Arjen niksi: Parvekelasit kuntoon

Lasitettu parveke tuo lisätilaa kotiin pitkälle syksyyn. Mutta miten laseista tulisi huolehtia ja mitä tehdä, jos ne alkavat natista tai jäävät jumiin. Kysyimme parvekehuollon ammattilaiselta.

Mika Heinikainen  Parveke-ja terassilasihuolto MH:sta, miten vuokra-asunnon asukas voi parhaiten huolehtia parvekelasituksesta?
Asukas voi pitää lasitukset toimintakuntoisina puhdistamalla niitä säännöllisesti ja tarpeeksi usein, kahdesta neljään kertaa vuodessa. Lasipintojen lisäksi olisi tosi hyvä mahdollisuuksien mukaan puhdistaa myös liukukiskot sisäpuolelta. Lisäksi voi itse voidella liukukiskoja esimerkiksi pesun yhteydessä. Voiteluun sopii parhaiten silikonispray tai -öljy.

Millaisissa asioissa pitää ottaa yhteyttä huoltoon?
Huoltoon pitää ottaa yhteyttä, jos lasit eivät toimi normaalia voimaa käyttäen. Avaamiseen ei siis saa käyttää mitään apuvälineitä tai työkaluja. Jos lasit eivät aukea käsivoimin, niissä on jotain vikaa. 

SATOn asukkaana saat parhaiten tehtyä vikailmoituksen tietenkin OmaSATOssa.

Mitkä ovat yleisimmät ongelmatilanteet? 
Huono lasien aukeaminen tai sulkeutuminen. Tämä kertoo siitä, että lasitusta pitää säätää, jotta lasit toimisivat taas moitteetta. Myös lasien huono liukuvuus on varsin yleinen ongelma.

Mikä on mieleenpainuvin keikkasi?
Mieleenpainuvin keikka oli kolme vuotta sitten joulupäivänä. Oli iltapäivä, kun minulle soitettiin, että lasi putoaa alas. Huoltoyhtiön edustaja vaati, että on tultava heti paikalle, koska oli todella kova mysky ja kohde oli meren rannalla. Ei siinä auttanut muu kuin lähteä ajamaan noin sadan kilometrin matka lumimyrskyyn. Matkaan meni melkein kaksi tuntia ja itse korjaukseen kymmenen minuuttia. Todellisuudessa lasi ei olisi pudonnut, jos se olisi sidottu jollain kiinni niin, että tuuli ei saisi siitä otetta ja riepottelisi sitä.