Remontoi vuokra-asunnon keittiö itse

SATOkodissa voi tehdä omatoimiremonti, kunhan seuraa ohjeita ja on itse inspiroitunut tuunaamaan kotiaan. Tässä artikkelissa kiillotetaan keittiö uuteen uskoon.

Täydellinen keittiöremontti on rahaa ja aikaa vievä suuroperaatio, jossa uudistetaan paitsi kaapistot ja pinnat, myös laitteet. Elinkaarensa päässä olevat keittiöt uudistetaan SATOssa peruskorjausten yhteydessä. Asuntokohtaisia keittiöremontteja SATO tekee yleensä silloin, kun huoneistotarkastajat ovat muuttotilanteessa arvioineet keittiön kunnon edellisen asukkaan jäljiltä sitä vaativan. 

Jos sinun keittiösi kaipaa varsinaisen remontin sijasta kevyttä tuunaamista, voit tehdä omatoimiremontin.

Omatoimiremontti keittiössä

Tässä keittiössä oli alkujaan monesta kodista tutut valkeat ovet puisilla reunuksilla. Pientä piristystä saa aikaan jo vetimet vaihtamalla, mutta tällä kertaa keittiön ilmeelle tehtiin täysi uudistus maalaamalla kaapinovet. Ja näin sen teet:

Omatoimiremontti keittiössä

1. Esivalmistelut: aloita irrotamalla kaapin ovet, ovista vetimet, saranat ja kaikki muut irto-osat. Puhdista ovien pinnat maalipesu-aineella, joka poistaa kaapin pinnassa epäpuhtaudet ja rasvan, jota etenkin keittiössä kaappien pintaan kertyy. Muista myös peittää vetimien reiät silotteella, jos vaihdat vetimet erikokoisiin.

2. Silotteen kuivuttua hio pinnat vielä huolellisesti. Harjaa tai pyyhi hiomapöly pois. Ole tarkka erityisesti puuosien kanssa, joissa on lakkaa, jotta saat maalin tarttumaan pintaan.

3. Pyyhi hiontapölyt pois pölysienellä.

omatoimiremontti keittiössä

4. Harjaa pinnat vielä pölyharjalla ennen maalausta.

5. Maalaa ensimmäinen kerros maalia. Ovet kannattaa maalauksen ajaksi nostaa vaakatasoon, jolloin maalattuun pintaan jää vähemmän valumajälkiä. Jos maali tuntuu paksulta, ohenna sitä maalipurkin ohjeiden mukaan. Toista maalaus tarvittaessa 1-2 kertaa, kunnes pinta on siisti.

6. Kiinnitä vetimet ja saranat ja laita kaapinovet takaisin paikoilleen ja nosta kaapinovet paikoilleen.

Omatoimiremontti keittiössä

Kuten maalarien sanonta kuuluu, on itse maalaaminen se herkkuosa työstä – niin paljon vievät aikaa kaikki valmistelu-, irrotus-, puhdistus- ja hiomishommat. Mutta kun kerran itse lähtee tekemään, kannattaa tehdä samalla kertaa kunnolla – on aina isompi vaiva tehdä alusta uudestaan.

Tämän keittiön alakaappeihin valittiin vihertävä sävy X445 ja yläkaappeihin valkoinen sävy F487. Vetimet vaihdettiin kromisiin lankavetimiin, joita saa esimerkiksi Hokolan helakaupastaRuokaluvälineet ja ruokailuvälineteline Stockmann; Pyöreä pöytä Kierrätyskeskus; Vitran tuolit, mukit, kaadin, sininen kattila, leikkuulauta ja musta virkattu tiskikukka kaikki kuvausrekvisiittaa; .

Jos teet itse remonttia tai sisustat, jaa omat ideasi kanssamme. Tägää kuvaan #satojaideoita