Lapsiperheen pieni koti

Etenkin kaupungeissa ja yksinhuoltajaperheissä asutaan usein tiiviisti, jolloin on tärkeää miettiä, miten kaikille saataisiin rajattua myös hieman omaa tilaa. 

Pieni koti

Tilan jakamisessa saakin käyttää luovuutta, jos asukkaita on enemmän kuin käytössä olevia huoneita. Hieman vanhempien kaupunkikerrostalojen asunnoista saattaa löytyä erillinen alkovisyvennys. Jos asunnosta ei löydy erillistä alkovia, sen voi rakentaa myös itse.

Helpoimmin erillisen alkovin saa mahtumaan olohuoneeseen, jolloin asunnon varsinaisen makuuhuoneen voi varata lastenhuoneeksi. Alkovi on sovellettavissa erityyppisiin pieniin asuntoihin, mutta parhaiten sellaisiin, joissa on erilliskeittiö tai keittokomero. Alla esimerkit kahdesta eri SATOkodista, molemmissa melko tyypillinen vanhemman talon pohjaratkaisu. 

Pieni koti
Pieni koti

 

Verholla jaettu alkovi mahdollistaa olohuoneen pitämisen siinä käytössä, johon se on suunniteltu. Paitsi sisustuksellisena elementtinä, voi tilaa jakava verho lisäksi toimia akustiikkaa parantavana materiaalina. Jos kodissasi on erityisen iso olohuone, voi tilanjakajaksi miettiä kirjahyllyäkin, jolloin esimerkiksi yöpöydän tarve ratkeaa kuin itsekseen..

Alkovin verho, sohva, kasvipenkki ja taulut kuvausrekvisiittaa; vuodevaatteet, huonekasvit ja ruukut Stockmann; Valaisin ja matto Kierrätyskeskus; Palmutapetit Värisilmä; Sohvalla olevat tapetit Orient Occident

Tilanjakajahylly ja hyllyn tavarat, taulu ja kuvat kuvausrekvisiittaa; hyllyn laatikot Stockmann ja Granit; hyllyn kirjat Kierrätyskeskus; Vuodevaatteet Stockmann

Jos teet itse remonttia tai sisustat, jaa omat ideasi kanssamme. Tägää kuvaan #satojaideoita