Ajattomilla sävyillä kohti syksyä

Julkaistu

08/13/2020

Kirjoittaja

Veera Luostarinen

Kuvat

SATO

Kodin ilme voi muuttua kertaheitolla ihan vain yhden seinän maalaamisella. Eikä tehosteseinän tarvitse olla räikeä tai tumma - myös vaaleat sävyt tuovat huoneeseen syvyyttä ja persoonallisuutta.

Suomalaiset eivät ehkä ole tunnettuja väreillä leikittelystä sisustuksessa, mutta tehosteseinät ovat olleet suosittu ja helppo tapa päivittää kodin ilmettä myös täällä pohjolassa. Neutraaliin pohjoismaiseen sisustusmakuun tehosteseinät ovat tarjonneet mahdollisuuden kokeilla voimakkaampia värejä hallitusti.

Tehosteseinien juju on siinä, että voit tuoda niiden avulla vuokra-asuntosi sisustukseen mielivärejäsi tai piristäviä hetken muotivärejä suhteellisen helposti. Klassinen valinta on käyttää yhtä väriä ja sopiva paikka tehosteseinälle on yleensä "ehjällä" seinällä, jossa ei ole ovea tai ikkunaa, tai sängyn takana.

Sisustus, maalaus, värit
Vaalean harmaa seinä on tuo pehmeää vaihtelua valkoistenkin seinien keskelle. Seinä maalattiin sävyllä X487.

Rauhoittavina sävyinä syksyn tunnelmaan toimivat esimerkiksi luonnolliset vaaleat ja lämpimät harmaan sävyt, joita vasten värikkäätkin yksityiskohdat nousevat miellyttävällä tavalla esiin. Iso harmaa pinta rauhoittaa ja hieman tummempi versio luo valkoista vasten dramaattisen kontrastin.

Tehosteseinän voi tietenkin maalata muodoin tai kuvioin: geometriset kuviot, kuten raidat, viivat ja neliöt ovat myös omatoimiremontoijalle helpohkoja toteuttaa. Maalaa vaikkapa seinä vaakasuoraan puoliksi kahdella värillä. Yksi, joskin hieman haastavampi vaihtoehto on maalata tehosteseinä liukuväreillä, kuten me teimme remonttikohteessamme. Voit myös jatkaa tehosteseinää samaan sävyyn sopivalla tapetilla.

Jos innostut maalaamaan SATOkotiasi, katso tarkemmat omatoimiremontin ohjeet ja tutustu maalaussettiin. Settiin sisältyvät maalaustarvikkeet ja maalit, ja SATOn sisustusvärimallistosta löydät varmasti kotiisi sopivan väripaletin. 

Musta yöpöytä, lamppu, verhot, taulut, vaaterekki kuvausrekvisiittaa; Työpöytä, työpöydän tavarat ja peili kuvausrekvisiittaa; Paperikori Granit; Valkoinen yöpöytä ja matto Kierrätyskeskus; Pöytävalaisin kuvausrekvisiittaa; vuodevaatteet Stockmann; Lamput kuvausrekvisiittaa; Tapetit Studio Ulla Uitto. Artikkelin pääkuvassa vaaterekin taustalla sävy N499.

Jos teet itse remonttia tai sisustat, jaa omat ideasi kanssamme. Tägää kuvaan #satojaideoita

Linkki seinien maalaamisohjeisiin, kuvassa monisävyinen tehosteseinä makuuhuoneessa.

Tämä juttu on kirjoitettu alunperin elokuussa 2016 ja päivitetty elokuussa 2020.