SATO käynnistää 133 asunnon korttelin Kalasatamassa

10.4.2012

SATO ja SRV allekirjoittivat urakkasopimuksen kolmen asuntokohteen rakentamisesta Kalasataman alueelle Helsinkiin. Kortteliin tulee yhteensä 133 asuntoa, joista 77 on SATOn vuokra-asuntoja ja 56 omistusasuntoja.

SATO sai Helsingin kaupungilta kehittämisvarauksen kortteliin esitettyään idean tontille rakennettavasta galleriatalosta. Toteutettavassa suunnitelmassa vuokra-asunnot sijoittuvat tähän uudentyyppiseen asuinkerrostaloon. Talon perusratkaisu on keskeinen lasikatettu keskusaula, jonka ympärille asunnot ryhmitellään. Ratkaisu antaa hyvät mahdollisuudet tehdä monimuotoisia pienasuntoja kaupunkimaisella tavalla ja galleria toimii myös asukkaiden yhteisenä valoisana oleskelutilana. Uuden rakennustyypin toiminnallisia ja teknisiä ratkaisuja on tutkittu Tekes-rahoitteisessa tutkimushankkeessa, joka valmistui syksyllä 2010. Keskimääräinen asuntokoko galleriatalossa on 52 m2.

Muut kortteliin tulevat asunnot SATO myy omistusasunnoiksi. Näistä 45 on kerrostaloasuntoja ja 11 kaupunkipientaloasuntoja. Viimeksi mainituissa on kolme asuinkerrosta ja kellarikerros. Kolmannessa kerroksessa kullakin asunnolla on oma kattoterassi. Kortteliin tulee lisäksi koko korttelia palveleva pihakansi ja autohalli.

”Kalasatamassa meille avautuu tilaisuus tarjota tavanomaisesta poikkeavia asuntoratkaisuja sekä vuokra-asumista että omistusasumista arvostaville. SATOn vahvuutena onkin monipuolinen asuntotarjonta”, kertoo SATOn liiketoimintajohtaja Pasi Suutari. ”Kalasatama on nopeasti kehittyvä osa kantakaupunkia, joka tulee olemaan suosittu merellisyyden, tulevien palveluiden ja metroyhteyden ansiosta”, hän jatkaa.

Asunnot valmistuvat vaiheittain vuoden 2013 loppuun mennessä.

Havainnekuva korttelista »

Lisätietoja:

SATO Oyj
Liiketoimintajohtaja Pasi Suutari
puh. 0201 34 4008 ja 040 504 4292