Valoa sydäntalveen: Tuunaa retrot kynttilänjalat

Tekemistä lomapäiville: Uudista eripariset kynttilänjalat hauskaksi kokonaisuudeksi ja anna elävän tulen loistaa joulun jälkeenkin. Katso helpot ohjeet ja valitse värit oman mielesi mukaan.

Vanhoista kynttilänjaloista saat helposti loihdittua uudet versiot vuokra-asuntoon tunnelmaa tuomaan. Etsi kirpputorilta tai varastoistasi metallisia tai puisia kynttilänjalkoja. Tai kysy isovanhemmiltasi, saisitko tutkia heidän vinttinsä aarteet. Jalat saavat olla mahdollisimman erilaisia, jotta saat niistä persoonallisen asetelman.

Suosi  retroa tai vintagea, antiikkisten kohdalla kannattaa olla tarkempi, ettei tule tuhonneeksi arvokasta esinettä.

Erilaisia kynttilänjalkoja valmiina tuunattavaksi

Vetäise käsiisi kertakäyttökäsineet ihoa suojaamaan.

Puhdista kynttilänjaloista lika ja vanha steariini tehokkaalla puhdistusaineella kuten lakkabensiinillä. Mitä tehokkaampaa ainetta käytät, sen tarkempi kannattaa olla huonetilan tuuletuksessa, pöydän suojaamisessa ja työnteon vikkelyydessä.

Tarvittaessa voit hioa jalan pinnan hienolla hiekkapaperilla. Pyyhi hiontapöly pois kostealla rievulla ja anna kuivua ennen maalaamista.

Kuvassa puhdistetaan kynttilänjalkoja käsineet kädessä

Valitse kotisi stemminkiin sopiva spraymaali, jolla maalaat jalat yhdenvärisiksi. Pidä hanskat käsissäsi ja suojaa maalaustila huolellisesti, sillä spraymaalilla on taipumusta kulkeutua laajalle alueelle. Suojaa myös suusi ja nenäsi. Tavallinen maski ei riitä, vaan rautakaupasta kannattaa hankkia ihan kunnon hengityksensuojain.

Suihkuta maalia useampi kerros ja anna maalin kuivua välillä.

Anna maalin kuivua hyvin ennen kuin otat jalat käyttöön

Kuvassa maalataan kynttilänjalkaa spraymaalilla. Alla sanomalehti ja kädessä hansikkaat.

Katso kodistasi sopiva paikka kynttiläasetelmalle. On tärkeää, että alusta on tukeva ja paikka suojassa esimerkiksi lemmikkieläinten tassuilta tai lasten leikeiltä. Yksivärisiin jalkoihin voi sommitella myös monivärisiä kynttilöitä. 

Sytytä kynttilät, ota askel taaksepäin ja ihastele lopputulosta. Ja muista tietenkin tämä: Älä jätä kynttilöitä vartioimatta edes pieneksi hetkeksi. 

Iloa talven pimeisiin iltoihin!

Kuvassa retroisa kukkatapetti ja asetelma kynttilänjalkoja tunnelmallisine kynttilöineen.

Tämä juttu on alunperin julkaistu Kotona-lehdessä syksyllä 2016, ja juttua on päivitetty jouluna 2020.

Kuvassa Piispantien peruskorjattu koti ja linkki vie SATOn uusiin ja uudistettuihin vuokra-asuntoihin

 

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin