SATO palkitsi KIPPI-seinän suunnittelijan

22.5.2006

Taiteen maisteriksi valmistuneen Maarit Hiltusen työ mahdollistaa asunnon muuntojouston

SATO haluaa kannustaa nuoria taiteilijoita asumisviihtyvyyttä lisäävien ja asunnon joustavuutta edistävien ratkaisujen kehittämiseen. Kun Taideteollisen korkeakoulun Masters of Arts 2006 –gaalassa jaettiin palkintoja vastavalmistuneiden taiteen maistereiden parhaille lopputöille, SATO palkitsi Maarit Hiltusen KIPPI-seinän.

Maarit Hiltusen lopputyö liittyy läheisesti SATOn tavoitteisiin kasvattaa asiakkaiden asuntoon liittyviä vaikutusmahdollisuuksia ja lisätä asuntojen muuntojoustoa. KIPPI-seinä voisi olla hyvä ratkaisu esimerkiksi SATOn ns. Loft-asunnoissa. Niissä asunto on ostajalle luovutettaessa pesutiloja lukuun ottamatta yhtä suurta tilaa, jonka lopullisesta jakamisesta ja viimeistelystä vastaa ostaja itse.

Maarit kertookin, että lopputyön suunnittelun lähtökohtana oli avara asunto, josta voi tarvittaessa muodostaa pienempiä tiloja. ”KIPPI-seinä toimii tilanjakajana, jonka voi nostaa kattoon, kun halutaan avaraa tilaa, ja kun halutaan yksityisyyttä, se voidaan laskea alas. Seinän avulla asunnon käyttömahdollisuudet lisääntyvät,” Hiltunen kommentoi. Hiltusen lopputyön taustalla on ansiokas tutkimustyö, jonka puitteissa hän hankki asukaspalautetta myös Arabianrannan uusilta asukkailta. Lopputyöhön kuului näyttelyssä esillä olevan KIPPI-seinän ohella myös säilyttävän seinän ja liukuoviseinän kehittäminen.

Lisätietoja:

SATO OYJ
Markkinointi- ja viestintäjohtaja Monica Aro, puhelin 0201 34 4006, gsm 0400 458 309