Hämeenlinnan Vanhan Panimon tontinvarauskilpailun voitto

7.4.2008

Sato-Rakennuttajat Oy ja Palmberg-Urakoitsijat Oy voittivat yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin järjestämän Vanhan Panimon tontinvarauskilpailun kilpailuehdotuksellaan "Tapio".

Arkkitehtina kilpailutyössä toimi Kalevi Näkki KSOY Arkkitehtuuria Oy. Kilpailun arvostelutyöryhmä toteaa valintaperusteluissaan mm. "kilpailuehdotus toteuttaa hyvin kohteen toteutukselle annettuja tavoitteita. Erityisen ansiokasta on vanhan panimorakennuksen käsittely, jossa on tavoitettu rakennuksen henki ja pystytty luomaan joustavia ja muokattavia kaupunkiasuntoja".

Vanha Panimo eli oluttehdas on rakennettu 1800-luvulla. Rakennusta on myöhemmin laajennettu useaan otteeseen ja siinä on toiminut mm. Kultakeskus Oy. Nykyisin kiinteistössä on mm. Maakunta-arkisto ja Hämeenlinnan kaupungin sosiaaliviraston tiloja. Rakennus sijaitsee Hämeenlinnan keskustassa Vanajaveden rannalla.

Laajuutta vanhassa kiinteistössä on noin 5.000 krsm2. Kaavoituksen yhteydessä tontille tullaan antamaan lisäksi uudisrakennusoikeutta noin 500 krsm2.

Tehdyn suunnitelman mukaan kohteeseen tulee 34 asuntoa, joista osa on ns. loft-asuntoja. Hämeenlinnan kaupunginhallituksen tekemän päätöksen mukaan kohteen kaavoitus asuinkohteeksi alkaa välittömästi.

Rakennustyöt tontilla alkavat aikaisintaan loppuvuodesta 2009.

Lisätietoja:
SATO
aluejohtaja Kari Koponen, puh. 0201 34 4461
Palmberg-Urakoitsijat Oy
toimitusjohtaja Jarmo Lempiäinen, puh. 0400 226629