Arjen niksi: Näkösuoja ensimmäisen kerroksen parvekkeelle

Kun vuokra-asunto sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa, näkösuoja parvekkeelle lisää asumismukavuutta ja yksityisyyttä roimasti. Kokosimme yhteen vinkkejä näkösuojista, joilla muutat ensimmäisen kerroksen parvekkeen tai terassin suojaisaksi kakkosolohuoneeksi.

Vinkit lasitetun parvekkeen näkösuojiksi

Lasitettu parveke mahdollistaa lukuisat suojaavat sisustusvaihtoehdot. Myös kasvit viihtyvät parvekkeella hyvin. Tässä kolme vinkkiä lasitetulle parvekkeelle:

1. Verhot parvekkeelle antavat suojaa sekä auringonpaisteelta että ohikulkijoilta

Verhoilla luot kodikasta tunnelmaa parvekkeellesi. Ulkokäyttöön sopivia verhoja löytyy monissa väreissä, joten voit sisustaa parvekkeesi muuhun kotiin sopivalla tyylillä. Verhojen avulla voit myös säädellä parvekkeelle porottavan auringon määrää. 

Verhot ovat pitkäikäiset, kun tarkistat shoppaillessa, että ne ovat sään- ja auringonkestävää materiaalia.

Varsinkin vuokra-asunnossa parveketta sisustaessa kannattaa tarkistaa, miten esimerkiksi verhot voi ripustaa. SATOkodissa parvekkeen pintoihin ei saa porata reikiä, joten verhotangoksi kannattaa valita seinien väliin pingotettava malli. Tarvittaessa voit kysellä neuvoa asiakaspalvelustamme.

2. Hanki siirrettävä sermi

Esimerkiksi bambu- tai puusermi toimii parvekkeella mukavana sisustuselementtinä ja piilottaa samalla oleskelunurkkasi katseilta. Luonnonmateriaalinen sermi pehmentää kivasti parvekkeen ilmettä, ja sitä voi siirrellä auringon sijainnin tai sisustusmieltymystesi muuttuessa. Lasitetulla parvekkeella ei tarvitse jännittää, lähteekö sermi tuulen mukaan kesämyrskyn yllättäessä.

Vihreänsävyinen lasitettu ensimmäisen kerroksen parveke, jossa laatikko ja ritilä köynnöskasville sekä kotoisa sohva pöytineen.
Köynnöskasvilaatikko sopii sekä lasitetulle että lasittamattomalle parvekkeelle, ja tuo suojan lisäksi lämpöä ja vehreyttä kesäolkkariin.

3. Näkösuojaa tarjoavat viherkasvit

Viherpeukalon valinta parvekkeen näkösuojaksi ovat tietenkin viherkasvit. Suojaisa ja vehreä keidas rakentuu esimerkiksi koristeheinien, amppelikukkien ja köynnösten avulla. Avainasemassa on asetella kasveja eri korkeuksille, jotta saat mahdollisimman paljon näkösuojaa.

Vinkit avoparvekkeen näkösuojiksi:

Lasittamattoman parvekkeen näkösuojia valitessa täytyy kiinnittää erityistä huomiota niiden säänkestävyyteen. Tässä kolme vinkkiä liikuteltavista näkösuojista, jotka eivät vaadi asennusta ja sopivat hyvin avoparvekkeelle:

1. Pingotettava rullaverho piilottaa avoparvekkeenkin

Verhojen ripustus avoparvekkeelle ei välttämättä ole suoraviivainen askare. On kuitenkin olemassa ulkokäyttöön sopivia rullaverhoja, jotka pingotetaan tukipylväiden avulla parvekkeen lattian ja katon väliin, esimerkin löydät klikkaamalla tästä. Rullaverho ei vaadi sen kummempaa asennusta, ja talven tullen sen voi helposti kasata varastoon talteen. Voit tutkia lisää verhovaihtoehtoja hakusanalla ”ulkorullaverho”.

Lasittamaton parveke, jossa pingotettu rullaverho ja soma bambusermi suojaamassa katseilta
Lasittamattomalle parvekkeelle voi pingottaa rullaverhon suojaamaan auringolta ja katseilta. Bambusermin kanssa kannattaa olla tarkkana ja varmistaa, ettei tuuli pääse siihen käsiksi.

2. Köynnösritilällä varustettu kukkalaatikko parvekkeelle

Kätevä ratkaisu lasittamattomalle parvekkeelle on kukkalaatikko, johon yhdistetty köynnösritilä. Mahdollisuuksien mukaan laatikon voi kiinnittää parvekekaiteeseen vaikkapa nippusiteillä itai valita lattialle asetettavan kukkalaatikon.

Köynnösritilä antaa jo itsessään näkösuojaa, ja kun siihen kasvaa rehevä köynnös, parvekkeella kelpaa lekotella vehreiden lehtien katveessa.

3. Aurinkovarjo on helppo näkösuoja

Jalallinen aurinkovarjo on matalan kynnyksen näkösuoja parvekkeellesi. Varmista, että varjossa on taittuva varsi, niin saat kallistettua sen haluamaasi suuntaan. Jos parvekkeellasi ei ole tilaa suurelle varjolle, voi puoliaurinkovarjo olla sopiva vaihtoehto.

Kuvassa lasitettu parveke, jossa vaaleat ilmavat verhot , viherkasveja ja mukavan näköinen sohva.

Lue seuraavaksi: Ota parveke yökäyttöön - järjestä kotiseikkailu tenavien kanssa ›

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin