SATO ja HSY:n Ilmastoinfo tuovat yhteiskäyttöiset sähkötavarapyörät asukkaiden kokeiltavaksi

12.9.2019

Vuokrakoteja tarjoava SATO kokeilee uusia mahdollisuuksia helpottaa asukkaidensa arkea ja tukea ilmastoystävällistä liikkumista. Ajoneuvojen yhteiskäyttö ja sähköiset ajoneuvot muuttavat liikennettä ja luovat samalla kerrostalojen asukkaille lisää vaihtoehtoja oman auton omistamiseen. SATO ja HSY:n Ilmastoinfo kokeilevat syksyn ja talven aikana sähköavusteisen tavarapyörän yhteiskäyttöä neljässä kerrostalossa.

- Meille on tärkeää kokeilla uusia toimintatapoja, joiden avulla voimme mahdollistaa asukkaillemme helpomman ja ilmastoystävällisemmän arjen. Kaupungistuminen lisää asumiseen liittyvien palveluiden tarvetta, ja yhteiskäyttöpyörien kokeilun avulla voimme selvittää, miten tällainen palvelu käytännössä toimisi ja vastaisi parhaiten asukkaidemme tarpeita, kertoo SATOn kumppanuuspäällikkö Niklas Rosti.

SATO ja HSY:n Ilmastoinfo keräävät kokeilun avulla tietoa siitä, millaisia järjestelyjä ja tiedotusta yhteiskäyttöisen tavarapyörän käyttöönotto vaatii, ketkä sitä kerrostaloissa käyttävät ja millaisiin tarkoituksiin. Kokeilu alkaa syksyn aikana ja kestää neljä kuukautta.

- Pyörän yhteiskäyttöisyyden avulla SATOn talojen asukkaat pääsevät kokeilemaan sähkötavarapyörän toimivuutta omassa arjessa, ilman että pyörään investoimisesta tai sen huoltamisesta tarvitsee itse huolehtia, sanoo HSY:n Ilmastoinfo liikkumisen asiantuntija Petteri Nisula.

- Toteutimme kesällä kokeilun neljässä kerrostalossa Helsingissä ja Espoossa ja saimme jo paljon arvokkaita oppeja muun muassa ohjeistuksen toteuttamisesta sekä pyörän lukitusjärjestämästä. Nyt syksyllä ja talvella toteutettava kokeilu tarjoaa meille tärkeää tietoa pyörän käytöstä haastavampana vuodenaikana, Nisula kertoo.

Yhteiskäyttöisiä tavarapyöriä vuokrataloyhtiöihin - hankkeen rahoittajan on ympäristöministeriö ja kokeilun sparraajana toimii Kokeilun paikka.

Katso videolta kokemuksia yhteiskäyttöisistä tavarapyöristä

Lisätietoja:

Niklas Rosti, kumppanuuspäällikkö, SATO Oyj
p. 050 432 6230
etunimi.sukunimi@sato.fi

Petteri Nisula, HSY:n Ilmastoinfon liikkumisen asiantuntija
p. 050 320 8514