Vietä kesäyö parvekkeella – 3 vinkkiä, joilla toteutat unohtumattoman elämyksen

Yön viettäminen parvekkeella tuo seikkailun tuntua vuokra-asuntosi kotoisaan ympäristöön ja tarjoaa toivottua viilennystä kuumiin kesäöihin. Perheen pienemmille yö parvekkeella voi olla jännittävä matka – tässä muutama vinkki, joiden avulla voit luoda yöstä kokemuksen, jota muistellaan vielä pitkään.

1. Anna mielikuvituksen laukata

Parvekkeelle, etenkin lasitetulle sellaiselle, ei tarvitse varautua viimeisimmillä retkeilyvarusteilla. Yöpaikkana voi hyvin toimia kodista löytyvistä tavaroista rakennettu maja. Vai olisiko rakennelma kenties linna, merirosvolaiva tai vaikkapa avaruusalus? Tunnelmaa voi edelleen luoda ripustamalla parvekkeelle kausivaloja tai tuomalla sinne muuta teemaan sopivaa rekvisiittaa.

Klassikkokysymykseen "Koska ollaan perillä?" on kerrankin helppo vastata!

Mielikuvitukselliselle matkalle parvekkeelle voi ottaa mukaan myös lautapelejä tai pelikortit ajankuluksi. Yön hämärtyessä parvekkeen kotoisassa majassa kelpaa hiljentyä reissun henkeen sopivien kirjojen pariin, joita perheen aikuiset voivat lukea ääneen pienille seikkailijoille.

2. Tee harjoitusmatka parvekkeelle telttailemaan

Onko perheelläsi edessä ensimmäinen yhteinen telttailureissu kesällä? Nukkuminen teltassa parvekkeella voi olla hyvää harjoitusta luonnossa telttailua varten. Oman parvekkeen tutussa ympäristössä on helppo harjoitella leirin rakentamista, teltan pystyttämistä, ilmapatjan täyttämistä ja makuupussissa köllöttelyn tuntua.

Iltapalaksi kelpaa herkutella ”nuotiomakkaralla”. SATOn vuokra-asuntojen parvekkeilla makkarat voi paistaa sähkögrillissä. Muista kuitenkin olla varovainen ja huomioida paloturvallisuus, sillä esimerkiksi keinokuituiset makuupussit ovat hyvin tulenarkoja. Varmista aina oman kotitalosi säännöt parvekkeella grillaamiseen.

SATOn järjestyssäännöt löydät täältä ›

Jos makkaraa ei voisikaan parvekkeella paistaa, oman keittiön mukavuudet ovat onneksi käden ulottuvilla.

Ulkosalla kuuluu yön aikana paljon enemmän ääniä, jotka voivat valvottaa tottumatonta ulkona nukkujaa. Omalla parvekkeella yön ääniin on helppo totutella. Varsinaisella metsäreissulla pienet yöpyjät ovatkin jo kokeneita teltassa nukkujia.

3. Rakenna parvekkeelle ulkoilmaelokuvateatteri

Eikö olisi ihana ajatus, että elokuvan päättymisen jälkeen voisi vain jäädä unille teatteriin? Pienellä vaivannäöllä voit muuttaa parvekkeesi yövyttäväksi ulkoilmaelokuvateatteriksi.

Leffateatterin toteutukseen voi panostaa kantamalla TV:n ulos ja kytkemällä sen jatkojohtoon, mutta myös läppäri tai pädi toimivat hyvin valkokankaana perheen pienimmille. Parveketeatterissa kannattaa muistaa pitää äänentoiston taso maltillisena, jotta naapurit saavat iltarauhan.

Parvekkeen iltanäytös on hyvä päättää ennen kotitalon yörauhan alkamista.

Tärkeä osa elämystä ovat tietysti leffaeväät: esimerkiksi popcornit, irtokarkit ja limonadi. Iltanäytöksen jälkeen teatterin asiakkaat voivatkin jäädä pehmeään katsomoon yöunille.