Kämppä ja duuni

Autamme löytämään kodin ja työn

Olemme mukana #kämppäjaduuni-hankkeessa, joka tarttuu yhteiskunnallisesti merkittäviin ongelmiin, asunnottomuuteen ja työttömyyteen. Yhteistyössä Vailla vakinaista asuntoa ry:n ja Kuntoutussäätiön kanssa autamme osallistujia löytämään kaksi elämän tärkeää kivijalkaa: kodin ja työn.

Suhde31 Oton sohva

Pula kohtuuhintaisista asunnoista on keskeinen ongelma työssämme. Asunnottomuus pitkittyy ja muut elämän haasteet syvenevät, kun sopivan hintaista asuntoa joutuu jonottamaan kuukausia. Olemme iloisia siitä, että asunto ensin -periaatteen tärkeys aletaan tunnistaa myös laajemmin yhteiskunnassa: ilman asuntoa arjen muita haasteita on vaikea ratkoa,” sanoo Vva ry:n toiminnanjohtaja Sanna Tiivola.

Miksi SATO lähti mukaan #kämppäjaduuni-hankkeeseen?

On surullista, kun ihminen joutuu kierteeseen, jossa hän ei saa töitä, koska hänellä ei ole asuntoa, ja jossa hän ei saa asuntoa, kun hänellä ei ole töitä. Isona vuokrakotien tarjoajana meillä on mahdollisuus auttaa tällaiseen tilanteeseen joutuneita ihmisiä. Halusimme tehdä konkreettisia tekoja ja olemme iloisia, että löysimme kumppaneiksi Vva:n ja Kuntoutussäätiön, sanoo SATOn kehitysjohtaja Monica Aro.

Kuntoutussäätiössä on tunnistettu tarve auttaa työttömiä yksilöllisellä, tuetulla tavalla. Tähän KUTU-hankkeeseen osallistuva pääkaupunkiseudun pitkäaikaistyötön saa tukea elämänhallinnassa, oman osaamisensa esittämisessä uudella tavalla ja tukea työpaikan etsimisessä.

Kuinka #kämppäjaduuni-hankkeeseen pääsee mukaan?

Vailla vakinaista asuntoa ry ohjaa osallistujan SATOn asunnon hakijaksi ja antaa tukea asunnon hakuprosessiin sekä mahdollisten tukien selvittelyyn. SATO tarjoaa osallistujalle hänen tilanteeseensa sopivaa vuokra-asuntoa. Autamme myös työllistymisessä laajaa kumppaniverkostoamme hyödyntäen.

Toimimme viranomaisten ja yritysten välimaastossa, minkä vuoksi hankkeeseen mukaan tulevan oma-aloitteinen halu työllistyä on tärkeää. Osallistuminen käynnistyy työelämän psykologin ja hankekoordinaattorin tapaamisella, ja toimimme yksilöllisyyttä kunnioittaen vapaaehtoisuuden pohjalta. Lisätietoa mukaan pääsystä löytyy hankkeen verkkosivuilta www.kutu.fi, kertoo KUTU-hankkeen johtaja Olli Laasanen Kuntoutussäätiöstä.

SATOn ja Vva:n kanssa tehtävä yhteistyö parantaa oleellisesti työllistymisen mahdollisuuksia, silloin kun osallistujan asumistilanne on hankala, jatkaa Olli Laasanen.

#kämppäjaduuni-hanke käynnistyi keväällä 2018.

Lisätietoja: Sanna Tiivola, toiminnanjohtaja, Vva ry, puh. 050 407 9702, sanna.tiivola@vvary.fi Olli Laasanen, KUTU-hankkeen johtaja, puh. 040 501 8656, olli.laasanen@kuntoutussaatio.fi Saku Sipola, toimitusjohtaja, SATO Oyj, p. 040 551 5953, saku.sipola@sato.fi

satofi-ssr-4daeb12-5-gd43c71a