Kylpyhuoneen ei tarvitse olla pelkkää valkoista

Kylpyhuone

Kylpyhuoneen muutoskohteemme löytyi 70-luvun asuintalosta. Kun edellisessä kohteessa teimme pienempää tuunausta, täällä päästiin ihan kunnolla maalaushommiin. Asunnossa on pesutilat ja wc erikseen, joten kylpyhuoneessa oli valmiiksi hyvin tilaa sekä pesukoneelle että pyykinhuollon järjestämiselle.

Laattoja oli uusittu jo aiemmin ja kaikki täällä tekemämme maalaustyö onnistui omatoimiremontin piirissä. Vanhemmissa kylpyhuoneissa on usein maalattua pintaa katon lisäksi myös seinissä ja omatoimiremontti antaa asukkaalle luvan maalata näitä jo aiemminkin maalipinnoilla olevia alueita. Tällöin maalina käytetään kosteisiin tiloihin sopivaa Luja-maalia. Värin tuoma muutos on vaikuttava, etenkin kun väri jatkuu seinien lisäksi myös katossa. Vinkkejä kattopinnan maalaamiseen löytää esimerkiksi Tikkurilan sivuilta.

Valko-harmaa kylpyhuone muuttui vaisusta myrskyisäksi, kun kohteessa käytettiin kauniin tummanvihreää sävyä. Trooppista tunnelmaa tukee aaltoinen ByNord Wave -suihkuverho, turkoosit purkit sekä bambuinen tikas. Muutoin on käytetty harmaan sävyjä esimerkiksi pyöreässä kylpyhuonematossa sekä pyykkikoreissa.

Kylpyhuone
Pyykkikoreja on tarjolla moneen sisustusmakuun ja -tyyliin. Pyykkikorin valinnassa on tärkeä huomioida helppokäyttöisyys sekä puhdistettavuus, ja jos pyykkikori on näkyvillä, kiinnitä huomiota myös ulkonäköön. Kannellinen kori on hyvä valinta, jotta pyykit eivät häiritse yleissiisteyttä.

Värien ja pintojen lisäksi yksi olennainen osa kylpyhuoneen viihtyisyyttä on vaatehuollon ja pyykkäyksen sujuvuus. Vaatehuollon suunnittelun voikin aloittaa miettimällä, miten pestävän pyykin keräyksen saa järjestettyä mahdollisimman helpoksi. Jos kylpyhuoneessa ei ole riittävästi tilaa pyykinsäilytykselle, tällöin voi varata jokaisen makuu- tai vaatehuoneeseen oman paikan pestävälle pyykille.

Pyykin hyvä ennakkolajittelu etenkin suuremmissa talouksissa säästää aikaa ja hermoja. Mieti kuinka monta erilaista pyykkityyppiä on, ja järjestä pesukoneen läheisyyteen sen mukaan eri koreja, laatikoita tai pusseja. Pyykkikorit voi jakaa erilaisin värikoodein tai jos esimerkiksi tummaa pyykkiä on yleensä vähän, varaa sille vain pieni säilytystila. Muista pestä puhtaan valkoiset aina muista erillään, yksikin musta sukka voi tehdä vaatteista harmaita.

Säädettävä pyykinkuivausteline ei vie tilaa olohuoneesta, kun kiinnität sen esimerkiksi suihkun yläpuolelle. Tällöin myös vaatteista tuleva kosteus pysyy kylpyhuoneen puolella eivätkä alusvaatteet ja sukat ole esillä, jos tulee yllätysvieraita. Narukuivatuksessa on hyvä ravistaa ja oikoa vaatteet kunnolla auki ennen kuivausta ja venyttää saumat oikeaan muotoon ja pituuteen jo märkinä. Näin viikkaaminen helpottuu ja mahdollinen silityksen tarve vähenee.

Pyykin kuivaamiseen on olemassa nykyään paljon eri vaihtoehtoja. Kätevä vaihtoehto kuivaukseen on yhdistää usean kuivaustavan yhdistelmä, esimerkiksi naru- ja rumpukuivaus. Pesu ja kuivausyhdistelmä -koneet ovat hyvä vaihtoehto pieniin tiloihin. Lisäksi useimmista SATOn taloyhtiöistä löytyy oma pesula, joten muista että voit hyödyntää niiden tehokkaita pesukoneita ja kuivaushuoneita.

Asunnoissa narukuivaus on ekologisin vaihtoehto: se vaatii toki tilaa, mutta säästää paljon energiaa sekä itse tekstiileitä. Vapaasti seisovat ja seinien väliin kiinnitettävät kuivaustelineet antavat hyvin narumetrejä ja voidaan sijoittaa melko vapaasti. Paikka kannattaa kuitenkin miettiä niin, että telinettä ei tarvitse siirtää usein. Tarjolla on myös pienempiä seinään kiinnitettäviä haitarimalleja, erilaisia ripustettavia malleja, ammeen reunaan kiinnitettäviä malleja sekä seinän vierelle taittuvia oksamalleja. Henkareissa kuivatettavat paidat voi ripustaa esimerkiksi suihkuverhon tangolle, pyyhekuivaimeen tai pyyhekoukkuihin.

Osan pesukerroista voi hyvin korvata vaatteiden tuuletuksella. Esimerkiksi villa hylkii luonnostaan likaa, eikä sitä tarvitse vesipestä niin usein. Pestävää pyykkiä on vähemmän, kuivaustilan tarve vähenee merkittävästi, energiaa säästyy ja vaatteetkin kestävät pidempään.

Suihkuverho, Living 24/7 ; Bambutikkaat, Peroba; Pyykkikorit ja pyykkipussi, Granit; Säädettävä pyykinkuivausteline, lavuaarin luona olevat kylpyhuonetarvikkeet ja korivaunu, Stockmann; Vaatteet, kuvausrekvisiittaa

Jos teet itse remonttia tai sisustat, jaa omat ideasi kanssamme. Tägää kuvaan #satojaideoita

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin