SATO ja Wärtsilä yhdessä kehittämään Turun Telakkarannan aluetta

1.7.2011

Yhtiöt solmivat yhteistoimintasopimuksen tavoitteenaan kehittää ja toteuttaa Aurajoen suulle korkealaatuinen ja moderni uusi asuinalue

SATO Oyj ja Wärtsilä Oyj ovat solmineet yhteistoimintasopimuksen Turun Telakkarannan alueen kehittämiseksi. Samalla tehtiin esisopimus tonttikaupasta. SATO on hankkeessa Wärtsilän kumppanina yhdessä muiden toteuttajien kanssa.

”Turun Telakkarannan kehittäminen ja toteuttaminen on SATOlle luontevaa jatkoa viereisen Etelärannan rakennuttamiselle”, kertoo SATOn liiketoimintajohtaja Pasi Suutari. ”Täysin uuden asuinalueen suunnittelu on aina innostavaa”, hän jatkaa ja toteaa: ”Turun Telakkaranta soveltuu korkeatasoiselle asuinrakentamiselle erinomaisesti. Keskustan palveluiden läheisyys, ympäröivien pientaloalueiden rauhallisuus ja Aurajoen itärannan vehreät maisemat tekevät alueesta houkuttelevan kokonaisuuden, johon on helppo suunnitella laadukkaita koteja.”

Wärtsilän telakka-alueena tunnettu Turun Telakkaranta sijaitsee Turun keskustassa. Alueella on vahvistettu asemakaava ja rakennusoikeutta yhteensä noin 50 000 kerrosneliömetriä. Wärtsilä käynnistää alueen esirakentamisen syksyllä 2011 ja samaan aikaan käynnistyy SATOn ensimmäisen kohteen suunnittelu. Rakentamisen SATO käynnistää vuonna 2012.

Lisätietoja:

SATO Oyj
Liiketoimintajohtaja Pasi Suutari, p. 040 504 4292
Aluejohtaja Matti Keitilä, p. 050 559 5318