Ulkoilijan ja herkkusuun Meri-Rastila

Vuosaaren alueeseen kuuluva Meri-Rastila on luonnonläheinen kaupunginosa metron varrella. Pääosin 1990-luvulla rakennetussa naapurustossa on monta tutustumisen arvoista paikkaa etenkin ulkoilijoille ja herkkusuille.

1. Upeita ulkoilualueita ja uimapaikkoja

Meri-Rastila kätkee sisäänsä upeaa luontoa, joka saa ulkoilijan melkein hieraisemaan silmiään. Reilun vartin kävelymatkan päässä Rastilan metroasemalta löytyy muun muassa hurmaavaa mäntymetsää ja hiekkadyynejä, jotka ovat Helsingissä melko poikkeuksellisia näkymiä. Kallahdenniemellä sijaitsee kaksi uimarantaa sekä kaksi luonnonsuojelualuetta: harju sekä rantaniitty.

Lisäksi Kallahdenniemen länsipuolella sijaitsevalla Ramsinniemellä on kaksi suojeltua lehtoa ja suoaluetta. Niemen rantoja kulkevia polkuja pitkin pääsee helposti ihailemaan kasvistoa ja upeita rantoja.

Mies sitoo lenkkitossuja | SATO

Merellistä maisemaa ja Itä-Helsingin upeaa saaristoa pääsee ihailemaan kätevästi myös mereltä käsin, sillä Vuosaaren melontakeskuksesta voi vuokrata kajakin, SUP-laudan tai soutuveneen.

2. Itsetehtyä pullaa, kotiruokaa tai kolmen ruokalajin illallinen

Meri-Rastilassa ulkoileva voi huoletta jättää omat eväät pakkaamatta, sillä lähistöllä on monta käymisen arvoista ruokapaikkaa sekä pienempään että isompaan nälkään.

Kallahden luonnonsuojelualueen kupeessa olevasta pienestä punaisesta mummonmökistä saa herkullisia itsetehtyjä leivonnaisia. Kahvila Villa Ullas toimii samalla Stadin ammattiopiston nuorten työpajana ja tarjoaa työkokeilupaikan alle 29-vuotiaille helsinkiläisille nuorille.

Rastilan metroaseman pohjoispuolella sijaitseva Cafe Monami hurmaa kotiruoallaan sekä suolaisilla ja makeilla herkuilla. Rastilan kartanossa oleva kahvila on sisustettu modernisti ja kodikkaasti 1800-luvulla rakennetun puuhuvilan henkeä kunnioittaen.

Pidemmän kaavan kautta voi herkutella Hotelli Rantapuiston Ravintola Furussa, joka tarjoaa suomalaista ruokaa pientuottajilta sekä kansainvälisiä herkkuja. Alun perin 1960-luvulla pankin koulutuskeskukseksi valmistuneesta rakennuksesta löytyy herkullisen ruoan lisäksi mielenkiintoista arkkitehtuuria ja upea merinäkymä.

Lähteet: myhelsinki.fi, vuosaari,fi