Kotona

Tarinoita SATOkodeista ja SATOn asukkaista.

Paras asuinalue ulkoilijalle on... Vantaa?

#kotikulmat

Vantaalla on vantaalaisten lisäksi erinomainen valikoima lintuja, perhosia ja kasveja bongattavaksi ja ikimetsien, lehtojen ja niittyjen tuottamaa happea hengitettäväksi. Lue lisää ja ihastu.

Lue lisää

Oulunkylän Veräjämäki hurmaa kylämäisyydellään ja luonnollaan

Historiallinen huvilakaupunginosa Oulunkylä ihastuttaa runsaalla luonnollaan. Samaa historian ja lähimetsien havinaa löytyy myös vehreästä Veräjämäestä. Tutustu ja ihastu!

Lue lisää

Viisi tapaa, joilla Tampereen Hervantajärvellä asuminen muuttaa elämäsi

Tampereen Hervantajärvellä pääset kotioveltasi luonnonsuojelualueelle, mutta myös ratikalla keskustaan. Lue viisi tapaa, miten Hervantajärven kotikulmat muuttavat elämäsi.

Lue lisää

Pihlajamäki - 60 vuotta elementtien armoilla

Kenties Helsingin rakastetuin lähiö - Pihlajamäki - täyttää 60 vuotta! Tutustu naapuruston historiaan ja ihastu elementteihin.

Lue lisää

Vastuullista asumista monipuolisessa Mellunkylässä

Itä-Helsingissä sijaitseva Mellunkylä on kasvava ja yhteisöllinen kaupunginosa metroradan varrella. Vehreä luonto, monipuoliset vapaa-ajan mahdollisuudet sekä uudet vuokra-asunnot houkuttelevat alueelle jatkuvasti uusia asukkaita.

Lue lisää

Näin vuokraat asunnon Suomessa

Suomessa vuokralla asuminen on yleistä kaikissa ikä- ja tuloluokissa. Esimerkiksi alle 40-vuotiaista yli 60 prosenttia on valinnut vuokra-asunnon kodikseen. Jos olet muuttamassa Suomeen ja etsit sinulle sopivaa asumisvaihtoehtoa, vuokra-asunnoista on hyvä aloittaa.

Lue lisää

Viisi syytä muuttaa Myyrmäkeen

Unelmoitko asuinpaikasta, jossa palvelut, luonto ja harrastusmahdollisuudet ovat lähellä sinua? Myyrmäki kannattaa katsastaa, sillä kaikki tämä löytyy kotisi vierestä.

Lue lisää

Ulkoilijan ja herkkusuun Meri-Rastila

#kotikulmat

Vuosaaren alueeseen kuuluva Meri-Rastila on luonnonläheinen kaupunginosa metron varrella. Pääosin 1990-luvulla rakennetussa naapurustossa on monta tutustumisen arvoista paikkaa etenkin ulkoilijoille ja herkkusuille.

Lue lisää

Persoonallista arkkitehtuuria ja historiaa puistomaisessa Keski-Vuosaaressa

Vuosaaren rakentaminen lähiöksi alkoi 1960-luvulla nykyisen metroaseman pohjoispuolelta vehreästä Keski-Vuosaaresta, joka tunnetaan myös nimellä Vanha Vuosaari. Kurkkaa peremmälle puistomaiseen Keski-Vuosaareen.

Lue lisää

Kaupungin ja luonnon syleilyssä - Aurinkolahti kutsuu ulkoilijaa

Aurinkolahti on viehättävä asuinalue Itä-Helsingin Vuosaaressa. Pitkästä uimarannastaan tunnettu kaupunginosa on oiva paikka kaupunkilaiselle, joka viihtyy sekä palveluiden että luonnon äärellä.

Lue lisää

Kolme syytä muuttaa Reimarlaan

#kotikulmat

Helsingissä Pitäjänmäen ja Konalan välissä sijaitseva Reimarla on rauhallinen ja vehreä asuinalue, josta on näppärät liikenneyhteydet sekä Helsingin että Espoon suuntaan. Pientaloalueen kyljessä on uudenveroisia kerrostalokoteja suojaisassa pihapiirissä.

Lue lisää

60-vuotiaassa Puotilassa viihdytään

Puotila ja SATO täyttivät pyöreitä vuosia syksyllä 2020. 80-vuotias SATO on ollut mukana rakentamassa 60-vuotiasta lähiötä, jonka vehreydestä iloitaan edelleen.

Lue lisää

Sujuvaa arkea luonnonläheisessä Soukassa

Merellisessä Soukassa on oivat eväät helppoon arkeen ja asumiseen. Katso, mikä SATOn palvelupäällikkö Fannyn ja talomestari Taavin mielestä Soukassa on parasta.

Lue lisää

Pohjois-Haagan kolme parasta

SATO on rakennuttanut Pohjois-Haagaan useamman kotitalon jo 1950-luvulta alkaen. Selvitimme, miksi Pohjois-Haagassa on ihanaa asua.

Lue lisää

Hyvät, pahat ja rumat asuinalueet?

#kotikulmat

Asuinalueiden eriarvoistuminen on monisyinen ilmiö, joka voi vaikuttaa esimerkiksi yleiseen hyvinvointiin naapurustoissa. "Lähtökohtaisesti siinä ei ole mitään väärää, että toisilla alueilla asuu enemmän vähävaraisia kuin toisilla", pohtii Timo Henriksson Vantaan kaupungilta.

Lue lisää

3 myyttiä Kontulasta

Näetkö Kontulan kirkkaana vai kurjana? Onko lähiö lähtökohtaisesti kehno paikka asua - pelkkää betonielementtiä ja potkittuja bussipysäkkejä? Vai voisiko koti Kontulassa olla iloinen asia?

Lue lisää

Batman nähty Kontulassa

Kontulasta on mediassa vilahdellut juttuja niin mainioista etnisistä ravintoloista kuin asiantuntijoiden arvostamasta yöelämästä. Kontulalla on "maine", joka tuntuu pikku hiljaa murenevan. Kysyimme SATO Pulssin asukaspanelisteilta, kuinka tiukassa ennakkoluulot ovat.

Lue lisää

Tampere ja Turku uudistuvat ja tiivistyvät

Suomessa väestö keskittyy pääkaupunkiseudun lisäksi erityisesti Tampereen ja Turun seuduille. Kehitämme naapurustoja yhdessä kaupunkien kanssa, niin että ne ovat viihtyisiä ja toimivia nyt ja vuosikymmenten päästä.

Lue lisää

Koteja, joilla on tarina

Vantaan Keimolanmäessä on upouusia koteja, mutta pitkä historia. Ulkoilijan unelmanaapurustossa ovat aikoinaan huristelleet muun muassa Rosberg ja Häkkinen. Nykyään historia näkyy katujen nimissä.

Lue lisää

Palvelut tulivat taloon: ”Arki voi olla spontaaniakin!”

Kalasatamassa asuva Mikael on arkiliikkumisen konkari. Hän suuntaa usein Lauttasaaressa sijaitsevalle työpaikalleen kaupunkipyörällä. Herätys, aamutoimet ja kaupunkipyörä alle, jos sää sallii. Liikkumisen täytyy olla mukavaa ja helppoa.

Lue lisää

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin