Helsingin tarkoin varjeltu salaisuus on Puotila – 5 syytä, joiden takia Puotilassa on kiva asua

Meren, metron ja Itäkeskuksen välillä sijaitseva Puotila henkii kylämäistä tunnelmaa. Mikko Sorsa on viihtynyt perheineen Puotilassa jo kymmenen vuoden ajan, eikä ihme – kotikulmilta löytyy kaikki, mitä tarvita voi.

1. Kylämäinen yhteisö

Puotilasta löytyy useita korttelipihoja ja kaunis palsta-alue, jotka tuovat ihmiset yhteen luonnostaan. Naapurustossa moni tuntee toisensa ja lähikaupalla törmää tuttuihin.

”Täällä huolehditaan yhdessä naapuruston lapsista ja välitetään toisista”, Puotila-seuran varapuheenjohtaja Mikko Sorsa kertoo.

Löydä koti: Olisiko Puotilassa sinun uusi kotisi?

2. Paikallistapahtumat luovat tunnelmaa

Useat alueen tapahtumat järjestetään Puotilan kartanon vehreissä maisemissa.

”Viime viikolla täällä järjestettiin esimerkiksi sadonkorjuujuhlat jo neljättä kertaa. Puotilan ruokapiiri esitteli toimintaansa ja lapsille oli paljon aktiviteetteja. Tärkeintä tapahtumissa on, että ne tuovat ihmiset yhteen nauttimaan hyvästä tunnelmasta”, Sorsa kertoo.

3. Hyvät ulkoilumahdollisuudet

Sijainti meren rannalla mahdollistaa kävelylenkit merimaisemassa. Suosittu lenkkeilyreitti kulkee Vartiokylänlahden ympäri, jolloin matkaa kertyy muutaman kilometrin verran. Rannalta löytyvät juuri uusitut ulkoliikuntavälineet, lämpimällä säällä rannalta voi pulahtaa tietysti uimaan.

”Kannattaa lähteä uteliaasti kävelylle, perheiden kannattaa suunnata Rusthollarin puistoon, jossa järjestetään myös tapahtumia”, Sorsa vinkkaa.

Puistojen Puotila on ulkoilijan unelma

4. Hyvät paikalliset palvelut

Puotila rakentui 50 vuotta sitten Puotilan kartanon ympärille. Kartanon läheltä löytyy kaunis Puotilan kappeli, joka on suosittu vihkikirkko. Lähikaupan lisäksi Sorsa mainitsee myös leivonnaisia ja kakkuja tarjoavan konditoria Le Bullen, joka avattiin juuri Puotilan herkkusuiden iloksi.

5. Sijainti

Metron ja Itäkeskuksen läheisyydessä sijaitseva Puotila on yhdistelmä rauhallista kylää ja aktiivista metropolialuetta. Metrolla Helsingin keskustaan ajaa vikkelään ja Itäkeskuksesta löytyy laaja tarjonta palveluita. Naapurustossa puolestaan on rauhallista.

Lisää syitä viihtyä Puotilassa

Kysyimme Facebookissa, mikä Puotilassa on parasta. Näin vastasitte:

”Täällä haluaisin asua. Hyvät kulkuyhteydet, kivat asunnot ja palvelut lähellä.”

”Meren läheisyys, puistomainen ympäristö ja nykyään hyvät liikenneyhteydet.”

 

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin