Oulun Limingantullin uuden asuinalueen nimeksi Etelätulli

4.4.2007

SATOn järjestämän nimikilpailun voitti Reino Rinne ehdotuksellaan ”Etelätulli”. Myös Oulun kaupunki on päättänyt ottaa nimen käyttöön virallisena aluenimenä.

SATO ja Peab Seicon ostivat viime syksynä Lihakunnalta entisen Atrian alueen Limingantullin kaupunginosasta. Alueelle rakennetaan seuraavien vuosien aikana yhteensä noin 750 uutta korkeatasoista asuntoa. ”Tavoitteenamme on luoda syntyvälle asuinalueelle uusi, vahva identiteetti ja päätimme aloittaa työn antamalla alueelle oman nimen. Löytääksemme parhaan mahdollisen vaihtoehdon järjestimme asiasta yleisölle avoimen kilpailun,” kertoo SATOn Pohjois-Suomen aluejohtaja Risto Lohi.

Nimikilpailu järjestettiin helmi-maaliskuun aikana ja määräpäivään mennessä noin 100 osallistujaa lähetti nimitoimikunnalle yhteensä 360 ehdotusta. Palkittavat kolme nimiehdotusta valitsi kilpailun nimitoimikunta, jonka jäseniä olivat Teo Sorri, Pasi Kovalainen ja Timo Vanhala Oulun kaupungin nimistötoimikunnasta, johtaja Taina Myllyharju Oulun taidemuseosta, toimitusjohtaja Pekka Arbelius Kiinteistövälitys Pekka Arbelius Oy:stä, toimitusjohtaja Antti Peltoniemi Peab Seicon Oy:stä sekä SATOn asuntorakennuttamisen toimialajohtaja Pekka Komulainen. Puheenjohtajana toimi Risto Lohi. Valinta oli yksimielinen.

Parhaaksi nimiehdotukseksi valittiin ”Etelätulli ”, jota oli ehdottanut Reino Rinne. Oulun kaupunki ottaa Etelätulli -nimen myös virallisesti käyttöön. ”Alueen sijainti ydinkeskustan etelälaidalla, Oulun keskustaan johtavan pääväylän varrella ja Limingantullin asemakaava-alueella johdattivat tällaiseen nimiehdotukseen," sanoi voitokkaan ehdotuksen tehnyt Reino Rinne tänään SATOn Oulun toimitiloissa järjestetyssä palkintojenjakotilaisuudessa. Palkinnoksi voittaja sai 1 000 euron arvoisen lahjakortin.

Etelätullin alueella rakennustyöt ovat käynnistymässä. Ensimmäinen kohde on kahdeksankerroksinen tornitalo, johon tulee yhteensä 43 asuntoa. ” Asunnot ovat varusteiltaan nykyaikaisia ja niissä on suuret parvekkeet. Asuntokoot vaihtelevat yksiöistä 5 h + k asuntoihin. Ensimmäiset asuntojen varaajat ovat olleet jo hyvissä ajoin liikkeellä ja pyrimme saamaan kohteen myyntivalmiuteen toukokuun loppuun mennessä,” kertoo Risto Lohi SATOsta.”Alueelle tulevat rakennukset ovat viisi-, kuusi- ja kahdeksankerroksisia asuintaloja. Niissä on myös liiketiloja, joten toivomme, että asukkaille olisi tulevaisuudessa tarjolla lähipalveluita,” Lohi jatkaa.

Lisätietoja:

SATO
Aluejohtaja Risto Lohi, gsm 0400 833 650
Toimialajohtaja Pekka Komulainen, gsm 050 62 016