua kiinnostavat vuokra-asunnot. Jos mielesi muuttuu tai sopivia asuntoja vapautuu, voit myöhemmin muokata hakemustasi ja lisätä tai poistaa asuntoja.

2. Tunnistaudu ja lähetä asuntohakemus
Kun olet valinnut kodit hakemuksellesi, tunnistaudu pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai OmaSATO-tunnuksilla. Tunnistautumisen avulla voimme tallentaa tietosi turvallisesti, tarkistaa luottotietosi, välttyä väärinkäytöksiltä ja tunnistaa sinut vaihtajaksi, jos asut jo SATOkodissa.

Tarkistamme hakijoiden luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n tietokannasta. Jos vuokraat asunnon yhdessä toisen henkilön kanssa, tieto luottotietotarkistuksen läpimenosta näkyy teille molemmille. Tarkistamme myös mahdollisen aiemman SATO-asiakkuutesi tiedot, ml. asumishäiriömerkinnät.

Jos et halua tunnistautua, voit hakea vain ARA-asuntojamme.

Lue lisää asiakastietojen käsittelystä SATOssa »

3. Tutustu ja tee päätös
Kun olet lähettänyt hakemuksen, otamme sinuun yhteyttä, jos voimme esitellä sinulle hakemaasi asuntoa. On tärkeää, että käyt tutustumassa asuntoon paikan päällä tai virtuaalisesti ennen kuin päätät, haluatko vuokrata sen kodiksesi. Annamme samanaikaisen tutustumismahdollisuuden usealle hakijalle. Joskus voi käydä niin, että samaan kotiin on niin monta hakijaa, ettemme voi esitellä sitä kuin osalle kiinnostuneista.

Kun olet tutustunut asuntoon ja ilmoittanut meille olevasi siitä kiinnostunut, myyntineuvottelijamme on sinuun yhteydessä. Koska asuntoon tutustuu useampi asiakas samaan aikaan, voi käydä niin, ettemme voikaan tarjota sitä juuri sinulle. Tällöin saat meiltä lisäohjeita hakemuksen jatkamiseen.

Jos tarvitset apua hakemuksen täyttämisessä, asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään sato.fi:n chatissa sekä puhelimitse numerossa 020 334 443.

Nuori tummatukkainen mies istuu pesutuvan lattialla ja selailee kännykkää. Vieressä korillinen vaatteita.

Haaveilun tueksi hakuvahti

Kun teet hakuvahdin, saat tiedon toiveitasi vastaavista vapautuneista kodeista sähköpostiisi. Hakuvahteja voit tehdä yhden tai useamman ja halutessasi jakaa ne kavereiden kanssa.

Tee hakuvahti

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin