Yksin asuva Melina: “Harvoin tulee yksinäinen fiilis”

 

Yksin asuminen ei tarkoita, että asukas olisi yksinäinen – kaikki on omasta aktiivisuudesta kiinni. Bloggaaja Melina viettää aikaa ystäviensä kanssa, ja lisäksi hänellä on tiivis blogiyhteisö verkossa.

Korkea huone vaaleine seinineen on raikkaan avara. Sitä ei uskoisi 25 neliön kompaktiksi yksiöksi. Tai varsinkaan opiskelijan kodiksi. Vain keittiön makaronipurkit muistuttavat opiskelijaelämästä.

“Opiskelijan mittapuulla asun ihan mukavasti, vaikka tilaa ei ole paljon. Mitään isoja juhlia täällä ei toki voi järjestää, sillä kaikille ei löydy istumapaikkaa. Muuten ystävät ovat aina tervetulleita kotiini”, toteaa Meljeanna-blogista tuttu Melina.

Suuri osa ystävistä asuu Melinan tavoin Helsingin keskustassa aivan kävelymatkan päässä toisistaan. Lisäksi hyvät kulkuyhteydet takaavat, että Melina pääsee näppärästi piipahtamaan lapsuudenkodissaan Myllypurossa.

“Harvoin tulee yksinäinen fiilis. Minulla on paljon ihmisiä elämässäni ja voin aina jutella heille, jos tuntuu, että tarvitsen tukea.”

Visuaalisuus näkyy arjessa

Kompaktin kodin jokainen yksityiskohta on tarkkaan mietitty. Keveän liehuvat verhot sointuvat saumattomasti pitsikirjailtuun päiväpeittoon. Kaapin ovessa roikkuvat mekot ja avoimeen kaappiin huolella järjestetyt korkokengät tekevät asunnosta jokaisen nuoren naisen unelman.

“Olen visuaalinen ihminen ja haluan, että kotini näyttää hyvältä. Silti muoti ja kauneus kiinnostavat kaikkein eniten.”

Alun perin Melina kokosi muotikuviaan Instagram-tililleen, mutta vähitellen harrastus paisui ja ajatus blogin pitämisestä heräsi. Niin syntyi Meljeanna-blogi, jota Melina päivittää parin viikon välein.

“Moni seuraajani on löytänyt minut Instagramin kautta. Teen postaukset sekä suomeksi että englanniksi, sillä muoti kiinnostaa ihmisiä kansainvälisesti. Itsekin seuraan 10–20 bloggaajaa, jotka asuvat eri puolilla maailmaa.”

Valokuvausta harrastava sisko on usein kameran takana, kun Melina kaipaa uusia muotikuvia blogiinsa. Pitkä yhteinen historia takaa, että yhteistyö sujuu saumattomasti.

Kaikki ystävät eivät kuitenkaan jaa Melinan intohimoa muotiin, mutta blogimaailmasta hän on löytänyt samanhenkisiä ihmisiä.

“Seuraajistani ja muista bloggaajista on muodostunut omalla tavallaan tärkeitä ihmisiä elämääni. Seuraamme toistemme blogeja ja kommentoimme niitä aktiivisesti.”

Unelmana oma kirja

Kirjahylly pursuaa tunnettuja teoksia, joista suurin osa sijoittuu fantasiamaailmaan. Jonain päivänä kirjojen joukossa pilkottaa Melinan itsensä kirjoittama romaani – jos vain unelma käy toteen.

“Minulla on aina ollut vilkas mielikuvitus ja olen kirjoittanut siitä saakka, kun kynä on pysynyt kädessä.”

Sanoilla leikkiminen kuuluu Melinan arkeen monin tavoin: vapaa-ajalla hän päivittää blogiaan ja kirjoittaa fiktiota pöytälaatikkoon. Edes töissä kynä ei putoa kädestä, sillä markkinointiassistenttina Melina loihtii innostavia tekstejä asiakkailleen. Niissä ei tosin näy hänen nimensä, vaan artikkelit julkaistaan asiakkaan tai toimiston nimellä.

Jos oma kirjaprojekti toteutuu, komeilee Melinan nimi taatusti kirjan selkämyksessä.

Hengähdyshetki omassa kodissa

Melina avaa vaatekaappinsa oven, jonka takaa paljastuu laaja valikoima selkeälinjaisia housuja ja paitoja. Jokainen on ostettu tarkkaan harkiten.

“Tyylini on muuttunut paljon ajan mittaan. Nyt on menossa musta-valkoinen kausi”, Melina hymähtää ja heittää ylleen kevyen nahkatakin.

Sipaus punaa huuliin ja viimeinen vilkaisu peiliin ennen rappukäytävään astumista. Uudet kengät kopisevat vanhan rakennuksen rapuissa, kun Melina rientää hektisen arkensa syövereihin. Ensin kouluun, sitten töihin ja illalla olisi vielä tarkoitus naputella blogikirjoitus valmiiksi.

Kiireisen arjen keskellä tuntuu suorastaan luksukselta saapua omaan kotiin, jossa saa hengähtää askareiden välissä. Silti ovi on aina auki ystäville.

Kodin vaihto mielessä? Kartoita lempialueesi asunnot ja muuta uuteen kotiin! Tarjoamme myös tilapäisiä asuntoja muuttuviin elämäntilanteisiin sekä mahdollisuuksia kimppa-asumiseen ystävien kanssa.

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin