DIY: Kaunis valaisin syntyy suodatinpusseista

Upea suodatinpusseista tehty lampunvarjostin on omiaan koristamaan vuokra-asuntoa. Se on helppo askarrella itse ja lopputuloksena syntyy uniikki sisustuselementti, joka valaisee kotisi marraskuun pimeinä iltoina.

SATOn taituri, tuotekehityksen ja hankinnan asiantuntija Jonna Röynä suunnitteli ja askarteli näyttävän lampunvarjostimen, jonka sinäkin pystyt näillä helpoilla ohjeilla kotonasi loihtimaan.

Suodatinpaperivalaisinta varten tarvitset

  1. valkoisia tai ruskeita suodatinpusseja
  2. kuumaliimapistoolin
  3. liimapuikkoja pistooliin
  4. pallon muotoisen paperivalaisimen tai -varjostimen
Pallon muotoinen varjostin, kuumaliimapistooli, liimapuikkoja pistooliin ja suodatinpusseja

Ennen kuin aloitat askartelun

Laita pöydän päälle sanomalehtiä tai askartelualusta suojaksi. Varjostin pysyy hyvin paikoillaan pienen vadin päällä.

Muistathan, että kuumaliimapistoolia ei saa antaa lapsen käytettäväksi. Lapset voivat kuitenkin osallistua askarteluun taittamalla suodatinpussien pohjat.

Jos kuumaliima jämähtää pöytään kiinni, saat irrotettua liiman suihkuttamalla jääkylmää paineilmaa spraypullosta. Vaatteisiin tarrautunut liima lähtee irti pakastamalla.

Ryhdy puuhaan

Levitä kuumaliimaa suodatinpussin pohjaan ja paina se kiinni paperivarjostimeen. Pidä pussia muutama sekunti paikallaan, jotta liima ehtii tarttua.

Paperivalaisin tai -varjostin kasvaa 20 senttiä ympärysmitaltaan, kun siihen lisätään suodatinpusseja. Esimerkiksi 40 senttiä halkaisijaltaan oleva varjostin on valmiina 60 senttiä.

Nainen avaa varjostimeen liimatun suodatinpussin suuta.

Liimaa toinen suodatinpussi 1-2 sentin päähän ensimmäisestä, jatka seuraavaan suodatinpussiin ja kiinnitä ne lopuksi toisiinsa.

Nainen liimaa kuumaliimapistoolilla suodatinpusseja varjostimeen kiinni.

Jatka tällä tavalla niin kauan, että varjostin peittyy suodatinpusseista.

Nainen liimaa lisää suodatinpusseja varjostimeen.

Jos paperit ryttääntyvät askartelun lomassa tai haluat pitää pienen tauon, voit ripustaa valaisimen esimerkiksi henkariin roikkumaan. Muista sammuttaa kuumaliimapistooli, jos et käytä sitä hetkeen.

Valmiit suodatinpaperivalaisimet ripustamista odottamassa

Avaa askartelun lopuksi suodatinpussien suita auki ja liimaile tarvittaessa kulmia ja reunoja kiinni toisiinsa. Voit myös täydentää valaisinta koristeilla tai värikkäillä silkkipapereilla.

Pujota lamppu valaisimen sisälle ja ripusta tämä ihanuus makuuhuoneeseen tai olohuoneen katseenkääntäjäksi.