DIY: Soma ja helppo näkösuoja parvekkeelle

Kesäparvekkeella on ihana lekotella omassa rauhassa, satoi tai paistoi. Kaupungissa parvekkeen yksityisyys voi olla kuitenkin vain haave, jos naapurusto on tiiviisti rakennettu. Kurkkaa alta, miten saat suojaa vuokra-asuntosi parvekkeelle, muttet menetä valoa ja iloa.

SATO | Vuokra-asunnon parvekkeelle saa tehdä näkösuojan

Tarvikkeet

  1.  köynnösritilä puutarha- tai rautakaupasta
  2.  muutama koukulla varustettu ruukkuteline
  3.  saman verran ruukkuja kuin telineitä
  4.  saman verran viherkasveja kuin ruukkuja
  5.  pieniä sangallisia lasipurnukoita
  6.  juuttinarua
  7.  LED-valosarja oman maun mukaan
  8.  parveke esimerkiksi SATOn vuokra-asunnossa

Tee näin

Mene parvekkeelle mittanauhan kanssa, merkkaa mitat muistiin ja kipaise kauppaan.

Kaupasta tultuasi mallaile ritilälle sopiva paikka ja tue se huolellisesti parvekkeen kaidetta vasten.

Ripusta ruukkutelineet säleiden risteyskohtiin.

Istuta kasvit ruukkuihin ja asettele paikoilleen. Jos käytät saviruukkuja, joiden pohjalla on reikä, laita pohjalle astia ja sen päälle ilmavasti ruukkusoraa ja vasta sitten multaa ja kukkanen. Ole tarkkana kuin porkkana kasveja kastellessasi, jottei vesi pääse valumaan pitkin ritilää ja kaidetta.

Vinkki! Näin valitset parvekkeellesi sopivat kasvit »

Pujottele valonauha väljästi läpi ritilän niin, että johto ylettyy kivasti pistorasiaan. Valoja löytyy myös aurinkokennolla varustettuna.

Parvekkeen näkösuoja | Purnukoita ja viherkasveja

Sommittele sangalliset lasipurnukat ritilään tai parvekkeen kattoon ja sido juuttinarulla. Purkkeihin voit laittaa pieniä kasveja, erivärisiä kiviä, kristalleja tai mitä mieleesi juolahtaa. Voit myös korvata valonauhan vaikkapa itsetehdyllä helminauhalla ja laittaa purnukoihin paristokäyttöiset tuikut. Elävää tulta ei ristikkoon kannata ripustaa.

Keitä kupponen kuumaa, istahda parvekkeelle ja ota iisisti.

Tärkeää

Varmista, ettei säleikkö pääse kippaamaan itseään parvekkeelta alas tai ikkunaa päin tukemalla se alareunasta esimerkiksi isoilla kukkaruukuilla tai painavalla hyllyllä. Jos parveke on kovin tuulinen, perheessäsi on taaperoikäisiä tai parveke on lemmikkisi lempipaikka, huolehdi myös säleikön koristeiden kiinnityksestä erityisen hyvin.

Vaikka mielesi tekisi ripustella parvekkeelle isompi taideteos, hillitse itsesi ja pidä näkösuoja parvekkeen kaiteiden sisäpuolella.

Jatkojalosta

Etkö ole viherpeukalo? Anna mielikuvituksen viedä ja ripusta ritilään kristalleja tai viirinauha tai näyttävämpi valosarja tai laminoituja valokuvia tai vieheitä tai yksittäisiä puukirjaimia muodostamaan jokin iloinen lause. Pääasia, että valo pääsee siivilöitymään kauniisti ritilän läpi.

Lasitetulle parvekkeelle voi hankkia tietenkin kaihtimet tai ripustaa viehättävät valoverhot.

Onko sinulla lisäideoita? Jaa ideasi somessa tägeillä #SATOjaideoita ja @SATOkoti

SATOn vapaat vuokra-asunnot | Helsinki, Espoo, Vantaa

 

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin