SATO kannustaa asukkaitaan kierrättämään

17.4.2013

Talojen pihoille kierrätystalkookontit

Kannustaakseen asukkaitaan kierrättämään myös hankalammin poiskuljetettavaa jätettä SATO tuo kierrätystalkookontit suurimpaan osaan pääkaupunkiseudun kohteistaan.

”Kierrätystalkookontit kiertävät SATOn taloja huhtikuusta marraskuun alkuun viipyen aina pari päivää kussakin osoitteessa”, kertoo SATOn Sijoitusasunnot-yksikön johtaja Juha-Pekka Järvenpää. ”Kontit kiertävät ne SATOn kohteet, joiden pihalla on kontille tilaa. Lisäksi osalla taloista on yhteinen kierrätyskontti.”

”Kontteihin saa tuoda lähes kaiken kierrätyskelpoisen tavaran, mitä kodista voi löytyä”, Järvenpää jatkaa. ”Viime vuoden kierroksella kerättiin yli 56 000 kiloa lajiteltavaa, josta esimerkiksi televisioita oli lähes 10 000 kiloa. Tämän vuoden tavoitteena on paremman asukastiedottamisen avulla ylittää 70 000 kilon raja.”

Stena Technoworld Oy:n kierrätystalkookontit kiersivät viime vuonna 122:ssa SATOn pääkaupunkiseudun kohteessa ja tänä vuonna kohteiden määrää on lisätty. Tavoitteena on laajentaa toimintaa tulevaisuudessa myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

Lisätietoa ympäristötietoisesta asumisesta sekä konttien aikataulusta »

Lisätietoja:
Yksikön johtaja Juha-Pekka Järvenpää
p. 0201 34 4062 ja 040 513 8484