Kerhohuone käyttöön - juhliin tai oloiluun

Lähes kaikissa SATOn taloissa on kerhohuone, jonka asukkaat voivat varata ja käyttää esimerkiksi juhlien järjestämiseen. Kävimme Helsingin Herttoniemessä upouudessa kerhohuoneessa katsomassa, mihin kaikkeen yhteinen tila voi taipua.

Kello löi jo viisi, ja asukkaat kuikuilevat sisälle Laivalahdenkaari 1:n kerhotilaan Helsingin Herttoniemenrannassa. Ensimmäiset asukkaat ovat muuttaneet uusiin vuokra-asuntoihin marraskuussa, ja nyt maanantaisena joulukuun iltana vietetään kerhohuoneen tupareita. Pöytään on katettu glögiä, pipareita ja suklaata.

Tarkoitus on tutustua naapureihin ja SATOn väkeen, kuten palvelupäällikköön, ja käydä läpi asioita, jotka uudessa talossa saattavat vielä mietityttää.

Ja tietenkin myös fiilistellä juuri sisustettua kerhohuonetta, jonka kruunaavat suuret keltaiset säkkituolit ja kierrätysmateriaaleista valmistetut sinisen ja harmaan sävyiset tyynyt ja tummakuvioiset matot.

Upouusi kerhohuone SATOn talossa
Laivalahdenkaaren kerhohuone on sisustettu SATOn uusilla sisustustuotteilla: siniset ja harmaat tyynyt sekä tumma, kuvioitu matto on valmistettu kierrätysmateriaaleista.

”Tässä on aika hyvin jo ehtinyt tutustuakin naapureihin, kun kaikki muuttivat tänne yhtä aikaa”, kertoo Niina Kiljunen, joka asuu talossa miehensä ja teini-ikäisen tyttärensä kanssa. Myös uusioperheen isommat lapset viettävät viikonloppuja heidän luonaan.

Niina keksii heti, mihin kerhotilaa voisi käyttää.

Peli-iltoja ja neulontakursseja

Niinan perhe asuu kolmiossa, jossa on rajallisesti tilaa, joten kerhotilaa voisi käyttää perheen isompiin tilaisuuksiin, kun koossa on enemmän poppoota.

Asukkaat Niina ja Sami juhlistamassa kerhohuoneen avajaisia SATOn talossa
Niina ja Sami Kiljunen tykkäävät, kun kotitalossa on asukkaiden yhteistä toimintaa. Niina odottaa kevättä, jolloin myös piha saadaan asukkaiden käyttöön.

”Täällä voisi järjestää myös jotain kursseja. Mä en osaa neuloa, mutta on näyttänyt hauskalta, kun Herttoniemen kirjastolla on ollut neulontaopetusta. Ja varmaan täällä voisi järjestää kotikutsujakin, jossa myydään jotakin.”

Niinan puoliso visioi kerhohuoneeseen peli-iltoja.

”Ainakin tänne voisi hoitaa pienen biljardipöydän, niin voisin mielelläni käydä pelaamassa”, Sami Kiljunen sanoo.

Palvelupäällikkö Roy Hursti kertoo pariskunnalle eräästä SATOn seniorikodista, jossa asukkaat järjestävät kerhotilassa tilaisuuksia lähes joka päivä: on elojuhlaa, puurojuhlaa, itsenäisyyspäivän ja vapun viettoa, yhteislaulua ja vaikka mitä.

Niinaa ja Samia hymyilyttää. He olivat entisessä SATO-talossaan asukasaktiiveja, mutta tuollaista määrää tilaisuuksia ei nuoremman väen taloyhtiössä koskaan järjestetty.

Entisessä talossa Kiljusilla oli kotonaan kerhohuoneen avain, jota naapurit kävivät heiltä lainaamassa, ettei tarvinnut lähteä huoltoyhtiöstä hakemaan.

Roy kertoo, että tästä talosta huoltoyhtiöön on vain 450 metriä matkaa. Se ei kuulosta Kiljusista pahalta.

Asukas Jouni istahti iloisen keltaiseen säkkituoliin kotitalon kerhohuoneessa
Jouni Ilves asuu suuressa asunnossa kahden kämppiksen kanssa, joten hän ei usko, että tarvitsee kerhohuoneesta lisätilaa. ”Ehkä jotain illanistujaisia voisin täällä järjestää. Sitäkin pohdittiin, voisiko tänne tulla vaikka pingispöytä.”

Koti laajenee yksiön ulkopuolelle

Samassa rapussa Niina ja Sami Kiljusen kanssa asuvat eläkkeellä olevat sisarukset Leena ja Eila omissa asuinnoissaan. Samaan rappuun muutti myös heidän sisarensa Liisa.

“Hienolta näyttää! Tämä on valoisa ja tänne on helppo pääsy”, Leena (oik.) kehuu pihan laidalla olevaa kerhohuonetta, jossa on suuret ikkunat sisäpihalle. Sisar Eila on samaa mieltä.

”Ollaan konmaritettu ja muutettu kaikki pienempiin asuntoihin. Halusimme asua toisiamme lähellä”, Leena kertoo.

Sisarukset asuvat nyt yksiöissä, Leena 35 neliössä ja Eila 23 neliössä. Siksi valoisa kerhohuone miellyttää heitä erityisen paljon: täällä voisi järjestää juhlia, kerhotoimintaa, vaikka kokouksiakin ja viettää aikaa lastenlasten kanssa.

Leenan poika perheineen asuu hänkin aivan lähellä, ja Leena hoitaa lapsia aina välillä.

”Täällä voisi myös pitää juhlia ja järjestää vaikka serkkutapaamisen. Tämä voisi korvata sen, ettei tarvitsisi enää juhlia synttäreitä ravintolassa”, Leena sanoo.

Leena kertoo haaveilleensa siitä, että koti voisi laajentua myös oman kodin seinien ulkopuolelle.

Nyt se on viimein mahdollista.

Näin varaat SATO-talon kerhotilan

Kun haluat varata kotitalosi kerhotilan, ota yhteyttä SATOn asiakaspalveluun joko OmaSATOssa tai puhelimitse, p. 020 334 443. 

Mihin kerhotiloja voi käyttää?

  • Omiin juhliin, kuten syntymäpäiviin, lastenkutsuihin sekä rippi- ja ylioppilasjuhliin
  • Asukastoimikunnan tilaisuuksiin ja kokouksiin
  • Talon väen yhteisiin tilaisuuksiin ja juhliin, kuten pikkujouluihin ja Halloween-juhliin
  • Harrastustoimintaan, kuten joogatunteihin, lautapelien pelaamiseen, seniorien harrastepiireihin ja päiväkahvitilaisuuksiin
  • Yhdessä SATO-talossa kerhotilassa toimii erikseen jopa seurakunnan perhekerho ja vauvamuskari
  • Vain mielikuvitus ja hyvät käytöstavat ovat rajana!
Miten järjestän lastenjuhlat onnistuneesti

Katso Herttoniemen vapaat ja vapautuvat vuokra-asunnot »

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin