Autamme löytämään kodin ja työn

Olemme mukana #kämppäjaduuni-hankkeessa, joka tarttuu yhteiskunnallisesti merkittäviin ongelmiin, asunnottomuuteen ja työttömyyteen. Yhteistyössä Vailla vakinaista asuntoa ry:n ja Iisisti töihin -hankkeen kanssa autamme osallistujia löytämään kaksi elämän tärkeää kivijalkaa: kodin ja työn.

Suhde31 Oton sohva

Pula kohtuuhintaisista asunnoista on keskeinen ongelma työssämme. Asunnottomuus pitkittyy ja muut elämän haasteet syvenevät, kun sopivan hintaista asuntoa joutuu jonottamaan kuukausia. Olemme iloisia siitä, että asunto ensin -periaatteen tärkeys aletaan tunnistaa myös laajemmin yhteiskunnassa: ilman asuntoa arjen muita haasteita on vaikea ratkoa,” sanoo Vva ry:n toiminnanjohtaja Sanna Tiivola.

Miksi SATO lähti mukaan #kämppäjaduuni-hankkeeseen?

On surullista, kun ihminen joutuu kierteeseen, jossa hän ei saa töitä, koska hänellä ei ole asuntoa, ja jossa hän ei saa asuntoa, kun hänellä ei ole töitä. Isona vuokrakotien tarjoajana SATOlla on mahdollisuus auttaa tällaiseen tilanteeseen joutuneita ihmisiä. Halusimme tehdä konkreettisia tekoja ja olemme iloisia, että löysimme kumppaneiksi Vva:n ja Kuntoutussäätiön.

SATO on mukana myös THL:n ja Kuntoutussäätiön Iisisti töihin -hankkeessa, joka auttaa osatyökykyisiä työllistymään tuetusti hankkeen mukaisiin yrityksiin. Alkujaan Kämppä & duuni -hanketta tehtiin Kuntoutussäätiöllä KUTU-hankeen kanssa yhteistyössä, jossa osallistuva pääkaupunkiseudun pitkäaikaistyötön sai tukea elämänhallinnassa, oman osaamisensa esittämisessä uudella tavalla ja tukea työpaikan etsimisessä. KUTU-hanke on sittemmin päättynyt, ja seuraaja on Iisisti töihin.

Miten #kämppäjaduuni-hanke toimii?

Vailla vakinaista asuntoa ry ohjaa osallistujan SATOn asunnon hakijaksi ja antaa tukea asunnon hakuprosessiin sekä mahdollisten tukien selvittelyyn. SATO tarjoaa osallistujalle hänen tilanteeseensa sopivaa vuokra-asuntoa. Autamme myös työllistymisessä laajaa kumppaniverkostoamme hyödyntäen.

Iisisti töihin -hankkeessa toimtaan viranomaisten ja yritysten välimaastossa. Kun työnhakija ja työnpaikka mätsätään, tärkeää on työntekijän oma motivaatio palata töihin ja aloittaa se tuetusti. Jos sinulle on työelämä ajankohstaista ja sinulla on myös asumisen suhteen tilanne päällä niin voit ottaa yhteyttä työvalmentaja Anna-Kaisa Liimataiseen Kuntoutussäätiöltä. Jos et ole valmis työelämään vielä, niin tarkista kuitenkin mahdollisuutesi VVA:n kautta asumiseen.

Tapaamme hankekumppaneiden kanssa säännöllisesti ja edistämme kukin tahollamme tilanteita. Minulta saa tukea sopivan työpaikan etsintään, hakuprosessiin, tutustumiseen, haastattelutilanteeseen ja aloitukseen tuetusti. Esimerkiksi keittiöalalta työpaikkoja löytyy nopeastikin.

#kämppäjaduuni-hanke käynnistyi keväällä 2018.

Lisätietoja:
Sanna Tiivola, toiminnanjohtaja, Vva ry, puh. 050 407 9702, sanna.tiivola@vvary.fi
Anna-Kaisa Liimatainen, Hankekehittäjä, työvalmentaja , Iisisti töihin -hanke, tel. +358 40 517 6379

Miten mukaan hankkeeseen?

Oletko asunnoton pitkäaikaistyötön, jolla on kova halu työllistyä? Kuulostaako #kämppäjaduuni sinulle sopivalta jutulta?
Hae mukaan Vva:n tai Iisisti töihin -hankkeen kautta

Kokemuksia osallistumisesta

Lue Tarmon tarina »