Kaupungin ja luonnon syleilyssä - Aurinkolahti kutsuu ulkoilijaa

Aurinkolahti on viehättävä asuinalue Itä-Helsingin Vuosaaressa. Pitkästä uimarannastaan tunnettu kaupunginosa on oiva paikka kaupunkilaiselle, joka viihtyy sekä palveluiden että luonnon äärellä.

1. Ulkoilijan ja liikkujan unelma

Helsingin parhaimpiin hiekkarantoihin kuuluva Aurinkolahden ranta vetää puoleensa meritunnelmasta nautiskelijoita.

Rannan tunnelma on lämpiminä kesäpäivinä ainutlaatuinen, mutta Aurinkolahdella on ulkona viihtyvälle paljon muutakin tarjottavaa.

Aurinkolahden kyljessä sijaitseva Uutela tarjoaa retkeilijälle eripituisia reittejä meren, silokallioiden metsän, suon ja niittyjen äärellä. Lisää upeita ulkoilumaastoja löytyy läheiseltä Mustavuorelta, Kallahdenniemeltä, Ramsinniemeltä ja Meri-Rastilan rantareiteiltä.

Uutelan luontoa | SATO
Uutelan luonnosta löytyy monenlaista tutkailtavaa.

Vuosaaren Aurinkolahdessa riittää vaihtoehtoja, jos kroppaa haluaa liikuttaa muuallakin kuin luonnossa. Metroaseman kupeesta, Vuosaaren urheilutalosta löytyy valoisa uimahalli sekä palloilu-, kuntosali- ja ryhmäliikuntatilat. Lisäksi Vuosaaressa sijaitsee muun melontakeskus, skeittipuisto, golfkenttä ja jäähalli ja viherpeukalolle Uutelan viljelypalstat.

Katso Aurinkolahden vapaat vuokra-asunnot

2. Kulttuuria ja kahvilan herkkuja

Jos ulkoilijan kahvihammasta kolottaa ja omat eväät uupuvat, löytyy helpotus Vuosaaren urheilukalastajien venesataman rannassa sijaitsevasta Kahvila Kampelasta. Sympaattisen kahvilan suosittua lohikeittoa, lettuja ja leivonnaisia kannattaa mennä maistamaan vaikka kauempaakin. Myös eläinystäville on tarjolla omia makupaloja.

Uutelan kanava ja Kauniinilmankuja 3:n talot | SATO
SATOkodit Kauniinilmankujalla sijaitsevat Uutelan kanavan päädyssä.

Kulttuurinnälkään vastaus löytyy monipuolisesta kulttuurikeskuksesta, Vuotalosta. Ohjelmistossa on muun muassa elokuvia, konsertteja ja näyttelyjä sekä aikuisille että lapsille. Samassa rakennuksessa sijaitsee myös kirjasto ja Helsingin työväenopisto.

3. Metro kuljettaa

Aurinkolahden alueella on muutama ravintola ja päivittäistavarakaupat. Lisää palveluita löytyy kauppakeskus Columbuksesta Vuosaaren metroaseman vierestä. Vielä kattavampi tarjonta erikoisliikkeitä ja ravintoloita sijaitsee kauppakeskus Itiksestä, jonne hurauttaa metrolla reilussa viidessä minuutissa.

Vaikka Aurinkolahti sijaitsee Helsingin itäisellä laidalla, ei kulkuyhteyksistä tarvitse olla huolissaan.

Metro takaa sujuvat kulkuyhteydet Helsingin ja Espoon suuntaan. Helsingin ydinkeskustan sykkeeseen pääsee metrolla alle puolessa tunnissa.

Katso Vuosaaren vapaat asunnot | SATO

Tutustu metroaseman toisella puolella sijaitsevaan Keski-Vuosaareen »

Lähteet: myhelsinki.fi, vuosaari.fi, vuotalo.fi

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin