Ajattomilla sävyillä kohti syksyä

Julkaistu

12.8.2016

Kirjoittaja

Veera Luostarinen

Maalaaminen, värit
Vaaleat värit erottuvat kauniisti harmaata taustaa vasten. Taustalla näkyvä seinä maalattiin SATOn sisustusvärimallistosta löytyvällä sävyllä N499.

Suomalaiset eivät ehkä ole tunnettuja väreillä leikittelystä sisustuksessa, mutta tehosteseinät ovat olleet suosittu ja helppo tapa päivittää kodin ilmettä myös täällä pohjolassa. Neutraaliin pohjoismaiseen sisustusmakuun tehosteseinät ovat tarjonneet mahdollisuuden kokeilla hallitusti myös voimakkaampia värejä.

Tehosteseinien juju on siinä, että voit tuoda niiden avulla sisustukseesi mielivärejäsi tai piristäviä hetken muotivärejä suhteellisen helposti. Klassinen valinta on käyttää yhtä väriä ja sopiva paikka tehosteseinälle on yleensä ehjällä seinällä tai sängyn takana. Rauhoittavina sävyinä syksyn tunnelmaan toimivat esimerkiksi luonnolliset vaaleat ja lämpimät harmaan sävyt, joita vasten värikkäätkin yksityiskohdat nousevat miellyttävällä tavalla esiin. Iso harmaa pinta rauhoittaa ja hieman tummempi versio luo valkoista vasten dramaattisen kontrastin.

Sisustus, maalaus, värit
Vaalean harmaa seinä on tuo pehmeää vaihtelua valkoistenkin seinien keskelle. Seinä maalattiin SATOn sisustusvärimalliston sävyllä X487.

Tehosteseinän voi myös maalata muodoin tai kuvioin: geometriset kuviot, kuten raidat, viivat ja neliöt ovat myös omatoimiremontoijalle helpohkoja toteuttaa. Maalaa vaikkapa seinä vaakasuoraan puoliksi kahdella värillä. Yksi, joskin hieman haastavampi vaihtoehto on myös maalata tehosteseinä liukuväreillä, kuten me teimme remonttikohteessamme. Voit myös jatkaa tehosteseinää samaan sävyyn sopivalla tapetilla.

Tapetti

Itse maalaamiseen voit käyttää samoja vinkkejä, joita kokosin seinien maalausta käsittelevään postaukseen. SATO-kodeissa tehosteseinät ovat myös vuokralaisen itsensä maalattavissa; värit voit valita esimerksiksi SATOn päivitetystä päivitetystä sisustusvärimallistosta. Muistathan kuitenkin noudattaa omatoimiremontoijan ohjeita. Tehostevärejä on myös mahdollista käyttää asunnon pienemmissä tiloissa, kuten eteisessä

Musta yöpöytä, lamppu, verhot, taulut, vaaterekki kuvausrekvisiittaa;

Työpöytä, työpöydän tavarat ja peili kuvausrekvisiittaa; Paperikori Granit; Valkoinen yöpöytä ja matto Kierrätyskeskus; Pöytävalaisin kuvausrekvisiittaa; vuodevaatteet Stockmann; Lamput kuvausrekvisiittaa; Tapetit Studio Ulla Uitto

Jos teet itse remonttia tai sisustat, jaa omat ideasi kanssamme. Tägää kuvaan #satojaideoita