SATO Espoon asuntomessuilla

Jul 13, 2006

Kaupunkivillat on ajatuksella suunniteltu ”puuhelmipeli”

SATO esittelee Espoon Kauklahden asuntomessualueella Asunto Oy Espoon Kaupunkivillat –nimisen kohteen, jossa jokainen yksityiskohta on harkittu. Kaksikerroksisissa puurakenteisissa rivi- ja paritalois-sa on yhteensä 23 asuntoa, joissa pinta-alat vaihtelevat 105 - 158 m2:n välillä.

Oivaltavaa arkkitehtuuria

Arkkitehti Marja-Riitta Norrin suunnittelema moderni uudiskohde on sopusoinnussa Kauklahden vanhan historiallisen kylämiljöön kanssa ja rakennukset sulautuvat hyvin ympäröivään maisemaan. Messualueen keskeiselle paikalle sijoittuva tontti on maastoltaan vaihteleva, mikä on antanut mahdollisuuden sijoittaa asunnot eri korkeusasemiin toisiinsa nähden ja näkymät on saatu avautumaan pitkälle. Asuntojen läpi virtaava tila jatkuu ulos terassille, rinnepuutarhaan ja parvekkeelle.

Rivi- ja paritalot on koottu yksittäisistä asuntotyypeistä pitemmiksi tai lyhemmiksi nauhoiksi, puuhelmipeliksi, mikä oli suunnitteluratkaisun työnimenä. Koska jokaisessa talossa asunnot poikkeavat toisistaan, myös julkisivujen yksityiskohdat ovat erilaisia. Punertavan ja kellertävän värin vaihtelu puupaneeleissa, aidoissa ja piharakenteissa elävöittävät kokonaisilmettä. Savupiiput on muurattu käsintehdyn näköisistä tiilistä asuntojen seinien ulkopuolelle. Epäsymmetrisesti kaltevien kattojen pitkät räystäät suojaavat julkisivua.

Uudentyyppisiä teknisiä ratkaisuja

SATO on toteuttanut kohteen yhteistyössä Finnforestin kanssa, joka on toimittanut ja asentanut asuntojen rakentamisessa käytetyt puurakenteiset tilamoduulit. Moduuli on valmis talon osa, joka on rakennettu säältä suojassa sisätiloissa talotehtaalla. Moduuli sisältää ulkoverhouksen, lattiat, seinät sekä sisäkaton. Lisäksi sauna, keittiön kaapit ja wc-kalusteet on asennettu paikoilleen ennen tontille kuljetusta.

Uudentyyppinen tekninen idea on myös lämpöpuun käyttö osassa julkisivua. Lämpökäsittelyllä karkaistaan puusta sään ja kosteuden kestävää luontoystävällisellä tavalla.

Neljä eri tyyleillä sisustettua esittelyasuntoa

Asuntomessuilla SATO esittelee neljä sisustettua asuntoa. Sisustuksista vastaavat sisustusliikkeet Asko (messukohde 30), Artek (messukohde 31), Divaani (messukohde 32) sekä Casuarina (messukohde 33).

Sisutussuunnittelija Piia Haipuksen sisustus täyttää aktiivisen perheen tarpeet. Alakertaan valittu puna-harmaa värimaailma syntyi keittiön punaisten kaakelien innoittamana ja luo Askon kalusteiden avulla asunnolle energisen ilmeen. Yläkerran makuuhuoneissa on selvästi romanttisempi tunnelma.

Artekin sisustussuunnittelija Heini Lehto halusi omassa ratkaisussaan tuoda esiin ihmisläheisiä arvoja hieman boheemilla, mutta klassisella tyylillä. ”Tämä koti on kulttuuria harrastavan perheen kohtaamispaikka”, Heini kertoo.

Sisustajan opintojen lopputyönäytteenä syntyi Sanna Aaltosen, Marjo Eskolin ja Katja Ritmala-Hyryn kodikas suunnitelma, jonka he toteuttivat turkulaisen Sisustajan Divaani –liikkeen kalusteilla. Kolmikon tavoitteena oli luoda tyylikäs ja harmoninen koti maanläheisillä väreillä ja materiaaleilla.

Casuarinan Viveka Uusivirran suunnitelmassa korostuu kansainvälisyys ja sisutuksessa yhdistyvät onnistuneesti italialaiset kalusteet, aasialaiset sisutuselementit ja moderni suomalainen taide. Asuntoon kuuluu mm. joogahuone, joka tarvittaessa muuntuu helposti vierashuoneeksi.

Lisätietoja :

SATO

Johtaja Jouko Kuusela, puh. 0201 34 4244, gsm 0400 458 303

Markkinointi- ja viestintäjohtaja Monica Aro, puh. 0201 34 4006, gsm 0400 458 309

Finnforest

Heikki Vuorenpää, gsm 050 531 6776

Arkkitehtitoimisto M.R. Norri Oy

Arkkitehti Marja-Riitta Norri, gsm 040 501 8812