Kotona

Tarinoita SATOkodeista ja SATOn asukkaista.

Juhlasta arkeen ihmiset kohtaamalla

#meidäntalossa

Miten sujuu alan vaihto ravintola- ja majoitusmaailmasta asuntoliiketoimintaan? Tutustu SATOn tuoreimpaan palvelujohtajaan, Saija Syväjärveen.

Lue lisää

5 oikeasti hyvää syytä valita vuokra-asunto

#meidäntalossa

Kaipaatko asumiselta turvallisuutta, huolettomuutta ja vapautta? Siinä tapauksessa vuokra-asuminen saattaa olla nappivalinta!

Lue lisää

Talomestarin työssä on tilaa kehittyä

Kun kotitalon pihaan kaartaa keltaisenkirjava auto, SATOn vuokra-asunnossa asuva tietää arjen sujuvan ja huoltohaasteiden hoituvan. Tutustu yhteen tykätyimmistä talomestareistamme, Korhosen Samiin.

Lue lisää

Pienempi vuokra-asunto, pienemmät kulut – sama lämpö ja kodin tuntu

#meidäntalossa

Yksi tapa pienentää perheen menoja ja vähentää huolia on vuokrakodin vaihtaminen pienempään. Samalla saat ehkä elämääsi myös aimo annoksen vaivattomuutta.

Lue lisää

Vaatteiden kierrätys helpoksi – tekstiilikeräys oman talosi pihalle?

Vaatteiden kierrätyskö vaikeaa? Ei ainakaan Itäkeskuksen Kauppakartanonkadulla, jossa kokeiltiin keräysastian tuomista jätepisteelle.

Lue lisää

Muuttotarkastus tulossa - pitääkö huolestua?

#meidäntalossa

Jokaisen SATOkodin kunto käydään kurkkaamassa hyvissä ajoin ennen muuttopäivää, jotta asukkaiden vaihtuminen sujuu mutkattomasti. Mutta mitä muuttotarkastuksessa oikein tapahtuu ja miten voit varmistaa, että kotisi läpäisee sen?

Lue lisää

Rahoitusasiantuntijan urapolku - rakkaudesta matematiikkaan

Lauri Metso pääsi viitisen vuotta sitten SATOlle myyntiassistentin hommiin opiskelujen ohessa, valmistui kauppatieteiden maisteriksi, ja on nyt rahoituksen rautainen ammattilainen.

Lue lisää

Esteetöntä elämää: Vuokra-asunto remontoitiin liikuntarajoitteiselle sopivaksi

Tamperelaiselle Beataleea Kuoppalalle esteettömäksi remontoitu vuokrakoti tarjoaa puitteet itsenäiseen ja oman näköiseen elämään – koirakaverin kanssa.

Lue lisää

SATOkodin asukas kertoo: Telian Taloyhtiönetti taipuu vaativiinkin tarpeisiin

Useimpien SATOn vuokra-asuntojen vuokraan sisältyy Telian 50 megan nettiyhteys, johon asukkaat voivat halutessaan ostaa lisänopeutta edulliseen hintaan. Mutta miten Taloyhtiönetti sopii aktiivisen surffailijan tarpeisiin? Kysyimme SATOkodissa asuvalta Jenniltä.

Lue lisää

Huoli pois, vuokra-asuja - Näistä syistä energiakriisi ei vaikuta asumiseesi

#meidäntalossa

Energiakriisi puhututtaa arjessa ja mediassa. Kysyimme asuntoliiketoiminnan johtaja Elina Vaurasalolta, miksi vuokra-asunto on huolettomin vaihtoehto tällaisenakin aikana.

Lue lisää

Kesätöissä: Monipuolinen ja luova suunnittelutyö on Sallan juttu

Arkkitehtiopiskelija Salla Härkönen nautti erityisesti kesätyönsä vastuullisuudesta ja vapaudesta, vaihtelevista projekteista sekä SATOn hyvästä hengestä. Tutustu Sallaan!

Lue lisää

Annina asiakasymmärryksen ytimessä

#meidäntalossa

Annina Rautio huolehtii siitä, että SATOn asiakkaat saavat äänensä kuuluviin. Tutustu Anninaan ja asiakaskokemuspäällikön työhön.

Lue lisää

Kotien kuvaajat

Vain muutama klikkaus ja koti toisensa jälkeen tallentuu tulevien asukkaiden tutkittavaksi Emmi Kaukelinin ja Sarah Karjalaisen objektiivien läpi. Valokuvaus on molempien unelma-ammatti ja vuokra-asuntojen valokuvaaminen sujuu kuin tanssi.

Lue lisää

Parveketupakointi vuokra-asunnossa, ok vai ei?

Onko parveketupakointi oikeasti ongelma? Miten vuokra-asuntojen tupakointisääntöjä valvotaan? Voiko tupakoinnin takia saada häädön? Lue tämä juttu ja tiedät enemmän.

Lue lisää

Stressivapaa kodin vuokraaminen liiketoimintamuotoilun avulla

Kun avaat SATOn nettisivun ja haluat löytää itsellesi sopivan kodin, klikkailupolkuasi ohjaa monen ammattilaisen työ. Yksi heistä on Business Designer Anneliina Sipiläinen. Mutta mitä ihmettä Business Designer tekee?

Lue lisää

Lemmikit sallittu: Siili nimeltä Tiu

#meidäntalossa

Jokainen meistä tuntee ainakin yhden kissa- tai koiraihmisen, mutta kuinka moni tuntee siili-ihmisen? SATOn vuokra-asunnoissa on tilaa lemmikeille, erikoisemmillekin. Tässä jutussa tutustumme pieneen siiliin, jolla on iso persoona.

Lue lisää

Toimi näin, jos liukastut pihalla tai porraskäytävässä

Liukastuminen on monella tapaa kamala juttu. Hallinnan menettämisen tunne, kipu, hätääntyminen ja kiukku tunkevat tunteina toistensa päälle. Ja jos kaatumisen seurauksena saa jalkaansa tai käteensä tohtorissa kipsin tai joutuu leikkaukseen, nousee mieleen kysymys: Kuka tämän korvaa?

Lue lisää

Talonmiehistä vuoden asukkaiksi: Kotitalosta huolehtiminen tulee selkärangasta

SATOn vuoden 2021 asukkaat Terttu ja Erkki Pylkkänen pitävät kotitalostaan huolta ja naapurit tuttuina. ”Onneksi tänään ei satanut lunta”, sanoo palvelupäällikkö Olli Eräniemi. ”Erkki varoitteli, että jää kukittaminen toiselle päivälle, jos pääseekin lunta luomaan”.

Lue lisää

Turvallinen asuminen vuokra-asunnossa

#meidäntalossa

Turvallinen koti syntyy velvollisuudentunnon, rauhallisuuden ja ennaltaehkäisyn yhdistelmänä - siis teknisesti ottaen. Turvallisuus on toki paljon muutakin, mutta tästä jutusta löydät käytännön vinkit turvalliseen vuokralla asumiseen.

Lue lisää

Palveluasiantuntijan työ ei puuduta

Palveluasiantuntija Nina Kuittisen työpäivään mahtuu asiakkaiden kohtaamista puhelimessa ja chatissa, mutta myös IT-projektien testaamista ja jatkokehittämistä. SATOssa pääsee kehittymään oman osaamisensa mukaan ja Ninasta hiotaankin pian tiimivastaava.

Lue lisää

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin