SATO kannustaa muotoilun esiinmarssia osana asumisratkaisua

24.5.2007

SATO palkitsi Masters of Arts –festivaalissa esillä olleen lopputyön ja on mukana mahdollistamassa syksyn Habitare –messuille tulevan Konttikylän toteuttamista.

Matleena Issakainen sai stipendin suunnittelemistaan sisustustekstiileistä nuoreen kotiin

SATO luovutti tunnustuspalkinnon tuoreelle taiteen maisterille eilen illalla Taidekeskus Lumessa järjestetyssä palkintojenjakotilaisuudessa. Tämä oli jo kolmas kerta, kun SATO palkitsi Taideteollisesta korkeakoulusta valmistuneen maisterin lopputyön.

Tänä vuonna SATOn valintaan vaikutti toteutuksen ja nykyaikaan sopivien kuosien lisäksi Matleena Issakaisen lopputyön kirjallinen kuvaus, jossa hän on hienolla tavalla korostanut tekstiilien merkitystä nimenomaan pienessä kodissa. SATOa miellytti idean sopivuus nuorille, joilla vuokra-asunto on usein ensimmäinen itse sisustettu koti. Tekstiilit ovat kustannuksiltaan monille mahdollinen hankinta, jolla asunnosta voidaan ”tuunata” persoonallinen koti. Ne kulkevat myös helposti muutoissa mukana.

SATO mukana mahdollistamassa Habitaren kansainvälisen kutsunäyttelyn toteuttamisen

Syyskuussa järjestettävien Habitare 07 huonekalu-, sisustus- ja designmessujen ykkösuutuus on Ahead! -designosio ja sen sisälle rakennettava erikoisnäyttely Konttikylä. Konttikylässä muotoilun, arkkitehtuurin ja taiteen kansainväliset huippunimet esiintyvät messuvieraille. Jokainen heistä suunnittelee oman installaation toteutettavaksi rahtikonttiin. SATO haluaa olla mukana tukemassa muotoilun uusimpien tuulien esittämistä suomalaiselle yleisölle uudella ja yllättävällä tavalla.

Lisätietoja:

markkinointi- ja viestintäjohtaja Monica Aro, puh. 0400 458 309