Lux Helsinki kannustaa taas ilahduttamaan valolla

15.11.2018


Valohaasteeseen on tarttunut SATOn johdolla jo kymmeniä toimijoita. Haaste on osa 5.–9.1.2019 järjestettävää Lux Helsinkiä.

Valofestivaali Lux Helsinki haastaa jälleen kaupunkilaiset, yhteisöt ja yritykset valaisemaan yhdessä pimeää vuodenaikaa. Valohaasteeseen voi osallistua kuka vain jakamalla Instagramissa kuvan valoteoksestaan #valohaaste-tunnisteella.

Valohaasteen tavoitteena on tuoda yhteisöllisesti valon voimaa talven keskelle. Valoteoksen voi tehdä yksin, mutta ennen kaikkea haaste kannustaa yhdessä tekemiseen vaikka perheen, luokan tai taloyhtiön voimin. Lisätietoja haasteesta löytyy Lux Helsingin verkkosivuilta.

”Varmasti monessa rappukäytävässä vaihdetaan nyt useammin kuulumisia”

Lux Helsingin partneri SATO on toistamiseen mukana käynnistämässä valohaastetta. SATOn taloihin rakentuu alkutalven mittaan useita valoteoksia: haasteeseen ovat tarttuneet muun muassa Helsingin Puotilassa sijaitseva senioritalo ja yhteisöllisen StudioKodin asukkaat Vantaan Martinlaaksossa. Samalla SATO haastaa kaikkien talojensa asukkaat valoteostalkoisiin.

”Valotaiteen tekeminen yhdisti osallistuneiden talojen asukkaita viime vuoden valohaasteessa. Varmasti monessa rappukäytävässä vaihdetaan nyt useammin kuulumisia. Innostus tarttui – kun me teimme SATOn toimitalon ikkunoihin valoteoksen viime vuonna, vastapäinen toimistotalo vastasi siihen omalla teoksellaan!”, SATOn markkinointipäällikkö Sanna Marttinen iloitsee.

Valohaaste jatkuu Lux Helsingin yli tammikuun puoliväliin, jolloin SATO palkitsee taas kolme mieleenpainuvinta kuvaa lahjakortein.

400 osallistumista viime vuonna keränneeseen valohaasteeseen ovat tänä vuonna SATOn lisäksi tarttuneet jo useat yritykset ja yhteisöt.