Arjen niksi: Puhdista liesituulettimen rasvasuodatin ekologisesti

Julkaistu

7.12.2017

Kirjoittaja

Eveliina Salomaa

Kuvat

Johanna Taskinen

Pidä kodista huolta tekemällä pieniä, nopeita siivousaskareita yksi kerrallaan säännöllisesti. Ennen joulun kokkailuja kannattaa puhdistaa liesituulettimen rasvasuodatin. Se on helppo ja palkitseva askare, joka sujuu keittiön perustarvikkeilla!

Ihana ruuan tuoksu täyttää keittiön viikko toisensa jälkeen. Pian tuntuu, että ruuan tuoksu ei hälvenekään samaa tahtia. Se kertoo, että liesituulettimen suodatin kaipaa puhdistusta. Pölyinen ja rasvainen suodatin on tulipaloriski, sillä rasvaa voi tihkua liedelle asti.

Paranna keittiön ilmanlaatua ja turvallisuutta puhdistamalla suodatin. Mitä enemmän keittiössä laitetaan ruokaa, sitä useammin puhdistus on tarpeen. Siivousaskare sujuu kuin itsestään keittiön perustarvikkeiden avulla. Ruokasooda ja etikka hoitavat likaisen työn puolestasi!

Ennen projektiin alkamista siivoa keittiön tasot niin, että saat suodattimen kuivumaan pöytätasolle.

Puhdista suodatin näin:

1. Irrota liesituulettimen suodatin. Se voi onnistua vipua painamalla tai ruuveista kääntämällä.

2. Laske tiskialtaaseen kuumaa vettä ja ripottele mukaan vajaa 1 dl ruokasoodaa. Laske suodatin lavuaariin ja kaada reilu loraus, noin 1dl etikkaa päälle.

3. Anna suodattimen liota rauhassa. Kun vesi on hieman viilennyt, tarkista onko kaikki lika sulanut pois. Tarvittaessa pyyhi suodatinta rätillä tai tiskiharjalla.

4. Aseta suodatin kuivumaan esimerkiksi pyyhkeen päälle tai tiskipöydälle. Laita suodatin takaisin liesituulettimeen paikalleen, kun se on täysin kuiva.

Jäikö jokin kohta mietityttämään? Ota yhteyttä SATOkotisi huoltoyhtiöön, joka neuvoo ja auttaa mielellään kodin pienissä huoltotöissä.
 

Kodin vaihto mielessä? Löydä uusi kodikas vuokrakotisi tästä. Tarjoamme myös tilapäisiä asuntoja muuttuviin elämäntilanteisiin.