7 vinkkiä turvalliseen grillaamiseen

Kun sää lämmittää, on kaupunkilaisenkin aika kaivaa esiin grillaustarpeet. SATOn palvelupäällikkö Emma Peltola vinkkaa, kuinka kerrostalon asukas saa kaiken ilon irti grillihetkestä.

Kun ensimmäiset auringonsäteet lämmittävät kasvoja, iskee kunnon grillaushimo. Kaupungissa grillaaminen onnistuu parhaiten talon pihalla, jossa on paloturvallisuuden kannalta parhaat olosuhteet.

”SATOn vuokra-asunnon parvekkeella ei saa grillata hiili- eikä kaasugrillillä paloturvallisuussyistä, mutta sähkögrilliä saa käyttää. Ja ehdottomasti saa ja kannattaa hyödyntää myös talon omaa grillipaikkaa”, kertoo SATOn palvelupäällikkö Emma Peltola Turusta.

Yhdessä grillaaminen on kivempaa. Kuvassa Sanni, Joonas ja Sarika grillaamassa. | SATO

Näin luot täydellisen grillihetken

Peltola vinkkaa, kuinka ruoanlaittohetki sujuu turvallisesti ja sopuisasti:

1. Kirjoita ystävällinen ilmoitus tulevista grillijuhlista ja vie se muiden nähtäville rappukäytävään hyvissä ajoin ennen juhlia. Kohtelias ele parantaa naapurisopua ja saa parhaimmillaan naapuritkin liittymään mukaan kekkereihin.

2. Siirrä oma tai asukkaiden yhteinen grilli varaston suojista pihamaalla komeilevalle grillipaikalle. SATOn asiakaspalvelu neuvoo mieluusti, mikäli kaipaat grilliherkkuja, mutta talosi pihalla ei ole grillikatosta.

3. Tuo grillipaikan läheisyyteen ämpärillinen vettä ja sammutuspeitto, jotta pienet sattumukset saadaan taltutettua heti alkuunsa. Grillailun lopuksi kannattaa hulauttaa vettä hiiligrilliin hiilloksen sammuttamiseksi.

4. Huolehdi, että lasten pienet sormet ja lemmikkien tassut eivät kurkota grilliin, vaikka siellä näkyisi suussa sulavia herkkupaloja. Perheen pienimmät voivat rauhassa odotella grilliruoan valmistumista leikkien äärellä.

5. Pirauta SATOn asiakaspalveluun, mikäli huomaat puutteita grillin varustelussa tai kunnossa. Näin takaat mukavan grillihetken myös naapureillesi.

6. Nauti grillin loimusta koko grillailun ajan, jotta tuli ei pääse roihahtamaan katseilta salaa. Pihamaa onkin oiva paikka syömiseen, jolloin grilli on kaiken aikaa näköetäisyydellä.

7. Siisti grillipaikka yhteistuumin koko seurueen kanssa, niin kenenkään ei tarvitse yksin kiillottaa ritilää tai kiikuttaa roskia jätekatokseen.

8. Muista kotitalon yörauha klo 22-7, vaikka kesäyön valoisuus houkuttelisi ilakoimaan isolla äänellä myöhäänkin.

SATO | Miten grillaan kerrostalon pihalla

Barbeque tips and recipes also available in English.

HUOM!

Pandemian takia kevät ja kesä 2021 ovat erityisen tarkkaavaisuuden aikaa. Seuraathan siis viranomaistiedotusta ja noudata kokoontumisrajoituksia sekä mahdollisia ulkonaliikkumisrajoituksia.
Poikkeusaikaa varten muokatun grillausoppaan löydät täältä »

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin