SATOlle ensi vuonna noin 1 000 uutta ja 500 peruskorjattua vuokrakotia

21.11.2022

SATO Oyj
Lehdistötiedote 21.11.2022 klo 11.00


Kuva: Runoratsunkatu 15, Espoo

Vuonna 2023 valmistuu lähes tuhat uutta ja 500 peruskorjattua SATOn vuokrakotia.Pääkaupunkiseudun lisäksi uusia vuokrakoteja valmistuu Tampereelle ja Turkuun.

SATO hankkii ja rakennuttaa omistukseensa vuokra-asuntoja ja on mukana kaupunkien kanssa yhteistyössä kehittämässä kokonaisia asuinalueita. SATO on yksi Suomen suurimmista vuokranantajista ja yhtiö omistaa noin 25 000 vuokrakotia hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrella ja palvelujen lähellä pääkaupunkiseudun, Turun ja Tampereen työssäkäyntialueilla.

Tällä hetkellä SATOlla on rakenteilla useita uudiskohteita ja käynnissä on myös lukuisia peruskorjauksia.

”Ensi vuonna valmistuu yhteensä noin tuhat uutta ja noin 500 peruskorjattua vuokrakotia”, investoinneista vastaava liiketoimintajohtaja Arto Aalto sanoo.

Kaikki uudet vuokrakodit sijaitsevat SATOn strategian mukaisesti kasvukeskuksissa hyvien liikenneyhteyksien ja palveluiden lähellä, siellä missä uusille kodeille on kysyntää.   

Vuonna 2023 valmistuvat uudet vuokrakodit

*Kohde on SATOn Osta vastuullisesti -koti, joka on riippumattoman vastuullisuusraadin arvioinnin mukaan muita tarjolla olevia vaihtoehtoja kestävämpi valinta. A-energialuokan taloissa energiatehokkuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota, lämmitysmuotona on maalämpö ja niiden suunnittelussa on huomioitu muun muassa käytettävyys, huollettavuus ja muuntojoustavuus. Lisätietoja https://www.ostavastuullisesti.fi/tuote-osasto/asuminen/asunnot/

Peruskorjauksesta valmistuu 500 vuokrakotia Helsinkiin

SATO peruskorjaa omistamiaan vuokrakoteja ja taloja elinkaariperiaatteiden mukaisesti. Vuosittain peruskorjauksesta valmistuu satoja koteja.

Viime vuonna asuntojen korjaamiseen ja laadun parantamiseen käytettiin 93,6 miljoonaa euroa, josta korjausinvestointeja oli yhteensä 75,9 miljoonaa euroa.

Ensi vuoden aikana peruskorjauksesta valmistuvat seuraavat SATOn omistamat vuokrakotitalot:

Lisätietoa uusista valmistuvista ja peruskorjatuista vuokrakodeista löytyy: www.sato.fi/tulossa

Lisätietoja medialle:

SATO Oyj, Arto Aalto, liiketoimintajohtaja, investoinnit
puh. 040 513 0702, arto.aalto@sato.fi

SATO Oyj on vastuullisen vuokra-asumisen asiantuntija ja yksi Suomen suurimmista vuokranantajista. SATO omistaa noin 25 000 vuokra-asuntoa pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa.

SATOn tavoitteena on tarjota erinomainen asiakaskokemus ja kattavat vuokra-asumisen vaihtoehdot kaupungissa hyvien joukkoliikenneyhteyksien ja palvelujen äärellä. Edistämme kestävää kehitystä ja toimimme avoimessa vuorovaikutuksessa sidosryhmiemme kanssa. SATO investoi kannattavasti, vastuullisesti ja pitkäjänteisesti. Kasvatamme omaisuuden arvoa investoinnein ja realisoinnein sekä korjaustoiminnalla.

SATO-konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 298,3 miljoonaa euroa, liikevoitto 304,5 miljoonaa euroa ja tulos ennen veroja 259,4 miljoonaa euroa. SATOn sijoituskiinteistöjen arvo on noin 5 miljardia euroa. www.sato.fi

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin