Onnistuneiden pihakestien resepti

Mistä on onnistuneet pihakestit tehty? Auringosta, herkuista ja yhdessäolosta. Aurinkoisena lauantaina SATOn ensimmäisille pihakesteille osallistui useita satoja asukkaita yhteensä 14 pihapiirissä pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella.

Tarjolla oli herkkuja kuten suolaista piirakkaa, pullaa ja vaahtokarkkeja.

Aurinko porottaa kirkkaalta taivaalta lauantaina kesäkuun kahdeksantena päivänä. Kello on 11 ja SATOn ihka ensimmäiset pihakestit ovat alkamassa Raudikkokuja viidessä, Vantaan Hakunilassa. Muutama satolainen on tullut paikalle hyvissä ajoin esivalmisteluita varten: takapihalle on koottu pöytiä, tuoleja ja pieni katos, jota reunustamaan on ripustettu värikkäitä viirejä. Tarjolla on fetapinaattipiirakkaa, sipsejä, pullaa ja vaahtokarkkeja.

Värikkäät viirit olivat kesäinen koriste.


Ei aikaakaan, kun kesäinen lämpö alkaa houkutella paikalle lähitalojen asukkaita. Ensin tulee lapsia kavereineen, sitten heidän vanhempiaan ja hetken kuluttua vielä vanhempaa väkeä. Kaikki tulevat luontevasti juttuun ja osa tuntee toisensa jo entuudestaan, osa kasvoista on uudempia.

Pihakestit olivat kaiken ikäisten iloinen tapahtuma.

Raudikkokuja 5 on vastikään peruskorjattu, joten sen asukkaat ovat muuttaneet taloon vasta toukokuussa. “Nämä asunnot ovat remontin jäljiltä tosi siistejä, pojan yksiössä on esimerkiksi ilmastointi”, kertoo Miikka Elomaa, jonka poika asuu talon ylimmässä kerroksessa. Poika on armeijassa, mutta halusi asunnon Raudikkokujalta päästäkseen lähelle kavereitaan.

Kaveruus tuntuu olevan kantava teema myös pihakesteillä. Nuorista koostuva kaveriporukka ilmaantuu uteliaana paikalle ja viihtyy pidempään. Tarjoilut maistuvat ja on mukavaa hetken aikaa vain olla ja nauttia kesälomasta. Pihakestien idea on rohkaista asukkaita myös muuhun yhteiseen tekemiseen. Hyvällä naapuruudella on iso merkitys siihen, miten omassa kodissa ja kotitalossa viihdytään.

Adea Behrami nautti auringosta ja ystävien seurasta.

Miikka Elomaa on tullut pihakesteille äitinsä Ellin kanssa, joka on tuonut mukanaan kahvia ja mansikkakakkua. Mansikkakakku tekee kauppansa melkein silmänräpäyksessä, sillä vartin kuluttua siitä on enää lusikallinen jäljellä.

“Olisi pitänyt tehdä pellillinen kakkua, niin olisi riittänyt useammalle.”

Hetkeä myöhemmin Elli kipaisee hakemaan kameran kotoa, jotta saa ikuistettua ystävänsä ja kivan tunnelman pihakesteiltä.

Alma Åberg ja kesän ykkösasuste: kukkahattu.

Aurinko alkaa puoliltapäivin lämmittää jo siihen malliin, että on parempi siirtyä varjoon istumaan. Vieressä rouva kehuu fetapiirakkaa, ja huomauttaa, että helteellä pitää muistaa huolehtia suolan saannista. Lapset keikkuvat pihan kiipeilytelineessä eivätkä tunnu olevan helteestä tietoisiakaan. Vantaan kaupunki on päättänyt tukea pihakestejä pitämällä grillin kuumana: grillattu makkara ja maissi tekevätkin hyvin kauppansa.

Vantaan kaupungin tarjoama grilliruoka maistui monelle.

Hetken kuluttua seuraan liittyy vanhempi rouva, joka tuo tullessaan isot pullot kylmää Jaffaa ja Coca-Colaa. Pullot ovat kuulemma jääneet yli toukokuisista tupaantuliaisista, sillä itselle juomat eivät oikein maistu. Pihakesteillä lapset ottavat kylmät juomat innoissaan vastaan: täällä nämä maistuvat!

Alman pinkki potkulauta oli näppärä kulkuväline Raudikkokujalla.

Tunnelma kesteillä on alusta loppuun rentoutunut, tuttavallinen ja helteen ansiosta kesäisen raukea. Kenellekään ei ole kiire minnekään, päinvastoin. Onnistuneiden pihakestien resepti on todistettavasti tämä: paljon aurinkoa, sopivasti herkkuja ja roppakaupalla rentoa tunnelmaa.

Kurkkaa kuvakooste pihakesteistä täältä!

Etsitkö uutta kotia? Katso kaikki SATOn vuokrakodit täältä.

 


 

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin