Keveitä materiaaleja ja virkistäviä värejä – katso 6 sisustusvinkkiä kesäiseen sinkkukotiin

Suomessa on yli miljoona sinkkutaloutta, ja niiden määrä vain kasvaa. Sisustussuunnittelijaksi pian valmistuvalla Kaisa Pietarisella on vinkata 6 helppoa tapaa, joilla taiot huoletonta kesäfiilistä sinkkukotiin, jossa ei turhia neliöitä ole.

1. Siivoa talvi pois

Pitkän ja pimeän talven jälkeen mieli kaipaa keveyttä, raikkautta ja mutkattomuutta. Siivoa siis muistot talvesta piiloon: sujauta kynttilänjalat kaappiin, vaihda raskaat talviverhot kevyempiin ja viikkaa paksut torkkupeitot laatikkoon odottamaan seuraavaa talvea.

Paljaat varpaatkin viihtyvät paksua karvalankamattoa paremmin ohuella matolla tai paljailla lattioilla, joten matonkin voi rullata kaappiin piiloon odottamaan vilpoisempia aikoja.

Kun kodin riisuu kaikesta raskaasta, on mielenkin helpompi asettua huolettomaan kesämoodiin.

2. Tuo luonnon väriloisto kotiinkin

Värien lisääminen on helppo tapa tuoda kesä kotiin. Ja sinkkukodissa väreillä leikkimisen tekee helpoksi se, ettei siellä tarvitse yhdistellä useampia makuja. Kaikesta saa päättää itse, ja lopputulos on taatusti asujansa näköinen.

Luonnonkukat, erilaiset servietit, pöytäliinat ja koristetyynyt toimivat kodin väriläikkinä ja niitä on helppo vaihdella fiiliksen mukaan. Raikkaat värit virkistävät mieltä ja kotia hetkessä!

Lempeä makuuhuone, jossa muhkea parisänky, seinillä värikkäitä tauluja ja ikkunassa raidallinen laskosverho.
Aina kesävärien ei tarvitse olla pastellia - tummemmatkin sävyt sopivat, kun täydennät tyylin vaaleilla pinnoilla ja tekstiileillä.

Tunnetko olosi luovaksi? Toivottuja värejä voi tuoda kotiin myös maalaamalla canvas-pohjalle värikkään taulun. Taulu on helppo ripustaa seinälle esimerkiksi kiinnityspaloilla ja syksyn tullen sen voi vaihtaa uuden vuodenajan mukaiseksi.

3. Kesällä ei valoja tarvita

Kesän suloinen, miltei ympärivuorokautinen valo takaa sen, että katto- ja pöytävalaisimista ei hetkeen tarvita. Pakkaamalla tarpeettomat valaisimet varastoon saa pienen kodin tunnelmaa muutettua kevyemmäksi ja luotua tilan tuntua. Luonnonvalo ja raikas ilmakin pääsevät virtaamaan vapaammin ympäri asuntoa.

4. Tavarat pois ikkunoiden edestä

Luonnonvalo tulvii entistä paremmin huoneisiin silloin, kun ikkunoiden edessä ei ole mitään ylimääräistä.

Siirrä siis kaikki turha pois ikkunoiden edestä: raskaat huonekalut, televisio, koriste-esineet, suuret viherkasvit. Näin valo pääsee hellimään kesäkotia paremmin, tila kevenee ja ikkunasta avautuvaa kesäluonnon hehkuakin on helpompi ihailla.

5. Sisusta tuoksuilla

Kesä tuoksuu vastaleikatulta nurmikolta, kukkasilta, mansikoilta ja lukemattomilta mahdollisuuksilta.

Tuo samaa tuoksumaailmaa kotiinkin esimerkiksi yrttien, luonnonkukkien tai huonetuoksujen avulla. Kesäfiilis on taattu, kun kotiin tullessa vastassa on basilikan, mintun tai vaikka syreenin tuoksu.

Vaalea keittokomero, jonka uunin kahvassa keltainen pyyhe. Vasemmalla yrttihyllykkö.
Pienin keinoin kesä keittokomeroon: Keltainen piristää silmää, pehmoinen räsymatto hellii paljaita jalkapohjia ja yrttien tuoksu raikastaa ilman.

6. Rakenna parvekkeesta kesäpesä

Mukava löhötuoli tai riippukeinu, hyvä musiikki ja minijääkaappi. Siinäpä elementit täydelliseen, rentouttavaan kesäpesään, jonka voi rakentaa vaikka parvekkeelle.

Jos haluat lisätä kesätunnelmaa entisestään, voit ripustaa kesäpesääsi esimerkiksi aurinkokennolla toimivia valoketjuja tai koristella sen kahvikuppeihin istutetuilla orvokeilla.

Jos tilaa piisaa, voi parvekkeelle sijoittaa myös sängyn – siinä on hyvä majoittaa yön yli viipyviä kesävieraita tai nukkua itse päiväunet auringon alla.

Ihastuitko Kaisan sisustusvinkkeihin? Löydät niitä lisää Instagramista ›

Lemmikinomistajan lisävinkki: Karvakaveri mukaan nauttimaan kesästä!

Lemmikitkin nauttivat päivän paistattelusta parvekkeella, mutta etenkin kissoille parveke voi olla turvaton paikka.

Lasitetusta parvekkeesta saa kissaystävällisen ja -turvallisen virittämällä yhden parvekelasin tilalle ritilähyllyn. Oikean kokoisen hyllyn saa ujutettua näppärästi parvekelaseille tarkoitettuihin uriin. Ritilähylly päästää kesätuulen sisään parvekkeelle ja estää samalla kissaa putoamasta. Tarkoitukseen sopivia ritilöitä löytyy esimerkiksi Bauhausista.

Kissa pääsee entistä paremmin nuuskimaan raikasta kesäilmaa, kun sille hankkii oman näköalapaikan parvekkeelle. Esimerkiksi Tokmannilta löytyy kiipeilypuita kaiken kokoisille parvekkeille. Puun voi tehdä myös itse. Kaisan kateille kiipeilypuu rakentui rungosta, jonka ympäri hän kieputti sisalköyttä. Rungon päälle kiinnitettiin vielä juuttikori kissojen köllöttelyä varten.

Teimme tämän jutun yhteistyössä sisustuskoulu Harmonian kanssa.

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin