Lähiökeittiön uusi ilme

Keittiön kaapit kertovat paljon. Asunnon ikä, viimeisimmän ison remontin ajankohta ja edellisen asukkaan kokkausinto näkyvät usein ensimmäisenä juuri keittiössä.

Asunnon ikä, viimeisimmän ison remontin ajankohta ja edellisen asukkaan kokkausinto näkyvät usein ensimmäisenä juuri keittiössä. Vuokra-asunnoissa keittiön kunnostamisesta ja muistakin remonteista vastaa asunnon omistaja, näin on myös SATOn VuokraKodeissa. SATOn omatoimiremonttikonsepti antaa kuitenkin myös asukkaalle mahdollisuuden tuunata hyväkuntoista keittiötään oman maun mukaisesti.

Keittiön uusi ilme
Ovien väriä valitessa kannattaa huomioida työtason sävy, joka tässä asunnossa oli sopivasti valkoinen. Vihreä väri toistuu muussa sisustuksessa, mutta keittiön esineissä näkyy lisäksi mustaa, kromattua metallia sekä tehosteena keltaista.

Vanhaa keittiötä voi piristää varsin pienilläkin operaatiolla, kuten esimerkiksi vetimiä vaihtamalla. Suuremman muutosvaikutelman saa ovien maalaamisella. Olin jo aiemmin testannut vanhojen keittiökaappien ilmeen päivittämistä maalaamalla, joten ihan ensimmäistä kertaa tätä ei kokeiltu. Uudella, raikkaalla värillä tämäkin keittiö muuttui miltein kuin uudeksi. Pöytäkaappien sävy jatkaa luontevasti ikkunasta näkyvän vihreän puuston värimaailmaa sisätiloihin.

Olohuoneeseen avautuvassa keittokomerossa oli 80- ja 90 -luvuilta tutut hyvin säilyneet laminaattipintaiset ja puureunaiset kaapinovet. Vaikka sävy oli yleisesti neutraalin valkoinen, puisten reunusten muodostamat ruudukot vallitsivat keittiön ilmettä. Asuinkerrostalo on 60-luvulta, joten ilmettä päätettiin raikastaa myös talon alkuperäinen arkkitehtuuri huomioiden valitsemalla oviin perinteiset kromatut lankavetimet.

Ovien maalaus on ekologisempi vaihtoehto keittiön uudistamiseen silloin kun haetaan päivitystä sisustukseen ja maalaus antaa yleensä myös enemmän vaihtoehtoja värien suhteen. Tarkemmat vinkit maalaamisen esivalmisteluista aina vetimien kiinnittämiseen asti löydät klikkaamalla tästä.

Keittiön uusi ilme
Lisää säilytystilaa pieneen keittokomeroon saa esimerkiksi siirrettävällä tarjoiluvaunulla.

Valkoisille laatoille ja saumoille riittää usein tehokas pesu tai laatat voi myös maalata, mikä piristää keittiön ilmettä jo yksinään. Jos saumat ovat samean väriset, helpoin tapa ilmeen kohottamiseen on käyttää valkoista saumatussia. Tässä keittiössä saumat olivat tumman beiget, mutta laatat valkoisia, joten välitilan ilme päivittyi vain saumat värjäämällä.

Kaakelien pinnoittamisella muutoksesta saa vielä huomattavasti näkyvämmän ja värinkin voi vaihtaa. Kaakeleille sopivaa maalia voit kysellä lähimmästä maalaustarvikeliikkeestä, mutta muista myös tarkistaa SATOn omatoimiremonttiohjeistus.

Keittiön uusi ilme

Pyöreä ruokapöytä ja vanha keltainen vaaka Kierrätyskeskus; Leipälaatikko, astiapesuaine, astiaharja, astiapyyhe, ruokailuvälineastia, tarjoilukärry ja kasvit Stockmann; Vitran tuolit, sininen kattila, keltainen Pisara-lasipullo, Kartio-kaadin, Pantone kirjain-mukit, vihreä kaitaliina, leivänpaahdin, leikkuulauta ja musta virkattu tiskikukka kaikki kuvausrekvisiittaa

Jos teet itse remonttia tai sisustat, jaa omat ideasi kanssamme. Tägää kuvaan #satojaideoita