Saako parvekkeella grillata? Missä voin tomuttaa matot? Miten toimin häiriötilanteessa?

Kerrostaloissa asutaan lähellä toisia. Talon ilmapiiriin ja viihtyvyyteen vaikuttaa merkittävästi se, että arkinen yhteiselo sujuu naapureiden kesken. Muista siis, että olet itsekin naapuri ja huomioi myös muut asukkaat, niin arki sujuu leppoisammin. Yhteiset pelisäännöt, kuten järjestyssäännöt, asumisrauha ja turvallisuus- ja savuttomuusohjeet sekä niiden noudattaminen helpottavat yhteiseloa.

Tutustu järjestyssääntöihin

SATOn taloissa on voimassa yhteiset järjestyssäännöt. Toimithan niiden mukaisesti, jotta yhteiselo naapureiden kanssa sujuu seesteisesti.

Järjestyssäännöt »
Englanti / General Building Rules and Regulations for SATO buildings »
Ruotsi / Allmänna ordningsregler för SATOs hus »
Viro / SATO ühistu kodukord »
Venäjä / Правила внутреннего распорядка в домах SATO »
Somalin kieli / SATO Hannaanka xeerarka arrimaha degaanka »
Turkki / SATO Evlerin genel ev kuralları »
Arabia / SATO القواعد والنظم المشتركة لبيوت »
Farsi / SATO مقررات انضباطی عمومی ساختمان های ساتو »

Asumisrauha

Kello 22–07 välinen aika on yöaikaa, jolloin taloissamme tulee kunnioittaa kaikkien asukkaiden yörauhaa. Ilmoitathan myös naapureille hyvissä ajoin etukäteen, jos järjestät kodissasi juhlat tai teet remonttia, joista aiheutuu normaalia lujempaa ääntä. Varmista ilmoituksesta huolimatta, ettet silloinkaan häiritse kohtuuttomasti naapureita.

Jos asuntoosi kantautuu häiritseviä ääniä sopimattomiin aikoihin, suosittelemme toimimaan seuraavasti:
Keskustele ensin asioista asianosaisten kanssa esimerkiksi heti tapahtumaa seuraavana päivänä. Naapurisi ei välttämättä tiedä, että esimerkiksi musiikin kuuntelu tai elokuvan äänet kantautuvat kotiisi ja aiheuttavat häiriötä.
Jos häiriöt ovat jatkuvia eikä naapuri keskustelusta huolimatta muuta käytöstään, ota yhteyttä palvelupäällikköön, jonka yhteystiedot löydät talosi omilta sivuilta.
Jos häiriöt toistuvat eikä yhteydenotto palvelupäällikköön auta, voit tehdä virallisen häiriöilmoituksen, jonka perusteella SATOn edustajat voivat ryhtyä virallisiin toimenpiteisiin asumisrauhan palauttamiseksi.
Kun häiriöt ovat vakavia ja tapahtuvat erityisesti yörauhan aikana, kannattaa turvautua poliisin apuun tilanteen rauhoittamiseksi. Yleinen järjestyksen valvonta kuuluu viime kädessä viranomaisille.

Kotona