Pohjois-Haagan kolme parasta

SATO on rakennuttanut Pohjois-Haagaan useamman kotitalon jo 1950-luvulla, ja nyt alueelle valmistuu upouusia koteja. Selvitimme, miksi Pohjois-Haagassa on ihanaa asua.

1. Luonto hurmaa kotikulmilla

Pohjois-Haagan kyljessä sijaitseva Keskuspuisto valloittaa ulkoilijan. Keskuspuistosta löytyy lenkkeilijälle kilometritolkulla kunnollisia hiekkapohjaisia lenkkipolkuja. Retkeilijänkään ei tarvitse tylsistyä, sillä pääreiteiltä voi poiketa useammalle pikkupolulle ja ihastella luonnonsuojelualueita. SATOn upouudesta talosta Ida Aalbergin tie 1 b:sta Keskuspuiston poluille pääsee hetkessä, sillä Pirkkolan urheilupuiston alue alkaa aivan talon takapihalta.

”Pohjois-Haagassa on tosi vehreää, mikä on itselleni todella tärkeää”, sanoo Pohjois-Haagassa asuva Johanna Zalagh, ”Täällä on ihanan rauhallista.”

Johanna Zalagh tykkää asua Pohjois-Haagassa ja suosittelee naapurustoaan muillekin.

Haagan Alppiruusupuisto on komeimmillaan alkukesästä, ja kerää silloin väkeä ihastelemaan kukkaloistoa. Pohjois-Haagassa asuja pääsee helposti nauttimaan puiston vehreydestä rauhallisempanakin sesonkina, sillä puistossa on oma tunnelmansa kaikkina vuodenaikoina.

2. Kaikki tarvittavat palvelut kävelyetäisyydellä

Johannan mielestä Pohjois-Haagasta löytyy läheltä kaikki tarvittava. Alueella on useampi ruokakauppa ja ravintola, joista voi käydä nappaamassa illalla edullisesti hävikkiin menossa olevaa ruokaa.

Alueen ykkösjuttu on ehdottomasti kahvila Cafe Makiata. Sieltä voi aina hakea joitain tuoretta, ja parhaimmillaan paikkaan onkin ollut sadan metrin jono. 

”Lisäksi tykkään itse käydä Etelä-Haagan puolella Haagan torilla hakemassa Reko-ruokapiirin tuotteita, esimerkiksi tuoretta kalaa suoraan tuottajilta”, Johanna vinkkaa.

Omenapuiden siimeksestä näkyy Cafe Makiatan sisäänkäynti.
Cafe Makiatan terassipöytien yllä kypsyvät omenat.

Lähikauppojen lisäksi Pohjois-Haagasta on kävelymatka Kauppakeskus Kaareen, jossa riittää palveluita moneen lähtöön. Kaaressa on muun muassa vaatekauppoja, sisustusliikkeitä ja mainioita ravintoloita, joten isommatkin ostokset tai ulkona herkuttelu onnistuvat kätevästi ihan kotikulmilla.

”Kaaressa voi käydä ruokaostoksilla vaikka keskellä yötä, jos haluaa tehdä ostokset ihan omassa rauhassa”, Johanna sanoo.

3. Kulkuyhteydet vertaansa vailla

Pohjois-Haaga vakuuttaa monipuolisilla kulkuyhteyksillä. Pohjois-Haagan juna-asemalta hurauttaa lähijunalla 15 minuutissa Helsingin keskustaan ja reilussa puolessa tunnissa Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Pohjois-Haagasta on uskomattoman hyvät kulkuyhteydet oikeastaan joka suuntaan. Täältä pääsee ihan mihin vaan, Johanna iloitsee.

Myös lukuisat bussit kulkevat Pohjois-Haagan halki tai läheistä Hämeenlinnanväylää ja Kehä 1:stä pitkin. Parhaillaan rakenteilla oleva pikaraitiolinja Raide-Jokeri tulee kulkemaan Pohjois-Haagan läpi, joten lähivuosina julkisen liikenteen kulkuyhteydet paranevat entisestään.

Pohjois-Haagan Näyttelijäntie, bussipysäkille matkalla äiti ja lapsi.
Pohjois-Haagaan pääsee bussilla, junalla, omalla autolla ja tulevaisuudessa Raide-Jokerilla.

Autoilija hurauttaa helposti liikkeelle Pohjois-Haagasta Hämeenlinnanväylältä tai Kehä 1:ltä. Omaa lihasvoimaa hyödyntävä kulkija voi tehdä reittivalinnan Keskuspuiston läpi useampaan suuntaan.

Kiinnostuitko muutosta Pohjois-Haagaan?

  • Ida Aalbergin tien upouusiin SATOkoteihin pääsee muuttamaan 1.10. Kun vuokraat meiltä kodin Ida Aalbergin tie 1b:stä niin, että vuokrasopimuksesi alkaa 1.10.2020, saat kaupan päälle 50 euron lahjakortin Ikeaan ja 50 euron muuttorahan Pakuovelle.comiin.
  • Hae kotia täyttämällä asuntohakemus. Jos et vielä asu SATOkodissa, hakemuksesi on voimassa kuukauden. Jos asut jo meillä ja haluaisit vaihtaa kotia, hakemuksesi on voimassa 6 kuukautta.

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin